Skip to main content

salam aidilfitri

hye hye hye.

hari ketiga raya.
dan cuti tinggal lagi 5 hari.
eh, sekejap nye. -.-"
tuh kalo balik ahad. kalau balik sabtu, 4 hari je tinggal cuti..
huwaaaaa.

ok ok. sebelom apa apa, aku nak wish selamat hari raya semuaa orang. :)
maaf zahir batin...


gambar di atas aku cilok di google. muehehe. so jangan puji kata lawa aku edit lak. :) 

aku harap semua orang sudi maafkan aku yang mulut cibai ni...
memang aku jenis yang suke hangin sikitt. wiwwiwuu. 
tapi hangin aku diam diam je la....
kalau ter mengumpat tuh harap dimaafkan. 
hehehe. 

so, lemme narrate cerita hari raya 2012 ni...

1st day RAYA.

cam biasalahh pagi raya aku akan iron baju kurung set dengan tudung tiga pasang. dan baju melayu tiga pasang.
aku ni kalo iron lama bebenaa. tapi yang herannye.. baju x jugak "lendik".. aishhh..
xpaham "lendik"? nanti tanya personal k.. hikhik.. 
so macam tak sempat nak gi semayang raya.. huuuu sediihh tau..
takpe takpe. tahun depan aku iron siap siap malam tuhh. 
ok dah, then lepas dah get ready semua...
aku pon gi lah umah nenek aku kat sebelah umahh aku je ni haaa.

bersalam salaman. bermakan makan an.. (dush, BM cam apeeee---) 
berdapat duit raya dari mereka yang susah berumur. hakhak. (xbaiknye aku--- :P)
oh ye, bergambar gambaran tidak dilupa ye.. 
tapi kaaannn, kitorang x de la pulak gamba raya satu family... haihh xpe la.

then dalam kul 11 lebih kitorang satu family pon bertolak balik pasir puteh, kampung belah ayah.
tapi, tok n mak tok sume dah xda. 
rasa pelik sangatt. huuu.

tapi tetap happy..
and yes, isu BAKAL DOKTOR adalah isu paling hot bila aku menjadi topik.
nasib baik isu kahwin belom naik lagi.. hahahaa.



otw balik umah me and my sister, dila

dalam kul 6 petang gitu kitorng sampai rumahh balik..

malam raya first yang sangat busy sebab tahun ni first time aku ada tugas specific..
kalo dulu aku tukang masukkan biskut dalam balang, tukang kacau gulai, senang citer runner la.
buat tuh, buat ni. 
tapi tahun ni tugas aku tuh dah turun kat adik aku..
sebab aku dah ada kije sendiri. wiwiwiw.

tugas 1 : settle wat pencuci mulut. asalnya dah buat rainbow cake, tapi entah cane laa x menjadi pulak. and  wat red velvet cupcake.. ada la dalam 60 lebih cups aku wat... fuh penaaaat.

tugas 2 : settle side dish yang akhrnya jadi main dish jugak pada hari kejadian... side dish itu ialah spagetti bolognaise my style... cabaraaaan betol.. dengan mee nye sikit, tomato puree pon sikit, akhirnya jadi jugak spageti aku tuhh.., alhamdulillah lakuu. :)

malam tuh aku setel red velvet cupcake...
pukul 12 lebih jugak la tido...

penaaaat.

nanti aku sambung kisah raya hari kedua. :) 

ps : frust nye line celcom ni takde kat rumah aku ni. missing somebody. :'(


Comments

Popular posts from this blog

:(

salam.
kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku?
bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku.

bye. :(

nescafe ais.

hebat x?
si kakak yg umonye 19taon tahon 2010.. nak wat nescafe ais.
but then x reti. so, mintak tlg adik die yg umonye 10taon 2010.
sgt terox kan kakak srg ni?
tp, hasilnye sangat bes. nyum3. :))
*bakal suami saya. nescafe ais saya bes taw*  :))

SPICE-UP UR BLOG : buat sticky post

salam.
hari ni nak share, macam mana nak buat sticky post.  sticky post tuh macam, post yang melekit. huh?
ok, sebenarnya. sticky post tuh macam post pemberitahuan (contohnya la) bagi sesuatu tempoh masa. kalau korang post benda lain, post pemberitahuan korang tuh akan still kat paling atas. so, orang masuk, tuh post first yang orang akan baca. 
sesuai la bagi sape sape yang buat kontest itu. :)
cara cara nya :


 tekan post option (yang bulat merah)
 pilih 'scheduled at'
 pilih tarikh dan pukul berapa korang nak sampai bila post tuh jadi post utama. :)
 dah siap!

k bye. :)