Skip to main content

salam aidilfitri

hye hye hye.

hari ketiga raya.
dan cuti tinggal lagi 5 hari.
eh, sekejap nye. -.-"
tuh kalo balik ahad. kalau balik sabtu, 4 hari je tinggal cuti..
huwaaaaa.

ok ok. sebelom apa apa, aku nak wish selamat hari raya semuaa orang. :)
maaf zahir batin...


gambar di atas aku cilok di google. muehehe. so jangan puji kata lawa aku edit lak. :) 

aku harap semua orang sudi maafkan aku yang mulut cibai ni...
memang aku jenis yang suke hangin sikitt. wiwwiwuu. 
tapi hangin aku diam diam je la....
kalau ter mengumpat tuh harap dimaafkan. 
hehehe. 

so, lemme narrate cerita hari raya 2012 ni...

1st day RAYA.

cam biasalahh pagi raya aku akan iron baju kurung set dengan tudung tiga pasang. dan baju melayu tiga pasang.
aku ni kalo iron lama bebenaa. tapi yang herannye.. baju x jugak "lendik".. aishhh..
xpaham "lendik"? nanti tanya personal k.. hikhik.. 
so macam tak sempat nak gi semayang raya.. huuuu sediihh tau..
takpe takpe. tahun depan aku iron siap siap malam tuhh. 
ok dah, then lepas dah get ready semua...
aku pon gi lah umah nenek aku kat sebelah umahh aku je ni haaa.

bersalam salaman. bermakan makan an.. (dush, BM cam apeeee---) 
berdapat duit raya dari mereka yang susah berumur. hakhak. (xbaiknye aku--- :P)
oh ye, bergambar gambaran tidak dilupa ye.. 
tapi kaaannn, kitorang x de la pulak gamba raya satu family... haihh xpe la.

then dalam kul 11 lebih kitorang satu family pon bertolak balik pasir puteh, kampung belah ayah.
tapi, tok n mak tok sume dah xda. 
rasa pelik sangatt. huuu.

tapi tetap happy..
and yes, isu BAKAL DOKTOR adalah isu paling hot bila aku menjadi topik.
nasib baik isu kahwin belom naik lagi.. hahahaa.



otw balik umah me and my sister, dila

dalam kul 6 petang gitu kitorng sampai rumahh balik..

malam raya first yang sangat busy sebab tahun ni first time aku ada tugas specific..
kalo dulu aku tukang masukkan biskut dalam balang, tukang kacau gulai, senang citer runner la.
buat tuh, buat ni. 
tapi tahun ni tugas aku tuh dah turun kat adik aku..
sebab aku dah ada kije sendiri. wiwiwiw.

tugas 1 : settle wat pencuci mulut. asalnya dah buat rainbow cake, tapi entah cane laa x menjadi pulak. and  wat red velvet cupcake.. ada la dalam 60 lebih cups aku wat... fuh penaaaat.

tugas 2 : settle side dish yang akhrnya jadi main dish jugak pada hari kejadian... side dish itu ialah spagetti bolognaise my style... cabaraaaan betol.. dengan mee nye sikit, tomato puree pon sikit, akhirnya jadi jugak spageti aku tuhh.., alhamdulillah lakuu. :)

malam tuh aku setel red velvet cupcake...
pukul 12 lebih jugak la tido...

penaaaat.

nanti aku sambung kisah raya hari kedua. :) 

ps : frust nye line celcom ni takde kat rumah aku ni. missing somebody. :'(


Comments

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…