Pages

Saturday, August 25, 2012

open house tahun ni meriahh nye la.

cerita hari raya ke-2.

macam tahun sebelomnya.
hari raya ke-2 memang open house...

dalam kul 6.30 gitu bangun solat subuh.
then, final touch red velvet aku...


red velvet tuhh je. yang laiin uh rumah orang lain. -.-"
amik pic from cousin's fb. sebab lupa nak snap red velvet aku.

then, siapkan spageti. memang mencabar jugak lah nak siapkan spageti and sos sebab mak beli tomato puree 2 tin kecik je. then mak demand nak kuah banyak banyak. memang macam cair gile ah kuar tuhh. tanya mak, ada tomato lagi tak. mak cakap ada dalam almari. so cari cari... ada paket tomato kimball yang dalam paket tuh la. aku guna SEMUA. LOL... tapi macam sedih sebab terlupa nak taruk cili bohh. xpedasss and macam cepat muak kalo guna tomato je. haiih. but life must go on, teroskan jugak. agak agak da sedap, siap la. 

spageti pon x sempat amikk. sebab kalut sangat time tuhh nak serve tetamu lagi. tetamu dah macam mana spagetiii? sebab angkat kuahh je. spageti terlupa nak angkat. -.-""

time tuh dah kul 9 kot. tetamu first, makcik aku, cik ma and family. time tuh tengah baru nak rebus spageti. and guess what, tetamu datang, aku still tak mandi. so g mandi cepat cepat and spageti tuh sedang elok siap direbus.

and and and, ada satu insiden pasal spageti tuh. but, can not tell here. very confidential. hehe. annoying tak? annoying tak? haha. suke hati aku la. ade aku kesahh? HAHAHA. maaf zahir bating!

ramai gila sedara mara datang beraya kat rumah. tak menang tangan woo... huhuhu. penat den jadi tukang basuh pinggan kat belakang... urggh tapi ikhlass. raya setaun sekali jee. i dont really care. happy je. walo da pakai baju kitew cantek cantek tapi jadi tukang basuh pinggan je kat belakang. sobs.

tahun lepas sempat la jugak breakfast dulu sebelom orang datang rumah, tahun ni memang serba tak sempat. di tengah kesibukan orang datang tuh. aku dengan adik aku yang FORM 5 ni melantakkan diri bajet tetamu kat meja makan tengah alam tuh. peduliiikkk hape kan?? lapaaaar weh.


i makan spageti i buaaat tauu. tak pandang pon sate yang bergemerlapan ituu. muahaha!

owh ye, raya tahun ni macam best sebab member MRSM dulu datang rumah. terima kasih HANIF dan HAKIM sudi mai rumahh i yang tak seberapa ni.


insyaAllah kawan sampai syurga. :)

kawan kawan 1991 tak datang tahun ni. busy barangkali. tak pe. nak buat macam mana. raya ke-2 kot, aku pon bz like a bee. :D

petang tuhh macam dah ok sikit trafik. so aku pon follow member aku dua orang ni p beraya rumah kawan kitorang kat kandis, cila nama die.. :) tapi gambar tak amik pulak. sebab aku yang biasanya jadi tukang ajak amik gamba tak bersuara. hakhak. kat rumah cila baru jumpa nasik. burrp kenyang. ayam sedaaaap. :)

dalam masa yang sama, budak budak medic yang tengah BERKETUK KETUK SYAWAL dah mesej cakap nak datang rumah. aku pon berkejar la balik rumah... aku dah gabra takut dorang sampai aku still dalam kereta sebab time tuh memang tengah jem. siap mesej ayah lagiii, suh layan kalo dorang sampai dulu.. tengok tengok lambat jugak dorang sampai... dekat nak maghrib baru sampai.. 


anyhow terima kasih sangat sebab sudi datang jauh jauh dari TUMPAT.

dan dengan itu berakhirlah raya ke dua saya. tak pernah pernah open house sampai ke malam. :) penat memang penat tapi puas tengok orang datang makan kenyang kenyang. tahun depan datang lagi ye. insyaAllah.


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...