Skip to main content

chocolate BROWNIES

hari tuh dila (adik aku) merayu rayu supaya kakak die (aku) yang baik hati ni buatkan BROWNIES
sebab aku awesome, aku buat lah.

mulalah proses pencarian recipe among friends namun tak jumpa.
ada pon, die kasi recipe uh after brownies aku dah partially baked. 
anyway thank you. 

makanya aku pon men-google and akhirnya aku jumpa satu recipe ni.
and akhirnya aku buaat laah.

so here's the recipe..

bahan bahan :
150 g butter
150 g castor sugar
2 biji telor
50 g self raising flour (ayak)
2 sudu besar koko
50 g badam
cara cara :
 mix butter dan castor sugar sampai sebati
 put in telor one by one. mix until well mixed
 put in flour - mix! mix! mix!
 put in koko - mix again
 lastly, put in badam

komen : aku rasa dah ok. but someone says, i should put more sugar... so its up to you people. 

pictures : later i will upload.

credits : here

selamat mencuba!

Comments

Popular posts from this blog

:(

salam.
kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku?
bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku.

bye. :(

nescafe ais.

hebat x?
si kakak yg umonye 19taon tahon 2010.. nak wat nescafe ais.
but then x reti. so, mintak tlg adik die yg umonye 10taon 2010.
sgt terox kan kakak srg ni?
tp, hasilnye sangat bes. nyum3. :))
*bakal suami saya. nescafe ais saya bes taw*  :))

SPICE-UP UR BLOG : buat sticky post

salam.
hari ni nak share, macam mana nak buat sticky post.  sticky post tuh macam, post yang melekit. huh?
ok, sebenarnya. sticky post tuh macam post pemberitahuan (contohnya la) bagi sesuatu tempoh masa. kalau korang post benda lain, post pemberitahuan korang tuh akan still kat paling atas. so, orang masuk, tuh post first yang orang akan baca. 
sesuai la bagi sape sape yang buat kontest itu. :)
cara cara nya :


 tekan post option (yang bulat merah)
 pilih 'scheduled at'
 pilih tarikh dan pukul berapa korang nak sampai bila post tuh jadi post utama. :)
 dah siap!

k bye. :)