Skip to main content

sireh pulang ke gagang

salam

hari sabtu 2 minggu lepas yakni 11hb Februari 2012.
aku telah pergi ke Perak Darul Ridzuan untuk menghadiri satu program lah IAITU

Alumni KMPk 
Sireh Pulang Ke Gagang


# Bertolak from Sungai Buloh to Selayang

Mula mula dalam pukul 6.30 pagi, aku gerak g Selayang.
sebab nak jemput member aku ni, Atiqah Natasha.
kira nya aku g sana dengan dia lah.

# From Selayang to Gopeng Perak

Lepas dah jemput sume, dalam pukul 7.30 kitorang gerak la ke Perak tuh.
Isi minyak, Topup Touch N Go. And there we go.
Off to Perak. Jyeah. 

Drive for 2 Jam Setengah memang sakit jugak lah kaki.
First time kot. Huhu. Bertambah respect kat ayah ku. 
Hebat gila drive from Kelantan to KL biasanya non-stop. perghh.

# Sampai Kolej Matrikulasi Perak

Sampai sampai je kitorang g daftar kat Bilik JPP.
G sana, dapat bilik ape bagai. kitorang check in la.
Akak tuh suruh kitorang datang balik untuk join X-plorace la.

Lepas packing sume, kitorang pegi la bilik JPP uh balik.

# X dapat join Explorace. T__T


tapi yang sedihnya, x dapat nak join lak Xplorace. 
Sedih i. sebab dah separuh jalan dah dorang main.
So, aku n Tika dok je la melangut kat situ.
Lepak bistro, masok ko-op sume la.
Agak bosan. Tapi memang salah sendiri la sebab datang lambat. Sobs.

# Annual Grand Meeting



Petang uh ada AGM. 
untuk lantik jawatankuasa baru.
layan je walaupun bosan.
agak lah kan, meeting mana x bosan?
ce cita ce cita. LOLS

# Dinner 


Dinner memang terbaik. AJL style.

TEMA : KORPORAT

tapi aku xde la nak korporat sangat.
Baju dinner lupa nak bawak. So, pakai je mana yang ada. -.-"

Makanan pon okay lah.
Xda lah nak tipikal sangat. Lain dari yang lain la.


Persembahan memang superb.
Parody Seribu Sesalan and Kisah hati memang terbaik. 
love it so much.

And also kagum dengan Video Pengenalan Emcee.
rasa macam tengok Running Man. Comeeel. 
Tahniah buat pembikin video.





# Jalan Jalan Keliling Matrix

Pagi esok nya, its time to go back la.
Lepas breakfast kat Cafe B2, kitorang pon jalan jalan keliling matrix
memang penuh dengan memori lah.
sayang sangat matrik perak. 

Amik gambar bagai. Memang terbaik.







# Balik KL


Lepas tuh kitorang pon balik KL semula. 

k tuh je. :D

* len kali kalau nak pegi SPKG kena pergi awal awal so that boleh join aktiviti dia.
** better pergi ramai ramai dengan orang yang kenal supaya lebih meriah.

more pictures? view here.

Comments

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…