Skip to main content

sireh pulang ke gagang

salam

hari sabtu 2 minggu lepas yakni 11hb Februari 2012.
aku telah pergi ke Perak Darul Ridzuan untuk menghadiri satu program lah IAITU

Alumni KMPk 
Sireh Pulang Ke Gagang


# Bertolak from Sungai Buloh to Selayang

Mula mula dalam pukul 6.30 pagi, aku gerak g Selayang.
sebab nak jemput member aku ni, Atiqah Natasha.
kira nya aku g sana dengan dia lah.

# From Selayang to Gopeng Perak

Lepas dah jemput sume, dalam pukul 7.30 kitorang gerak la ke Perak tuh.
Isi minyak, Topup Touch N Go. And there we go.
Off to Perak. Jyeah. 

Drive for 2 Jam Setengah memang sakit jugak lah kaki.
First time kot. Huhu. Bertambah respect kat ayah ku. 
Hebat gila drive from Kelantan to KL biasanya non-stop. perghh.

# Sampai Kolej Matrikulasi Perak

Sampai sampai je kitorang g daftar kat Bilik JPP.
G sana, dapat bilik ape bagai. kitorang check in la.
Akak tuh suruh kitorang datang balik untuk join X-plorace la.

Lepas packing sume, kitorang pegi la bilik JPP uh balik.

# X dapat join Explorace. T__T


tapi yang sedihnya, x dapat nak join lak Xplorace. 
Sedih i. sebab dah separuh jalan dah dorang main.
So, aku n Tika dok je la melangut kat situ.
Lepak bistro, masok ko-op sume la.
Agak bosan. Tapi memang salah sendiri la sebab datang lambat. Sobs.

# Annual Grand Meeting



Petang uh ada AGM. 
untuk lantik jawatankuasa baru.
layan je walaupun bosan.
agak lah kan, meeting mana x bosan?
ce cita ce cita. LOLS

# Dinner 


Dinner memang terbaik. AJL style.

TEMA : KORPORAT

tapi aku xde la nak korporat sangat.
Baju dinner lupa nak bawak. So, pakai je mana yang ada. -.-"

Makanan pon okay lah.
Xda lah nak tipikal sangat. Lain dari yang lain la.


Persembahan memang superb.
Parody Seribu Sesalan and Kisah hati memang terbaik. 
love it so much.

And also kagum dengan Video Pengenalan Emcee.
rasa macam tengok Running Man. Comeeel. 
Tahniah buat pembikin video.





# Jalan Jalan Keliling Matrix

Pagi esok nya, its time to go back la.
Lepas breakfast kat Cafe B2, kitorang pon jalan jalan keliling matrix
memang penuh dengan memori lah.
sayang sangat matrik perak. 

Amik gambar bagai. Memang terbaik.







# Balik KL


Lepas tuh kitorang pon balik KL semula. 

k tuh je. :D

* len kali kalau nak pegi SPKG kena pergi awal awal so that boleh join aktiviti dia.
** better pergi ramai ramai dengan orang yang kenal supaya lebih meriah.

more pictures? view here.

Comments

Popular posts from this blog

:(

salam.
kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku?
bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku.

bye. :(

nescafe ais.

hebat x?
si kakak yg umonye 19taon tahon 2010.. nak wat nescafe ais.
but then x reti. so, mintak tlg adik die yg umonye 10taon 2010.
sgt terox kan kakak srg ni?
tp, hasilnye sangat bes. nyum3. :))
*bakal suami saya. nescafe ais saya bes taw*  :))

SPICE-UP UR BLOG : buat sticky post

salam.
hari ni nak share, macam mana nak buat sticky post.  sticky post tuh macam, post yang melekit. huh?
ok, sebenarnya. sticky post tuh macam post pemberitahuan (contohnya la) bagi sesuatu tempoh masa. kalau korang post benda lain, post pemberitahuan korang tuh akan still kat paling atas. so, orang masuk, tuh post first yang orang akan baca. 
sesuai la bagi sape sape yang buat kontest itu. :)
cara cara nya :


 tekan post option (yang bulat merah)
 pilih 'scheduled at'
 pilih tarikh dan pukul berapa korang nak sampai bila post tuh jadi post utama. :)
 dah siap!

k bye. :)