Skip to main content

deco-up my blog

salam.

i have made several changes la to my blog.
due to too much free time. *mata ke atas*



1) my header.

change it last week or last two weeks if i'm not mistaken.
after long time jugak la no picture as my blog header.
just a simple one. i forced my friend to do it for me. LOL

ramble.mumble

2) blockquote.

i managed to find the code.
after long time i try nak buat blockquote.. tapi x menjadi.

and here it is. i am satisfied. :D

bukan nak tunjuk resipe ye.
nk tunjuk kotak surrounding it and the background. 

3) chatbox / sembang box


at last, letak chat box baru.
saya pilih yang ini
after shout mix tutup hari tuh, teros buang chat box.
and now baru masukkan balik.

nanti singgah blog boleh la tegor ye. :D

4) blog-shop

please drop by at my blog-shop.
jual jersey.lai lai.


5) facebook fan page

lepas fikir punya fikir
saya amik keputusan buat page sendiri.
so that, if nak update or share post, boleh share kat page je.
xde lah menyebok kat wall~ and masuk news feed orang lain yang xnak baca blog ni. :D

kalo suka, like la tanda support. LOL

6) tab menu baru~


yeep. penat i design semalam~ 
-.-""
alhamdulillah jadi jugak walo x lawo. 

7) last = background baru


ps : and if nak tanya anything. just ask! 
tuh je. k bye!

Comments

Popular posts from this blog

:(

salam. kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku? bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku. bye. :(

nescafe ais.

hebat x? si kakak yg umonye 19taon tahon 2010.. nak wat nescafe ais. but then x reti. so, mintak tlg adik die yg umonye 10taon 2010. sgt terox kan kakak srg ni? tp, hasilnye sangat bes. nyum3. :)) * bakal suami saya. nescafe ais saya bes taw *  :))

Minyak ikan yang sangatlah bagus untuk kesihatan

Penah dengar tak minyak ikan, fish oil, ect ect? Ape yang bagus sangat minyak ikan atay fish oil ni? Actually dalam minyak ikan ni ada omega-3.. Korang tau tak omega 3 ni banyaaaak sangat khasiat dia.. tapi yang sedihnya badan kita ni tak hasilkan omega 3 ni sendiri.. so penting actually untuk korang amik supplement omega 3 in ur daily diet. Disebabkan banyaknya khasiat omega 3 ni. Daily requirement is about 1000-2000mg per day So sehari boleh la nak consume 1 atau 2 tablet omegaguard 1 capsule omega guard ada 999mg (campuran DHA and EPA) Antara khasiat omega 3 ni ✅ kesihatan jantung - kurangkan radang so xde la senang dapat heart attack - kurangkan cholesterol and tekanan darah yg jugak akan kurangkan risiko dapat jantung block ✅ kesihatan otak - otak kita banyak made of fat. So bila kita makan omega guard ni yg good fat ni dia akan meningkat congnitivity otak kita. 😊 ✅ kesihatan sendi - maintain bone density - joint mobility - kurang rasa sakit sendi bila nak