Skip to main content

KMPK sayang

salam.

emm, aku rasa sangat bersyukur sebab terdetik nak masuk matrikulasi.
sebab from there, aku banyak sangat kenal orang yang baik baik.
memang rasa happy sangat kot belajar kat situ.

hidup aku macam teratur.
time belajar, belajar lahh.
time solat, g solat.
time main, aku main.

n aku macam super active kot.
bukan in term of jawatan or anything la.
sebab memang x suka pegang jawatan besar-besar.
and sebab pemalas and x komited bila buat kerja. T__T

tapi bab join aktivit aku macam sangat rajin. HAHA.
kelakar je, tapi bila aku ingat balik serious best.
roomate aku otak macam aku jugak.
suke join macam macam so memang join la kan. 

just imagine, in one day..
aku boleh berniaga, main paintball, berlakon in UNGA, berlakon in persembahan kolej, main teng teng. 
to root is macam macam lah aku main. -_____-
bila aku ingat balik memang terbaik ahh.

explorace memang banyak kali gila la kot aku join.
3 kali ada kot..
sebab besssst so join and join.

akhir kata, KMPk memang terbaik sangat sangat!

xterjumpa jodoh je kat sana. LOL.

weekend minggu depan insyaAllah aku nak pi program sireh pulang ke gagang.
aku la tu sireh, KMPk gagang nya.
i miss KMPk.
and surely won't miss this event.

so, marilah reminiscing all the sweet memories kat KMPk sayang. :D


gambar 1 : atas bukit. tempat kitorang roomate picnic. :D
gambar 2 : masjid

gambar 3 : blok akademik. bilik tutorial and so on. 
gambar 4 : gate depan KMPk


gambar 5 : koleeej :D
gambar 6 : masjid!

ok rindu sangaaaat! 

Comments

Popular posts from this blog

:(

salam. kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku? bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku. bye. :(

Minyak ikan yang sangatlah bagus untuk kesihatan

Penah dengar tak minyak ikan, fish oil, ect ect? Ape yang bagus sangat minyak ikan atay fish oil ni? Actually dalam minyak ikan ni ada omega-3.. Korang tau tak omega 3 ni banyaaaak sangat khasiat dia.. tapi yang sedihnya badan kita ni tak hasilkan omega 3 ni sendiri.. so penting actually untuk korang amik supplement omega 3 in ur daily diet. Disebabkan banyaknya khasiat omega 3 ni. Daily requirement is about 1000-2000mg per day So sehari boleh la nak consume 1 atau 2 tablet omegaguard 1 capsule omega guard ada 999mg (campuran DHA and EPA) Antara khasiat omega 3 ni ✅ kesihatan jantung - kurangkan radang so xde la senang dapat heart attack - kurangkan cholesterol and tekanan darah yg jugak akan kurangkan risiko dapat jantung block ✅ kesihatan otak - otak kita banyak made of fat. So bila kita makan omega guard ni yg good fat ni dia akan meningkat congnitivity otak kita. 😊 ✅ kesihatan sendi - maintain bone density - joint mobility - kurang rasa sakit sendi bila nak

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41 *i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee** Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja.  Ni my checklist. Boleh amik as a guide.  1) Bukak akaun kwsp 2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u! 3) Medical checkup 4) Passport pic 5) Labcoat 6) Cop - benda paling penting! 7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr 8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result Things~~ add up if u r going to pa