Skip to main content

REVIEW : sumpahan kum kum

salam.

sorry lah korang aku update review cerita sumpahan kum kum malam malam buta ni.
aku tau korang cuak. kan kan?

ok. let's start.

cerita ni memang at the bottom list la from all the movies yang aku nak tengok.
sebab?

1) cerita hantu melayu. 
2) cerita hantu. 
3) cerita melayu.

whatdoyaexpect la? aku suka cerita melayu. but then cerita hantu melayu movie biasanya macam bodoh je. trailer je seram but bila aku dah beranikan diri tak seram pon. penat je dok takot, padahal tak takot pon. LOL.

dan sebab cerita hantu. seriously, cerita hantu memang aku tak da lah nak layan sangat. kau bukak tv tiga cerita pelik seriau malam malam memang aku suruh kau tukar teros or aku blah masuk bilik. xpayah nak misteri nusantara sangat lah malam malam. n tak payah nak berbomoh bagai keluar kan jin orang dok meracau racau. memang aku cuak. tambahan kalau aku dok sorang kat rumah.

tapi aku beranikan diri gak tengok cerita ni dengan harapan cerita ni best and berbaloi duit aku. 

eh, mukadimah. panjang nya? 

ok. how was the movie?



ni poster dia. mencuak kan jugak lah.
btw, aku tak tengok pon poster dia before tengok movie.


sinopsis 
ada satu perempuan bermuka hodoh bernama milah. dia ni selalu kena ejek dengan kawan kawan dia. maka dia ber-ilmu hitam dengan mak som. mak som ni yang buat perjanjian sama syaiton, and taruk susuk kat muka milah ni. dengan syarat lah, milah tak boleh tengok cermin within 44 days. 
tapi sebab muka dah lawa, dah cun, dah tak tertahan nak tengok muka sendiri yang lawa. milah pon tengok lah jugak cermin tuh. selepas itu, muka milah jadi extra hodoh dari yang asal.
milah pergi menangis kat mak som. mak som kata dah tak ada cara lain dah. namun selepas didesak bagai mak som bagi satu cara yang kejam. iaitu dengan minum darah 9 gadis sunti. lepas tuh milah boleh lawa balik. dan mangsa pertama milah adalah anak gadis maksom sendiri. milah bunuh anak maksom, shiema. (agak kejam cara bunuh dia) 
kisah itu diketahui maksom.mmaka, maksom mahu mengakhiri segala nya. lalu maksom bunuh milah. sebelum mati, milah berikrar, dia akan bunuh semua gadis sunti keturunan maksom. selepas hari tuh, hantu milah berlegar legar di kampung. rohnya tidak tenang sebab tanam tak sempurna.   
and then, cerita continues. hantu si milah ni nak bunuh cucu maksom (tini) ni. tang sini lah yang bapak seriau, tambah tambah time ayah tini (anak maksom) kena rasuk dek hantu milah ni. ending dia, i recommend u sendiri tengok lah. okay?

so, tengok-lah.
sebab sangat cuak. and u akan puas hati lah. berbaloi duit wayang u. 

pictures here. ( x nak masukkan dalam blog. nanti tak ada yang nak baca sebab cuak kang) 

ok bye.

Comments

Saffrina Ropiee said…
sinopsis pun dah seram, sah2 den takmau tengok -,-
Nik Lisa said…
@Saffrina Ropiee

tengok lahh. walaupon seram, best!

Popular posts from this blog

:(

salam.
kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku?
bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku.

bye. :(

nescafe ais.

hebat x?
si kakak yg umonye 19taon tahon 2010.. nak wat nescafe ais.
but then x reti. so, mintak tlg adik die yg umonye 10taon 2010.
sgt terox kan kakak srg ni?
tp, hasilnye sangat bes. nyum3. :))
*bakal suami saya. nescafe ais saya bes taw*  :))

SPICE-UP UR BLOG : buat sticky post

salam.
hari ni nak share, macam mana nak buat sticky post.  sticky post tuh macam, post yang melekit. huh?
ok, sebenarnya. sticky post tuh macam post pemberitahuan (contohnya la) bagi sesuatu tempoh masa. kalau korang post benda lain, post pemberitahuan korang tuh akan still kat paling atas. so, orang masuk, tuh post first yang orang akan baca. 
sesuai la bagi sape sape yang buat kontest itu. :)
cara cara nya :


 tekan post option (yang bulat merah)
 pilih 'scheduled at'
 pilih tarikh dan pukul berapa korang nak sampai bila post tuh jadi post utama. :)
 dah siap!

k bye. :)