Skip to main content

my mood's song NOW.

opss, i skipped yesterday's task. sorri!

here goes task number 8 y'all! let's get started. :)


a song to match my mood.


emm, whaaat aa?
sekarang ni mood aku nak sangat tengok cerita monte carlo
(kejadah? orang len sume nak tengok transformer. -.-")


ala, movie yang selena gomez berlakon tuh.


selena gomez ni comel la.
muka budak budak.

so, song to match my mood sekarang of course la lagu tema die.
WHO SAYS. 
best ah lagu ni. memberi semangat kepada orang perempuan.
menyeru kaum perempuan supaya percaya dengan diri sendiri.

a bit of the lyrics. 

I wouldn't wanna be anybody else, You made me insecure, Told me I wasn’t good enough, But who are you to judge, When you’re a diamond in the rough, I’m sure you got some things, You’d like to change about yourself, But when it comes to me, I wouldn’t want to be anybody else, nanannaa, i'm no beauty queen, i'm just beautiful me- who says, selena gomez

translation :
saya xnak jadi orang lain, awak buat saya rasa x selamat, awak cakap saya x cukup bagus, tapi siapa awak nak judge saya, bila awak pon hebat dengan bersusah payah, saya pasti awak ada sesuatu yang awak nak ubah pasal diri awak, tapi bila awak tanya saya, saya xnak jadi orang lain, nanana, saya bukan jelitawan, saya hanya cantik seadanya saya. :)

nah dengar sendiri la. :)

`

aku memang suka movie yang macam ni.
dulu yang hillary duff nye movie tuh, tajuk lizzie mcguire movie.
serious aku suka.

agak agak sama x jalan cerita dia?


rindu lak kat hillary duff.
dulu time kecik kecik suka dok ngadap lizzie mc'guire kat disney.
dah kawin bagai dah die sekarang.

(asal aku cakap macam hillary duff tuh member aku pulak?)

eh, mood sekarang  ni dah lain lah,

rindu lagu lizzie mc'guire yang time die nak perform last concert tuh pulak.  isabella and lizzie nyanyi time ni. padan muka paola yang jahat tuh! :P (u will know what i'm saying here if u watch this movie)

so, nah. THIS IS WHAT DREAM ARE MADE OF.



bye bye.



ps: adakah pada zaman anda semua budak budak dulu, ada layan lizzie mc' guire? kalau ya, kita sama. kasi like sikit. :)

Comments

nuraru said…
suke lagu ni!
duk klate meme dopleh tgok la muvee ni fresh2!
my mood: skrg tgh menunggu torrent monte carlo :P
nizam said…
wehh.. aku layan lizzie mcguire uh.. tapi bile aku teenagers.. hahaa... tapi aku suke both selena and hilary duff..

btw.. macam geram jer sample lirik tu.. mind sharing?
Raji and Yeen said…
ak sker selena gomez....comel..
lgu fia pown best owh :D
saya layan lizzie mc guire sepenuhhhhhhhhhhh hati okayyy? :) *sep kanan, sep kiri* and selena gomez punye cerita, wizards of the waverly place pun saya layan jugaaa...tak sabar nak tengok monte carlo ni jugak :) btw, esok nak try red velvet, doakan saya! :) nak buat bukak puasa..huhu

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

officially married

alhamdulillah.

im officially married to the man that i ll love forever insyaallah.
to my best friend of 5 years.

introducing to u all officially.



mohammad nizam mohd yusop
love of my life, thief of my heart.
hee. :)
we r married on 22nd of september
insyaALLAH forever.
being a married couple means lots of responsibilities
if before u can just went out n have fun then go back to ur own life
now u cant do it anymore
u can la but u ald have someone u must think after too beside urself.

anyhow, i appreciate that.
i love my married life.
Post lama baru nk up. Lolz.....