Skip to main content

Recipe Review : Moist Choc Cuppies

For the sake of references and reminders.
I will post the link of moist chocolate cupcake that I made in the morning. :)

cupcake recipe. 


I did not add baking soda because there is no baking soda in my house! My comment about this recipe is the cupcakes were too sweet. 
Too sweet keep the doctors nearer you know!-an idiom created by niklisa just now.

Like really, I can feel my teeth enriched with so much sweetener right now. I must brush my teeth thoroughly tonight. But the moist moisture of cupcakes are the best! I love it so much. So, bear in mind, whenever I want to use this recipe again, please reduce the amount of sugar used. :)

As for frosting, I used recipe from this website.


I love it, since it is not too sweet. just nice. :) and I put 2 cup of powdered sugar as suggested. It turned up well. FYI, powdered sugar is also known as icing sugar. 

Some pictures of course. 


Sweet first.
Salty later.


To mereka yang tatau what is this, HAHA. This is ikan kering pari goreng. or ikan pari kering goreng. 
Either one. :)

What a perfect combination for more earlier admission to hospital due to artherosclerosis!

PS : My mother gave some cupcakes to my aunt who live nearby. And she asked for more. Owh, come on. You know what that mean. 

Comments

nuraru said…
jap..pic no 3 tu gmbr pe? ;p
waaaaaaaaaaaaaaaa,..looks nice!,..sedap neh,..post sket ye,.
Raji and Yeen said…
it looks nice..
yg last tu lgi nice lol
nizam said…
haha.. yang ayat lassst skali tu paling xbley blaaa..
ABU said…
ya nampak sngt manis...tp msti sedap kan..

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…