Skip to main content

Recipe Review : Moist Choc Cuppies

For the sake of references and reminders.
I will post the link of moist chocolate cupcake that I made in the morning. :)

cupcake recipe. 


I did not add baking soda because there is no baking soda in my house! My comment about this recipe is the cupcakes were too sweet. 
Too sweet keep the doctors nearer you know!-an idiom created by niklisa just now.

Like really, I can feel my teeth enriched with so much sweetener right now. I must brush my teeth thoroughly tonight. But the moist moisture of cupcakes are the best! I love it so much. So, bear in mind, whenever I want to use this recipe again, please reduce the amount of sugar used. :)

As for frosting, I used recipe from this website.


I love it, since it is not too sweet. just nice. :) and I put 2 cup of powdered sugar as suggested. It turned up well. FYI, powdered sugar is also known as icing sugar. 

Some pictures of course. 


Sweet first.
Salty later.


To mereka yang tatau what is this, HAHA. This is ikan kering pari goreng. or ikan pari kering goreng. 
Either one. :)

What a perfect combination for more earlier admission to hospital due to artherosclerosis!

PS : My mother gave some cupcakes to my aunt who live nearby. And she asked for more. Owh, come on. You know what that mean. 

Comments

nuraru said…
jap..pic no 3 tu gmbr pe? ;p
waaaaaaaaaaaaaaaa,..looks nice!,..sedap neh,..post sket ye,.
Raji and Yeen said…
it looks nice..
yg last tu lgi nice lol
nizam said…
haha.. yang ayat lassst skali tu paling xbley blaaa..
ABU said…
ya nampak sngt manis...tp msti sedap kan..

Popular posts from this blog

:(

salam.
kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku?
bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku.

bye. :(

nescafe ais.

hebat x?
si kakak yg umonye 19taon tahon 2010.. nak wat nescafe ais.
but then x reti. so, mintak tlg adik die yg umonye 10taon 2010.
sgt terox kan kakak srg ni?
tp, hasilnye sangat bes. nyum3. :))
*bakal suami saya. nescafe ais saya bes taw*  :))

SPICE-UP UR BLOG : buat sticky post

salam.
hari ni nak share, macam mana nak buat sticky post.  sticky post tuh macam, post yang melekit. huh?
ok, sebenarnya. sticky post tuh macam post pemberitahuan (contohnya la) bagi sesuatu tempoh masa. kalau korang post benda lain, post pemberitahuan korang tuh akan still kat paling atas. so, orang masuk, tuh post first yang orang akan baca. 
sesuai la bagi sape sape yang buat kontest itu. :)
cara cara nya :


 tekan post option (yang bulat merah)
 pilih 'scheduled at'
 pilih tarikh dan pukul berapa korang nak sampai bila post tuh jadi post utama. :)
 dah siap!

k bye. :)