Skip to main content

Psst.. dari seorang insan bernama lelaki..


Ini jasa baik daripada seorang insan bernama lelaki..

( it's always fun to sit together with the one we love )

  1. Berikan komitmen anda sepenuhnya ketika bersama si dia. Lelaki amat pantang sekiranya teman wanitanya sekadar melayannya ala kadar sahaja.
  2. Letakkan kepala anda di bahu teman lelaki anda.Walaupun dia agak rendah. Ini akan membuatkan si dia amat gembira.
  3. Sekiranya dia menghantar mesej,janganlah balas dengan perkataan2 yang simple/satu patah sahaja.Ini akan membuatkan dia bengang.
  4. Ucapkanlah perasaan sayang anda kepadanya selalu.Sekurang2nya skali shari. Ini dapat mewujudkan dan mendalamkan lagi rasa cinta anda berdua.
  5. Mintalah maaf sekiranya anda ada berbuat silap kepadanya walaupun silap anda cuma sdikit sahaja.
  6. Sokonglah pasukan kegemaran teman lelaki anda.Contohnya sekiranya dia menyokong Chelsea.Anda pun sokonglah Chelsea juga walaupun anda tidak meminati sukan bola sepak. Jangan sesekali menyokong pasukan lain kerana perkara buruk mungkin berlaku.
  7. Selami jiwa teman lelaki anda.Walaupun dia merupakan seorang yang kasar,tetapi hakikatnya dalam hatinya bersinar sekiranya anda mengetahui akan jiwa teman lelaki anda itu.
  8. Jangan sesekali menduga kesabaran teman lelaki anda. Walaupun dia nampak seperti seorang yang penyabar,tetapi hakikatnya sekali dia burst,perkara buruk dan tersangat2 buruk boleh berlaku.
  9. Sentiasalah berborak atau berbincang mengenai perancangan masa depan anda dan dia. Si dia amat menyukai dan sememangnya inginkan hubungan yang kekal.
  10. Jangan sesekali meragui kesetiaan dia terhadap anda. Bukan semua lelaki yang begitu mudah terjatuh dan mata perempuan. Si dia mungkin seorang yang setia dan tidak suka apabila kesetiaannya dipersoalkan.
  11. Jangan bermain mesej atau menjawab panggilan daripada lelaki lain ketika bersama si dia.Seandainya tidak dapat dielakkan,cukuplah cakap sementara sahaja dan tidak perlu suke sangat ketika menjawab panggilan kerana boleh melukakan hati teman lelaki anda.
  12. Selalu bercerita tentang pengalaman hidup anda dengan si dia.
  13. Ceritalah sedikit pasal pengalaman anda sebelum ini bersama bekas2 kekasih anda.Si dia akan sentiasa berjaga2 dan mengelakkan diri daripada membuat kesalahan yang sama seperti yang pernah bekas kekasih anda lakukan pada anda.
  14. Seboleh2nya elakkan bercerita mengenai lelaki lain walaupun lelaki itu cuma merupakan kawan anda. Sekali dua boleh la.Tapi jika berulang kali,teman lelaki anda akan berasa tidak selamat kerana khuatir anda akan jatuh hati pada lelaki itu.
  15. Sentiasalah bangkitkan isu2 yang anda tidak suka dan bincangkan hal itu secara serius.
  16. Janganlah sesekali mempermainkan perasaan teman lelaki anda.
  17. Sekiranya si dia mengajak anda pergi ke mana2,seelok2nya janganlah menolak.Adakalanya si dia merasa malu untuk mengajak anda,tetapi sebenarnya dia terlalu inginkan keluar bersama anda.
  18. Sekiranya si dia tiada wang,hulurkan bantuan.Si dia biasanya akan menolak tetapi si dia akan tersenyum lebor bila dapat tahu bahawa anda sebagai teman wanitanya menikmati hidup susah senang hidup bersama.
  19. Jangan spoil mood bersama anda berdua semata2 benda yang remeh.
  20. Lelaki juga pandai merajuk.Pujuklah dia seelok2nya.
  21. Anda sebagai perempuan janganlah suka merajuk sangat.Kerana lelaki biasanya tidak pandai memujuk dan akan sentiasa berasa bersalah kerana telah membuatkan anda merajuk.
  22. Sentiasalah romantis seksually mahupun emotionally bersama si dia.
  23. Sentiasalah pergi ke tempat yang anda berdua merasa selesa atau yang menjadi kenangan anda berdua. Jangan pernah bosan.
  24. Bersikap jujur dalam setiap perlakuan anda. Jangan pernah menipu dengan si dia.
  25. Selalulah ceritakan masalah anda dan menangis sekiranya perlu.Ini akan membuatkan si dia berbangga kerana dia mencari anda instead of anyone else.
  26. Selalulah berkata bahawa anda care terhadap si dia.Ramai orang berpandangan bahawa kapel xsemestinya kena care.Ini salah coz anda seperti tidak mahukan dia seandainya anda xcare pasal dia.
Ni semua hasil nukilan seorang lelaki? So perempuan? Apa lagi? Buat la pasangan anda tersenyum.. :)


k bye. :)

Comments

Lea IsNaw! said…
tips yg menarik neh
thanks for sharing =)
sgt menarek.tp yg num 10 tuh ak sukar sket even die mmg npk setia tp mesti ade doubt sket
Lisa N.Yusof said…
@Sarah Mohd Saleh

agak laa.... lelaki yang buat ni terlalu setia kot~

Popular posts from this blog

:(

salam.
kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku?
bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku.

bye. :(

nescafe ais.

hebat x?
si kakak yg umonye 19taon tahon 2010.. nak wat nescafe ais.
but then x reti. so, mintak tlg adik die yg umonye 10taon 2010.
sgt terox kan kakak srg ni?
tp, hasilnye sangat bes. nyum3. :))
*bakal suami saya. nescafe ais saya bes taw*  :))

SPICE-UP UR BLOG : buat sticky post

salam.
hari ni nak share, macam mana nak buat sticky post.  sticky post tuh macam, post yang melekit. huh?
ok, sebenarnya. sticky post tuh macam post pemberitahuan (contohnya la) bagi sesuatu tempoh masa. kalau korang post benda lain, post pemberitahuan korang tuh akan still kat paling atas. so, orang masuk, tuh post first yang orang akan baca. 
sesuai la bagi sape sape yang buat kontest itu. :)
cara cara nya :


 tekan post option (yang bulat merah)
 pilih 'scheduled at'
 pilih tarikh dan pukul berapa korang nak sampai bila post tuh jadi post utama. :)
 dah siap!

k bye. :)