Skip to main content

MALAY MOVIE : SEKALI LAGI


i just finished this movie entitled SEKALI LAGI.
tengok dalam van on the way from Teluk Intan to Sungai Buloh tadi.
tengok ramai ramai kot tadi atas van. :)

tapi lagi suku nak habis, battery laptop habis.
so pinjam member punye, tadi x syok sebab sound laptop dia xkuat sangat.
xclear pelakon cakap ape. so xleh feel.
tapi, thanx u sebab sudi bagi pinjam. :)

so, bila dah sampai bilik.
xsempat unpacked barang lagi, teros bukak laptop tengok citer tuh.
semangat itu penting ye.

oh ye, the main cast are LISA SURIHANI, SHAHEIZY SAM, and also MIA.


lisa => shila
sam => arman
mia => amy

genre dia ialah romantic sedih.
antara arman dengan shila

dorang bercinta dari zaman sekolah lagi. sweeeeet gilaaa kot.
sweet mmg sweet tapi dating sampai ponteng sekolah memang xboleh bla jugak lah.
bila ayah lisa dapat tau, habislah kena balun.
mak sam pon marah jugak, suruh sam putus dengan lisa.

then dorang pon ambil keputusan nak kawen.
so, dorang kawen tanpa restu ayah lisa.

until one day, ayah lisa meninggal.
and bila balik rumah sam nak ceraikan lisa.
sedih gilaaa kot time ni!
and dalam hari yang sama jugak lepas kena cerai, lisa disahkan mengandungkan mia.

"dalam satu hari bang saya hilang semuanya" - lisa

quote dialog lisa dalam cerita tuh, dalam sehari dia hilang ayah, hilang sam~

lisa benci gilaa ah kat sam ni.
(sebab dia xtau kan cerita sebenar.)

padahal sebenarnya, sam ni ceraikan lisa sebab dia ada tumor.
kalau buang tumor tuh, something will be different lah.
which dalam cerita ni sam jadi perangai macam budak budak.

so kiranya, sam cerai dengan lisa sebab xnak wat lisa sedih laa.

and time fliesss,
bila mia ni dah besar, umor 5,6 taun gitu la.. 
dia jumpa balik dengan sam yang perangai budak budak ni.
then dorang keep meet up la.

"kalau ada jodoh kita jumpa lagi" - mia

quote dialog mia, time ni sam cakap macam mana nak jumpa mia lagi, then she replied that. so comel lah mia!

so, dorang pon jadi kawan lah~

and then lisa jumpa sam balik, n ofkos la an lisa benci gila kat sam.
sampai lah cerita sebenar terbongkar.
and akhirnya dorang sume happy. 

walaupun lisa n sam x kawen. :)

satu lagi quote dialog kali ni from sam yang sangat sweeet comell.
aww romantic!

"shila awak cinta pertama saya awak tau tak? dan saya nak awak jadi cinta terakhir saya..... dan saya percaya saya akan cintakan awak sampai bila bila."

komen aku : cerita ni bessssst la! sedih! tengok laaa, yang time dorang budak budak sekolah bercinta serius sweet gilaaa.. definitely a must watch movie la. i will watch it again n again. :)





macam happy family je dorang ni...

awww, best best.  dah la shaheizy sam ni encem. :)


Comments

Encik JI said…
dh tgk citer ni. mmg best.

:D
i wanna watch this movie so much!!! wanna2!!
Lea IsNaw! said…
citer neh sweet kan
Tukang Karut said…
mia jugak comey... hoho...
Far8 budak baik said…
mmg best ar cite ni kann.
bape kali aku ulang..
hahahahaha
YOUsoF said…
Cerita ini bagus.
Lisa Surihai cantik.
Mia Sara commel.
Sam takyah cakaplah.. ;D



tak boleh tengok tv or baca atas kenderaan, rasa mual2 nak muntah macam wanita sedang mengandung je.. heheh
Lisa N.Yusof said…
@Far8 budak baik

tegar gila ulang banyak kali. haha
Lisa N.Yusof said…
@YOUsoF

eh cane tau macam pempuan ngandung?

Popular posts from this blog

:(

salam.
kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku?
bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku.

bye. :(

nescafe ais.

hebat x?
si kakak yg umonye 19taon tahon 2010.. nak wat nescafe ais.
but then x reti. so, mintak tlg adik die yg umonye 10taon 2010.
sgt terox kan kakak srg ni?
tp, hasilnye sangat bes. nyum3. :))
*bakal suami saya. nescafe ais saya bes taw*  :))

SPICE-UP UR BLOG : buat sticky post

salam.
hari ni nak share, macam mana nak buat sticky post.  sticky post tuh macam, post yang melekit. huh?
ok, sebenarnya. sticky post tuh macam post pemberitahuan (contohnya la) bagi sesuatu tempoh masa. kalau korang post benda lain, post pemberitahuan korang tuh akan still kat paling atas. so, orang masuk, tuh post first yang orang akan baca. 
sesuai la bagi sape sape yang buat kontest itu. :)
cara cara nya :


 tekan post option (yang bulat merah)
 pilih 'scheduled at'
 pilih tarikh dan pukul berapa korang nak sampai bila post tuh jadi post utama. :)
 dah siap!

k bye. :)