Pages

Saturday, July 30, 2011

MALAY MOVIE : SEKALI LAGI


i just finished this movie entitled SEKALI LAGI.
tengok dalam van on the way from Teluk Intan to Sungai Buloh tadi.
tengok ramai ramai kot tadi atas van. :)

tapi lagi suku nak habis, battery laptop habis.
so pinjam member punye, tadi x syok sebab sound laptop dia xkuat sangat.
xclear pelakon cakap ape. so xleh feel.
tapi, thanx u sebab sudi bagi pinjam. :)

so, bila dah sampai bilik.
xsempat unpacked barang lagi, teros bukak laptop tengok citer tuh.
semangat itu penting ye.

oh ye, the main cast are LISA SURIHANI, SHAHEIZY SAM, and also MIA.


lisa => shila
sam => arman
mia => amy

genre dia ialah romantic sedih.
antara arman dengan shila

dorang bercinta dari zaman sekolah lagi. sweeeeet gilaaa kot.
sweet mmg sweet tapi dating sampai ponteng sekolah memang xboleh bla jugak lah.
bila ayah lisa dapat tau, habislah kena balun.
mak sam pon marah jugak, suruh sam putus dengan lisa.

then dorang pon ambil keputusan nak kawen.
so, dorang kawen tanpa restu ayah lisa.

until one day, ayah lisa meninggal.
and bila balik rumah sam nak ceraikan lisa.
sedih gilaaa kot time ni!
and dalam hari yang sama jugak lepas kena cerai, lisa disahkan mengandungkan mia.

"dalam satu hari bang saya hilang semuanya" - lisa

quote dialog lisa dalam cerita tuh, dalam sehari dia hilang ayah, hilang sam~

lisa benci gilaa ah kat sam ni.
(sebab dia xtau kan cerita sebenar.)

padahal sebenarnya, sam ni ceraikan lisa sebab dia ada tumor.
kalau buang tumor tuh, something will be different lah.
which dalam cerita ni sam jadi perangai macam budak budak.

so kiranya, sam cerai dengan lisa sebab xnak wat lisa sedih laa.

and time fliesss,
bila mia ni dah besar, umor 5,6 taun gitu la.. 
dia jumpa balik dengan sam yang perangai budak budak ni.
then dorang keep meet up la.

"kalau ada jodoh kita jumpa lagi" - mia

quote dialog mia, time ni sam cakap macam mana nak jumpa mia lagi, then she replied that. so comel lah mia!

so, dorang pon jadi kawan lah~

and then lisa jumpa sam balik, n ofkos la an lisa benci gila kat sam.
sampai lah cerita sebenar terbongkar.
and akhirnya dorang sume happy. 

walaupun lisa n sam x kawen. :)

satu lagi quote dialog kali ni from sam yang sangat sweeet comell.
aww romantic!

"shila awak cinta pertama saya awak tau tak? dan saya nak awak jadi cinta terakhir saya..... dan saya percaya saya akan cintakan awak sampai bila bila."

komen aku : cerita ni bessssst la! sedih! tengok laaa, yang time dorang budak budak sekolah bercinta serius sweet gilaaa.. definitely a must watch movie la. i will watch it again n again. :)





macam happy family je dorang ni...

awww, best best.  dah la shaheizy sam ni encem. :)


12 comments:

Encik JI said...

dh tgk citer ni. mmg best.

:D

:-: Nizam27391 :-: said...

i wanna watch this movie so much!!! wanna2!!

Lea IsNaw! said...

citer neh sweet kan

Tukang Karut said...

mia jugak comey... hoho...

Far8 budak baik said...

mmg best ar cite ni kann.
bape kali aku ulang..
hahahahaha

YOUsoF said...

Cerita ini bagus.
Lisa Surihai cantik.
Mia Sara commel.
Sam takyah cakaplah.. ;D



tak boleh tengok tv or baca atas kenderaan, rasa mual2 nak muntah macam wanita sedang mengandung je.. heheh

Lisa N.Yusof said...

@Encik JI

best gile kann? :)

Lisa N.Yusof said...

@:-: Nizam27391 :-:

DL la DL la

Lisa N.Yusof said...

@Lea IsNaw!

sangat!

Lisa N.Yusof said...

@Tukang Karut

jolo doh~

Lisa N.Yusof said...

@Far8 budak baik

tegar gila ulang banyak kali. haha

Lisa N.Yusof said...

@YOUsoF

eh cane tau macam pempuan ngandung?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...