Skip to main content

MALAY MOVIE : SEKALI LAGI


i just finished this movie entitled SEKALI LAGI.
tengok dalam van on the way from Teluk Intan to Sungai Buloh tadi.
tengok ramai ramai kot tadi atas van. :)

tapi lagi suku nak habis, battery laptop habis.
so pinjam member punye, tadi x syok sebab sound laptop dia xkuat sangat.
xclear pelakon cakap ape. so xleh feel.
tapi, thanx u sebab sudi bagi pinjam. :)

so, bila dah sampai bilik.
xsempat unpacked barang lagi, teros bukak laptop tengok citer tuh.
semangat itu penting ye.

oh ye, the main cast are LISA SURIHANI, SHAHEIZY SAM, and also MIA.


lisa => shila
sam => arman
mia => amy

genre dia ialah romantic sedih.
antara arman dengan shila

dorang bercinta dari zaman sekolah lagi. sweeeeet gilaaa kot.
sweet mmg sweet tapi dating sampai ponteng sekolah memang xboleh bla jugak lah.
bila ayah lisa dapat tau, habislah kena balun.
mak sam pon marah jugak, suruh sam putus dengan lisa.

then dorang pon ambil keputusan nak kawen.
so, dorang kawen tanpa restu ayah lisa.

until one day, ayah lisa meninggal.
and bila balik rumah sam nak ceraikan lisa.
sedih gilaaa kot time ni!
and dalam hari yang sama jugak lepas kena cerai, lisa disahkan mengandungkan mia.

"dalam satu hari bang saya hilang semuanya" - lisa

quote dialog lisa dalam cerita tuh, dalam sehari dia hilang ayah, hilang sam~

lisa benci gilaa ah kat sam ni.
(sebab dia xtau kan cerita sebenar.)

padahal sebenarnya, sam ni ceraikan lisa sebab dia ada tumor.
kalau buang tumor tuh, something will be different lah.
which dalam cerita ni sam jadi perangai macam budak budak.

so kiranya, sam cerai dengan lisa sebab xnak wat lisa sedih laa.

and time fliesss,
bila mia ni dah besar, umor 5,6 taun gitu la.. 
dia jumpa balik dengan sam yang perangai budak budak ni.
then dorang keep meet up la.

"kalau ada jodoh kita jumpa lagi" - mia

quote dialog mia, time ni sam cakap macam mana nak jumpa mia lagi, then she replied that. so comel lah mia!

so, dorang pon jadi kawan lah~

and then lisa jumpa sam balik, n ofkos la an lisa benci gila kat sam.
sampai lah cerita sebenar terbongkar.
and akhirnya dorang sume happy. 

walaupun lisa n sam x kawen. :)

satu lagi quote dialog kali ni from sam yang sangat sweeet comell.
aww romantic!

"shila awak cinta pertama saya awak tau tak? dan saya nak awak jadi cinta terakhir saya..... dan saya percaya saya akan cintakan awak sampai bila bila."

komen aku : cerita ni bessssst la! sedih! tengok laaa, yang time dorang budak budak sekolah bercinta serius sweet gilaaa.. definitely a must watch movie la. i will watch it again n again. :)





macam happy family je dorang ni...

awww, best best.  dah la shaheizy sam ni encem. :)


Comments

Encik JI said…
dh tgk citer ni. mmg best.

:D
i wanna watch this movie so much!!! wanna2!!
Lea IsNaw! said…
citer neh sweet kan
Tukang Karut said…
mia jugak comey... hoho...
Far8 budak baik said…
mmg best ar cite ni kann.
bape kali aku ulang..
hahahahaha
YOUsoF said…
Cerita ini bagus.
Lisa Surihai cantik.
Mia Sara commel.
Sam takyah cakaplah.. ;D



tak boleh tengok tv or baca atas kenderaan, rasa mual2 nak muntah macam wanita sedang mengandung je.. heheh
Lisa N.Yusof said…
@Far8 budak baik

tegar gila ulang banyak kali. haha
Lisa N.Yusof said…
@YOUsoF

eh cane tau macam pempuan ngandung?

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…