Pages

Monday, July 11, 2011

REVIEW : SWEET HOME ALABAMA

YA ALLAH, cerita ni kan best gila kot.
sweet romantic story. 

aww, sebenarnya cerita ni is regarding perempuan ni, melanie.
dia ni warga Alabama. 

and masa dia budak dulu, die dah fall in love dengan jake. orang kampung die jugak lah. 




sweet sweet, nak cakap la kat someone special (if any)













and dah kawin bagai.

but then, bila dah besar. die pergi lah NY.
bila dah pergi sana, dunia dah glamor, dah la jadi designer.
then lupa kampung halaman. suami pon lupa. 

and there, melanie ni jumpa dengan andrew, anak politician.
kayooo!
dah la encem. patrick dempsey weh.. 
awwww. i love him so much! 

dorang bercintaa. and one day, andrew ni propose dia.
kat tiffany & co. pulak tuh. pilih je cincin mana nak. 
kayooo!

melanie ni nak xnak kena balik kampung Alabama balik.
sebab nak suruh Jake sign divorce paper.

then,pung pang pung pang.

Melanie sedar yang sebenarnya she still loves Jake tuh.
and they live happily ever after, i guess lah. LOL


ni time wed andrew dengan melanie, xjadi akhirnya. aww andrew hensem. i love u PD!

a must watch movie to u yang lovey dovey! 

2 comments:

WZulhilmi said...

tragiknya tolak pinangan time wedding tuh.

nizam said...

reese witherspoon cantikk.. btw agak jahat wife dia tu.. sanggup tinggalkan suami..then biakan orang lain masuk dalam hati dia.. ish3..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...