Skip to main content

uitm already.

da sampai UiTM.
dan mood untuk menulis masih tiada.
ini pon aku paksa diri aku untuk rela menulis.

owh ye, sempena bulan rejab ni.
mak aku ada bagi buku santapan jiwa,
pasal israk mikraj.

jujur aku cakap, aku selalu dengar sal israk dan mikraj ni.
tapi kalau korang suruh aku explain. 
aku akan blur, tataw nak jawab ape.
(ye, aku xpernah serius nak tahu dan ingat kisah bersejarah yang satu ni.)
ape lah agak nye yang aku buat dulu time dalam kelas?
=.=

baru baca sikit.
so, tak boleh nak cakap lebeh-lebeh lagi. hahaha

pendahuluan awalan.
israk = perjalanan luar biasa.
mikraj = tangga.
(terasa nak baca x bile bace thriller bes aku ni? huahua)

nanti aku update pasal benda tuh.

btw, arnab aku dulu name israk dan mikraj.
adik aku yang ber umur 9 taon tuh kasi.

eh, TERPANJANG lah pulak.
kata xda mood. =.=

Comments

Nur Areefah said…
tade mood panjang ni.ada mood?lol
Nik Lisa said…
aha, tuh la pasal. =.=
Raji and Yeen said…
hahaha bgus kot
igt arnab, igt isra' mi'raj
kk nnti update larh leh ak tau gop

kt ict ad jual arnab =.="
Nik Lisa said…
orait. soon aku update.

hah, siyes?
arnab hidup?

Popular posts from this blog

:(

salam. kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku? bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku. bye. :(

nescafe ais.

hebat x? si kakak yg umonye 19taon tahon 2010.. nak wat nescafe ais. but then x reti. so, mintak tlg adik die yg umonye 10taon 2010. sgt terox kan kakak srg ni? tp, hasilnye sangat bes. nyum3. :)) * bakal suami saya. nescafe ais saya bes taw *  :))

Minyak ikan yang sangatlah bagus untuk kesihatan

Penah dengar tak minyak ikan, fish oil, ect ect? Ape yang bagus sangat minyak ikan atay fish oil ni? Actually dalam minyak ikan ni ada omega-3.. Korang tau tak omega 3 ni banyaaaak sangat khasiat dia.. tapi yang sedihnya badan kita ni tak hasilkan omega 3 ni sendiri.. so penting actually untuk korang amik supplement omega 3 in ur daily diet. Disebabkan banyaknya khasiat omega 3 ni. Daily requirement is about 1000-2000mg per day So sehari boleh la nak consume 1 atau 2 tablet omegaguard 1 capsule omega guard ada 999mg (campuran DHA and EPA) Antara khasiat omega 3 ni ✅ kesihatan jantung - kurangkan radang so xde la senang dapat heart attack - kurangkan cholesterol and tekanan darah yg jugak akan kurangkan risiko dapat jantung block ✅ kesihatan otak - otak kita banyak made of fat. So bila kita makan omega guard ni yg good fat ni dia akan meningkat congnitivity otak kita. 😊 ✅ kesihatan sendi - maintain bone density - joint mobility - kurang rasa sakit sendi bila nak