Skip to main content

uitm already.

da sampai UiTM.
dan mood untuk menulis masih tiada.
ini pon aku paksa diri aku untuk rela menulis.

owh ye, sempena bulan rejab ni.
mak aku ada bagi buku santapan jiwa,
pasal israk mikraj.

jujur aku cakap, aku selalu dengar sal israk dan mikraj ni.
tapi kalau korang suruh aku explain. 
aku akan blur, tataw nak jawab ape.
(ye, aku xpernah serius nak tahu dan ingat kisah bersejarah yang satu ni.)
ape lah agak nye yang aku buat dulu time dalam kelas?
=.=

baru baca sikit.
so, tak boleh nak cakap lebeh-lebeh lagi. hahaha

pendahuluan awalan.
israk = perjalanan luar biasa.
mikraj = tangga.
(terasa nak baca x bile bace thriller bes aku ni? huahua)

nanti aku update pasal benda tuh.

btw, arnab aku dulu name israk dan mikraj.
adik aku yang ber umur 9 taon tuh kasi.

eh, TERPANJANG lah pulak.
kata xda mood. =.=

Comments

Nur Areefah said…
tade mood panjang ni.ada mood?lol
n i k l i s a said…
aha, tuh la pasal. =.=
Fakhrur Razi said…
hahaha bgus kot
igt arnab, igt isra' mi'raj
kk nnti update larh leh ak tau gop

kt ict ad jual arnab =.="
n i k l i s a said…
orait. soon aku update.

hah, siyes?
arnab hidup?

Popular posts from this blog

:(

salam.
kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku?
bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku.

bye. :(

nescafe ais.

hebat x?
si kakak yg umonye 19taon tahon 2010.. nak wat nescafe ais.
but then x reti. so, mintak tlg adik die yg umonye 10taon 2010.
sgt terox kan kakak srg ni?
tp, hasilnye sangat bes. nyum3. :))
*bakal suami saya. nescafe ais saya bes taw*  :))

SPICE-UP UR BLOG : buat sticky post

salam.
hari ni nak share, macam mana nak buat sticky post.  sticky post tuh macam, post yang melekit. huh?
ok, sebenarnya. sticky post tuh macam post pemberitahuan (contohnya la) bagi sesuatu tempoh masa. kalau korang post benda lain, post pemberitahuan korang tuh akan still kat paling atas. so, orang masuk, tuh post first yang orang akan baca. 
sesuai la bagi sape sape yang buat kontest itu. :)
cara cara nya :


 tekan post option (yang bulat merah)
 pilih 'scheduled at'
 pilih tarikh dan pukul berapa korang nak sampai bila post tuh jadi post utama. :)
 dah siap!

k bye. :)