Skip to main content

bayangkan, dan reproductive.

pernah x terfikir how medical students talk?
dorang gune bahasa medic drg ke?

contohnya; 

contoh satu
lisa  : weh, kawan lisa. aku rasa nak buang urine la.
kawan lisa : ko pegi la toilet jap, urinate. kang ter-bladder incontinence pulak kat sni.

translation
urine= air kecil
urinate= proses buang air kecil
bladder incontinence= lebih kurang macam xleh tahan, nak kencing sgt. sampai terkucil.


contoh dua
presiden baru mesta : saya harap kite sume 1sy year and 2nd year dapat coascle with each other untuk kehidupan yang lagi mesra.

translation
coascle= merge, bergabung. 

tapi, its happen sometime je la.
xda la asek gune jargon word je.
=.=

n ade jugak, nama2 yang macam bes. 
bile dengar rasa macam wow, techie habes name.
kalau taruk name anak pon, boleh.

contohnya,
linea aspera
linea alba
copora amylacae

maksud die, cari sndri la.

cun kan name tuh? ke aku sorang je rasa cun. =.= 

n sekarang aku tengah belaja reproductive module.
asyik tengok gambar lucah je lately.
kalau yang cun, comel, bersih, xda kuman okay la jugak.
ni tunjuk gamba pompuan punye yang bengkak2, ade nanah.
ade lesion, ade redness, ade warts, ade macam2 la yang mmg sangat menggelikan.

itu semalam punye.
hari ni punye, aku tengok yang laki pulak.
lagi lah~ burok nak mmpus.

ape2 hal, aku suke sound effect each time picture slide show bertukar.
macam2 bunyi aku dengar.

pathology kan, biasa lah.
mostly, sebab sexual intercourse yg luar biasa.
multiple partner ke. ade oral sex ke.
bersederhanalah dalam ape2 bende.
nak buat pelik2 kenape. 

lagi satu, sunat mmg one of the way yang akan protect male dari kena infection.
islam memang terbaik. :))

ape ape pon,




setahu aku, aku sedang amat lapar, tambah dgn pening kepala tahap cipan mmg rasa nak tidow la.

tapi, masalahnya, kenape aku xmakan, pastu telan penadol then mati kejap. 
(mati kejap tuh sama mksud dgn tido ye.) pelik. betol.

dan setahu aku jugak, kalau ada nak lantik ahli baru untuk ape2 organisasi, selalunye, it happens formally. angkat tangan, cadang. ade la sampai 3 kali jugak. then cadangan ditutup. pastu, undi. specific people menang. tapi semalam sangat luar biasa. bising tahap cipan. sabow je la. bertambah pening kepala aku.

ok dah. babai.

Comments

Nur Areefah said…
tu ah..aku penah g sex education.ngeri weyhs!!
Nik Lisa said…
tahu xpe ngeri.
aku dok tgok hari2.
yuzuki said…
lisa this is me..
the one that say i read ur blog kat surau fakulti mase tuh..
hehe..
Nik Lisa said…
hye remi. :P i dah follow u da~

metafora?,
bek tayah post teros.
xpuas ati tol ko kata laki nyer lagi buruk...
Nik Lisa said…
haha. asal lak?
Unknown said…
best la guna ayat2 cam tuh...hehehe
Nik Lisa said…
jargon word tuh?
hahah.
yuzuki said…
thanx lisa...
hee~
nurus said…
linea aspera
linea alba
copora amylacae

HAHAHA..tak mengagak nak bagi name2 tu~
memg cun pon nama^_^

plg banyak word yg gune:dehydrated

Popular posts from this blog

:(

salam. kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku? bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku. bye. :(

nescafe ais.

hebat x? si kakak yg umonye 19taon tahon 2010.. nak wat nescafe ais. but then x reti. so, mintak tlg adik die yg umonye 10taon 2010. sgt terox kan kakak srg ni? tp, hasilnye sangat bes. nyum3. :)) * bakal suami saya. nescafe ais saya bes taw *  :))

Minyak ikan yang sangatlah bagus untuk kesihatan

Penah dengar tak minyak ikan, fish oil, ect ect? Ape yang bagus sangat minyak ikan atay fish oil ni? Actually dalam minyak ikan ni ada omega-3.. Korang tau tak omega 3 ni banyaaaak sangat khasiat dia.. tapi yang sedihnya badan kita ni tak hasilkan omega 3 ni sendiri.. so penting actually untuk korang amik supplement omega 3 in ur daily diet. Disebabkan banyaknya khasiat omega 3 ni. Daily requirement is about 1000-2000mg per day So sehari boleh la nak consume 1 atau 2 tablet omegaguard 1 capsule omega guard ada 999mg (campuran DHA and EPA) Antara khasiat omega 3 ni ✅ kesihatan jantung - kurangkan radang so xde la senang dapat heart attack - kurangkan cholesterol and tekanan darah yg jugak akan kurangkan risiko dapat jantung block ✅ kesihatan otak - otak kita banyak made of fat. So bila kita makan omega guard ni yg good fat ni dia akan meningkat congnitivity otak kita. 😊 ✅ kesihatan sendi - maintain bone density - joint mobility - kurang rasa sakit sendi bila nak