Skip to main content

MOVIES : movie critics secara bundle.

las 2 weeks, aku ada gathering 91 kan?
aku dengar2 dorang ada yang nak bawak laptop.
n aku tahu, mostly mesti ade cerita dalam laptop dorang.
sooo. aku pon try2 lah bawak external harddisc kawan aku.
mane lah tahu, leh rembat kan movie sape2.

so, ni mangsa aku. dari dia lah aku rembat movie banyak2.
hahaha. thanx ye.

banyak movie melayu.
tapi ambik gak.
biase lah kan, movie melayu.
thriller macam besss je cter tuh.
tapi,bile tgok full hampeh. 

ni antara yang aku tengok la.

#1
 komen : 
citer sal kasut stilleto. n how dari kasut leh bercinta.
aku rasa cter ni tergntung tiba2.
tengok2 dah berapa tahun berlalu.
then bercinta balik.
xbes langsung. 

#2
komen : 
jalan cerita cam biase lah kan. kembar, mula2 baik.
bile da besar, masing2 ade kemahuan masing2. mule lah gadow2.
cliche. 
n aku xsuke suare fauziah gous dalam cerita ni. gedik nak mamfus. =.=

#3
komen :
citer ni okay.
action pack movie la.
penuh dengan unsur bergocoh- gocoh.
aku suke. :)
tapi, nape ending die hero mati?
kan bes lau bia hero dgn heroin je. hurm

#4
komen :
macam biase. filem yasmin ahmad mestilah pelik2 skit.
kisah cinta malay gurl n indian boy yg bisu.
kisah cinta anak kepada ibu, tuh yg keluar lagu pergi.
boleh la tahan. :)

#5
komen :
citer ni bessssss.
its not macam gambaran kita lah.
aku ngat cter ni macam citer melayu gedik2 biase tuh.
tapi x ok. ni cerita pasal penyiasatan pembunuhan dato' Z.
ecece. bes la. seronok tgok.
tapi, yeah. citer ni sexy skit. 
pelakon sume baju xcukop kain. =.=

#6
komen :
sedeh sgt tengok citer ni.
bukan sedih ape.
sedih tengok pompuan yang macam terdesak sgt xjumpe cinta.
memilih. cerewet. 
sbb tuh la andartu. kesian.
xbes. nyampah tgok haliza misbun dalam cter ni.
dah la sexy. xsedar diri betol. 

#7
komen :
ni lagi satu. citer xberkualiti mane.
=.=

out of 7, aku suke num 3, num 4 dan num 5 je. 
hurm.
boleh la tuh. 3 out of 7. 

Comments

Nur Areefah said…
apesal banyak movie yang ak tak tahu kewujudannya?
tapi cam menarik je wey~
nakkkk
ellesha said…
haha! suka kritikan anda! hehe.. yup2... mmg betul sgt..
DreamLogic said…
bnyok beno mase mu tgk muvie haha
n i k l i s a said…
efa

aku pon men amik je dgn pali aritu.
n main tgok je.

g mintak dgn pali. hahahha.
n i k l i s a said…
ellesha

suka tanda setuju kan. thanx. :))
n i k l i s a said…
shiedah

masa ade je.
kite yg kena pndai cilok. =.=
wakaka, bernas x idea aku?

tapi an, aku xpandai cilok masa untuk belajau.
camane tuh?
cerita melayu skang ni xabis2 pasal cinta...jalan cter pon asyik sama jer... da tuh seksi jer manjang... aku sebagai laki amat tergoda... :(
n i k l i s a said…
try pisau cukur, jalan crita die lain skit. bess.

yg pasal tergoda tuh,
sndri mahu ingat la.
xnak tergoda, jgn tengok.

solution is simple. :)
wany said…
aku tgk da [isau cukur.yup.agak best,heee
MetaFora said…
cite young n dangerous bile nk komen?
hehehe~

btw,
aku ade stok baru ni,
brg baik punya~
n i k l i s a said…
wany, betol2. stuju dengan wany. :))
n i k l i s a said…
pali,

young n dangerous tuh..
cuti kot.
agak bnyk part. kena hold dulu la. hehehhe.

yick! ye ke?? nakkkkkk~~
lagenda budak setan ade?
toy story 3 jugak.
please. please.. :)
MetaFora said…
lagenda budak setan xde lgi,
toy story pun sama,
ak lbh suka tggu version dvdrip,
bru puas hati tgk.
n i k l i s a said…
mintak2 lah dvdrip kuar before next gath. hehe.
Nur Areefah said…
pisau cukur best sebab hero handsome habis!
dan perempuan gedix abes =.="

dan best sebab dapat shaver XD
n i k l i s a said…
hero die sape je?
norman? dato' z? aoran aziz? n xlupe fakir. hahaha.
banyk nye hero.

agak lah. prempuan die jenis cakap macam tuh.
oh my macam2. =.=

haha. shaver baru?

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…