Skip to main content

MOVIES : movie critics secara bundle.

las 2 weeks, aku ada gathering 91 kan?
aku dengar2 dorang ada yang nak bawak laptop.
n aku tahu, mostly mesti ade cerita dalam laptop dorang.
sooo. aku pon try2 lah bawak external harddisc kawan aku.
mane lah tahu, leh rembat kan movie sape2.

so, ni mangsa aku. dari dia lah aku rembat movie banyak2.
hahaha. thanx ye.

banyak movie melayu.
tapi ambik gak.
biase lah kan, movie melayu.
thriller macam besss je cter tuh.
tapi,bile tgok full hampeh. 

ni antara yang aku tengok la.

#1
 komen : 
citer sal kasut stilleto. n how dari kasut leh bercinta.
aku rasa cter ni tergntung tiba2.
tengok2 dah berapa tahun berlalu.
then bercinta balik.
xbes langsung. 

#2
komen : 
jalan cerita cam biase lah kan. kembar, mula2 baik.
bile da besar, masing2 ade kemahuan masing2. mule lah gadow2.
cliche. 
n aku xsuke suare fauziah gous dalam cerita ni. gedik nak mamfus. =.=

#3
komen :
citer ni okay.
action pack movie la.
penuh dengan unsur bergocoh- gocoh.
aku suke. :)
tapi, nape ending die hero mati?
kan bes lau bia hero dgn heroin je. hurm

#4
komen :
macam biase. filem yasmin ahmad mestilah pelik2 skit.
kisah cinta malay gurl n indian boy yg bisu.
kisah cinta anak kepada ibu, tuh yg keluar lagu pergi.
boleh la tahan. :)

#5
komen :
citer ni bessssss.
its not macam gambaran kita lah.
aku ngat cter ni macam citer melayu gedik2 biase tuh.
tapi x ok. ni cerita pasal penyiasatan pembunuhan dato' Z.
ecece. bes la. seronok tgok.
tapi, yeah. citer ni sexy skit. 
pelakon sume baju xcukop kain. =.=

#6
komen :
sedeh sgt tengok citer ni.
bukan sedih ape.
sedih tengok pompuan yang macam terdesak sgt xjumpe cinta.
memilih. cerewet. 
sbb tuh la andartu. kesian.
xbes. nyampah tgok haliza misbun dalam cter ni.
dah la sexy. xsedar diri betol. 

#7
komen :
ni lagi satu. citer xberkualiti mane.
=.=

out of 7, aku suke num 3, num 4 dan num 5 je. 
hurm.
boleh la tuh. 3 out of 7. 

Comments

Nur Areefah said…
apesal banyak movie yang ak tak tahu kewujudannya?
tapi cam menarik je wey~
nakkkk
ellesha said…
haha! suka kritikan anda! hehe.. yup2... mmg betul sgt..
DreamLogic said…
bnyok beno mase mu tgk muvie haha
n i k l i s a said…
efa

aku pon men amik je dgn pali aritu.
n main tgok je.

g mintak dgn pali. hahahha.
n i k l i s a said…
ellesha

suka tanda setuju kan. thanx. :))
n i k l i s a said…
shiedah

masa ade je.
kite yg kena pndai cilok. =.=
wakaka, bernas x idea aku?

tapi an, aku xpandai cilok masa untuk belajau.
camane tuh?
cerita melayu skang ni xabis2 pasal cinta...jalan cter pon asyik sama jer... da tuh seksi jer manjang... aku sebagai laki amat tergoda... :(
n i k l i s a said…
try pisau cukur, jalan crita die lain skit. bess.

yg pasal tergoda tuh,
sndri mahu ingat la.
xnak tergoda, jgn tengok.

solution is simple. :)
wany said…
aku tgk da [isau cukur.yup.agak best,heee
MetaFora said…
cite young n dangerous bile nk komen?
hehehe~

btw,
aku ade stok baru ni,
brg baik punya~
n i k l i s a said…
wany, betol2. stuju dengan wany. :))
n i k l i s a said…
pali,

young n dangerous tuh..
cuti kot.
agak bnyk part. kena hold dulu la. hehehhe.

yick! ye ke?? nakkkkkk~~
lagenda budak setan ade?
toy story 3 jugak.
please. please.. :)
MetaFora said…
lagenda budak setan xde lgi,
toy story pun sama,
ak lbh suka tggu version dvdrip,
bru puas hati tgk.
n i k l i s a said…
mintak2 lah dvdrip kuar before next gath. hehe.
Nur Areefah said…
pisau cukur best sebab hero handsome habis!
dan perempuan gedix abes =.="

dan best sebab dapat shaver XD
n i k l i s a said…
hero die sape je?
norman? dato' z? aoran aziz? n xlupe fakir. hahaha.
banyk nye hero.

agak lah. prempuan die jenis cakap macam tuh.
oh my macam2. =.=

haha. shaver baru?

Popular posts from this blog

:(

salam.
kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku?
bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku.

bye. :(

nescafe ais.

hebat x?
si kakak yg umonye 19taon tahon 2010.. nak wat nescafe ais.
but then x reti. so, mintak tlg adik die yg umonye 10taon 2010.
sgt terox kan kakak srg ni?
tp, hasilnye sangat bes. nyum3. :))
*bakal suami saya. nescafe ais saya bes taw*  :))

SPICE-UP UR BLOG : buat sticky post

salam.
hari ni nak share, macam mana nak buat sticky post.  sticky post tuh macam, post yang melekit. huh?
ok, sebenarnya. sticky post tuh macam post pemberitahuan (contohnya la) bagi sesuatu tempoh masa. kalau korang post benda lain, post pemberitahuan korang tuh akan still kat paling atas. so, orang masuk, tuh post first yang orang akan baca. 
sesuai la bagi sape sape yang buat kontest itu. :)
cara cara nya :


 tekan post option (yang bulat merah)
 pilih 'scheduled at'
 pilih tarikh dan pukul berapa korang nak sampai bila post tuh jadi post utama. :)
 dah siap!

k bye. :)