Skip to main content

review match semalam

ni first post sal bola.

aku ni kan,
bukan lah peminat tegar bola.
tapi, aku boleh lah layan.
suka la jugak.

yg xbest nye,
setiap kali aku tengok match,
for sure kumpulan yang aku sokong tuh kalah.
adekah ini ada kaitan dengan aku?

atau memang ramai yang rasa diri die macam yang aku rasa ni? ehe.
tatahu la tuh.

ape-ape hal.
semalam kan argentina versus german.
aku sokong argentina.
n kalah.
agak sedeh di situ. T_T
adakah argen kalah sebab niat xbaik maradona tuh?
(maradona kata, kalau dapat masuk semi, die nak lari bogel keliling stadium)
aku pon xtahu.

pape pon, aku still rasa okay lah. 
sebab ayah n adik aku sokong german.
dan aku x tengok match tu kat rumah.
kalo x?
habes kena balun la. 

naseb lah spain menang over paraguay. 
terubat la sikit kecewa di hati ni.
paraguay kalah sebab niat xbaik jugak ke?
(oh ye, paraguay pon janji model paraguay akan telanjang kalau diorang masuk semi(KOT))

tuh la, lain kali jangan la macam cakap besar sangat.

Comments

Raji and Yeen said…
hahaha tau xpe =.="
stu2 yg ak ramal kalah
lps nih kne sokong team yg ak xske lak xD
go german go xD
Nik Lisa said…
tuh la. -.-
xda bakat jadi peramal betol.

ko german?
then, i'll go for spain. :D
nurus said…
even aku suke tengokk maradona melompat2 kegembiraan~aku x suke wasiat terakhir dia tu..
mmg patut la kalah~haha
Nik Lisa said…
tuh la. sian.

aku kesian kat messi.

Popular posts from this blog

:(

salam. kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku? bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku. bye. :(

nescafe ais.

hebat x? si kakak yg umonye 19taon tahon 2010.. nak wat nescafe ais. but then x reti. so, mintak tlg adik die yg umonye 10taon 2010. sgt terox kan kakak srg ni? tp, hasilnye sangat bes. nyum3. :)) * bakal suami saya. nescafe ais saya bes taw *  :))

Minyak ikan yang sangatlah bagus untuk kesihatan

Penah dengar tak minyak ikan, fish oil, ect ect? Ape yang bagus sangat minyak ikan atay fish oil ni? Actually dalam minyak ikan ni ada omega-3.. Korang tau tak omega 3 ni banyaaaak sangat khasiat dia.. tapi yang sedihnya badan kita ni tak hasilkan omega 3 ni sendiri.. so penting actually untuk korang amik supplement omega 3 in ur daily diet. Disebabkan banyaknya khasiat omega 3 ni. Daily requirement is about 1000-2000mg per day So sehari boleh la nak consume 1 atau 2 tablet omegaguard 1 capsule omega guard ada 999mg (campuran DHA and EPA) Antara khasiat omega 3 ni ✅ kesihatan jantung - kurangkan radang so xde la senang dapat heart attack - kurangkan cholesterol and tekanan darah yg jugak akan kurangkan risiko dapat jantung block ✅ kesihatan otak - otak kita banyak made of fat. So bila kita makan omega guard ni yg good fat ni dia akan meningkat congnitivity otak kita. 😊 ✅ kesihatan sendi - maintain bone density - joint mobility - kurang rasa sakit sendi bila nak