Skip to main content

review match semalam

ni first post sal bola.

aku ni kan,
bukan lah peminat tegar bola.
tapi, aku boleh lah layan.
suka la jugak.

yg xbest nye,
setiap kali aku tengok match,
for sure kumpulan yang aku sokong tuh kalah.
adekah ini ada kaitan dengan aku?

atau memang ramai yang rasa diri die macam yang aku rasa ni? ehe.
tatahu la tuh.

ape-ape hal.
semalam kan argentina versus german.
aku sokong argentina.
n kalah.
agak sedeh di situ. T_T
adakah argen kalah sebab niat xbaik maradona tuh?
(maradona kata, kalau dapat masuk semi, die nak lari bogel keliling stadium)
aku pon xtahu.

pape pon, aku still rasa okay lah. 
sebab ayah n adik aku sokong german.
dan aku x tengok match tu kat rumah.
kalo x?
habes kena balun la. 

naseb lah spain menang over paraguay. 
terubat la sikit kecewa di hati ni.
paraguay kalah sebab niat xbaik jugak ke?
(oh ye, paraguay pon janji model paraguay akan telanjang kalau diorang masuk semi(KOT))

tuh la, lain kali jangan la macam cakap besar sangat.

Comments

Fakhrur Razi said…
hahaha tau xpe =.="
stu2 yg ak ramal kalah
lps nih kne sokong team yg ak xske lak xD
go german go xD
n i k l i s a said…
tuh la. -.-
xda bakat jadi peramal betol.

ko german?
then, i'll go for spain. :D
nurus said…
even aku suke tengokk maradona melompat2 kegembiraan~aku x suke wasiat terakhir dia tu..
mmg patut la kalah~haha
n i k l i s a said…
tuh la. sian.

aku kesian kat messi.

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…