Skip to main content

terima kasih pak cik JPJ

ps:
yg happy2 neh, sila baca cam nyanyi lgu sorry,sorry suju uh.
tataw? abaikan je. ;))

HAPPY.
happy.
HAPPY.
happy.
HAPPY
happy.
HAPPY.
happy.
HAPPY
happy.
HAPPY.
happy.
HAPPY
happy.
HAPPY.
happy.
HAPPY

SBBnya.

SAYA DA LULUS.

taw x betapa hepinye saya td.
bile da siap drive.
rse relieve sgt2.
then,  sy intai la testcard pakcik JPJ tepi sy neh.
nseb bek sy xkntoi.
kalo x malu je. nnt pakcik JPJ uh ingt sy skodeng die.
sy neh da la da serik wat org perasan neh. ;P
eh, eh, 17/20 la.
ALHAMDULILLAH.

SAYA BAKAL DAPAT LESEN P.

hehe. yeye. bakal dapat. bakal dapat. haha.
even kat uitm, aku x drive pon. haha.
ape aku kesah?
asl dpt suda.

plus, nnt eg akn dtg umah saya.
tp time uh mayb saya da xda kat umah.
da balik uitm da.
btw, die dtg untuk amik gmba n duet.
nk bwat lesen P la.
nk bg gmba cun2 la... ;)
(mksud aku yg plg cun, sbb sume gmba aku cun ;P)

eh, nk kena bwat dua salinan gmba ke?
mne aa tau eg nk simpan. haha. ;P

SAYA DA BOLEY BAWAK KERETA TNPA RASA TAKOT. 

act xrasa takot pon.
bese la. ayat kena bg gempak.
drive jalan kg je ot.
tp, ada satu saya mmg takot gila.
time nk nehljambatan tok bali yg bapak tggi gila.
(tggi la kot bg aku yg bru drive neh. ;P)
mmg bsg la dalam keta uh.
"ayah!! nk kena tuka gear x neh??"
"ayah! nk kena brek x ni??"
itu aku.
"kakak, slow skit!!!"
"kakak, brekkk!"
itu mak aku. yg sgt KALUT. sori. ;P

papehal.

TAHNIAH ye.
(ckp kat diri sndri pon boley taw. haha.)

oh ye.
sy nk berterima kasih kat abe pi. cg memandu sy.
cik awe. cg memndu mak sy. haha. yg jg ayh kpd abe pi.
eg. yg salo dtg amik aku kalo aku nk g blaja.
kak siti. yg kdg2 ade gk dtg amik.
mak n ayh. sbb bg xtra kelas kat umah.
adik2 sy. sbb bg moral support. kalo time nk undo tlg btw lepas ke x kalo nk undo.
zatie. kawan sy yg td sy kol nk btw sy da lulus, n die stil tdow lg.
n xlupe..kpd
pak cik JPJ. sbb bg saya LULUS.

sume2 la. thanx sgt! ;))

k. TATA

Comments

Nur Areefah said…
wahhh!! congrate2!!!!
akhirnya sempurena~~~
Izzati Sulaiman said…
weh kuang aja kot ye pn jgn la mention. haish!
najwa izzati said…
salam..haha..saye dh nyanyi ikut lagu suju.. ^_^
tahniah ye...
Anonymous said…
waa..congratulation..XD
niknurshafiqah said…
haha congrats weh. bunguk la lisa. hahaha.
Congratez, congratez, congratez, congratez~~ (nyanyi cm lgu suju eh...huhuhuh)

@zati-kantoi.

hahah
FaTiN said…
hi lisa!! ingat ak lagi x??
FaTiN said…
hi lisa...congrats dapat lesen p;D
aku baru terjumpa blog mung semalam. aku da siap letak link lagik;D
M-A-S said…
congrates!!!..bleh la sewa kete, pastu bwk aku jln2..huhu
hm.. dah minat suju plak skang ni??.. ahaha.
YES!! aku berjaya menarik lg sorg untuk minat suju.

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…