Skip to main content

pelik doe.

tadi pagi an.
mse aku tga tggu eg, eh bukan.
btw, kalo nk taw sape eg.
________________!
aku tggu kak siti la.
kakak eg ot.
sbb nk tmpg die nk g kotaraya.
nk berlatih bwk keta. ohoho.
sok kena berjuang~~
wooo. tkot2!

okei. aku da melalut.
stop it lisa!

back to da track.

mse tg tggu uh.
tbe2 dtg la kucing neh...
die hulurkan kepala die...
then me "meow" dgn grg.
dua kali je lak uh.

die pndg aku.
aku pndg die balik..

dalam hati aku...
"pekehal lak kucing neh?"
cam pelik gila ot.
die dtg, hulur kepala.
me "meow" dgn kuat..
then bla cam uh je..

siyes xpaham.

ade kah kerna aku trlalu comel.
lalu die dtg menegur aku.

*kn biasa kalo kucing nk mengawan die bunyi ala2 grg cam uh.
**eh, ye ke? ke kucing bunyi cam uh time die nk gadow.

em, bia la.

rse cam nk g masok je jasad kucing mane2.
g tnye, nape kucing uh wat cam uh.
curus weh, eh silap. curious.
btw, curious uh susah nk pronounce la.
ku-ri-yus.
btol an pronounce die cm neh?

melalut lg. ish!
ape la lisa!

emm..

sbenanye an..
(gaya cam nk cter secret je)

aku neh cam xda perasaan sgt dgn kucing neh.
aku xda la bnci.
n xda la suke.
siyes, kalo jmpe kucing... mcm..

"ok, di situ ade kucing,"

perasaan nya sama bila ade baby.
macam,

"ok, di situ ade baby,"

cam uh la.

kn dua bnda neh mcm ramai org suka gile..
besenye reaksi bila jmpe dua neh.

kalo kucing. mcm...

"KUCINGGGG!!!!! comel nyeee~" then org uh g angkat. belai2. gosok2. then main2 lg... amik letak ats riba. kalo kucing baek xpe. kalo kucing uh tbe2 cakar baju yg hrga die agk2 dalam rm4000, cane? (ok, part hrga baju uh aku tipu je. malampau la baju hrga cam uh)

kalo baby lak.

"comelllll nyeee la baby neh, tgok pp die.. tgok bibir die.. rse cam nk kiss la, " then amik dukung. kalo baby uh x nanges xpa. kalo nanges..? tuh yg seram.

xnormal ke aku as perempuan sbb x suka KUCING n BABY?

kalo da dtg time geli.(ini refer to kucing je)

neh xperince aku kalo tgh makan kat DC, uitm shah alam.
DC is dataran cendekia ot. tmpt mkn la.

mmg xboley la.
kucing dok bersiar2 kat bwh meja aku mkn pon, aku menjerit.
tmbh2 kalo die meow2 nk mknn.
kdg2 die tnung je...
da la mata oren. seram!
kalo laki tenung tajam cam uh, mst da cair da.
(hoho. xtingin pon act. =.=")
sgt xsuka.
nk bg, kang die kaco lg.
tp, bese nye afta da nk abes mkn aku bg la jgk...
kesian~

tp, aku xda la bnci 2 bnda neh...

kdg2, kalo tbe2 mood ade..
boley je ot riba kucing, dukung baby.

hari uh kat kg, sbb aku terlalu bosan,
aku pgi main dgn kucing.
boley plak.
humm.
tgok time n ketika la bnda neh.

*hope nnt da kawen aku suka baby aku. hahaha. naluri ibu x muncul lg. haha
**n kalo ditakdirkan hasben aku uh suke kuceng... emm, tpksa la suke kucen jgk.

Comments

diyanah said…
oh saya hanya suka sama baby comel dan pandai sahaja. tak comel tak pandai reject. mintak mintak lah nanti dapat anak comel comel gebu dan pandai pandai sahaja. hoyeah
N E E q L I S A said…
comel uh gene bapak n mak, ko carik la hasben cun2 skit. nnt dapat la baby comell...

Popular posts from this blog

:(

salam.
kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku?
bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku.

bye. :(

nescafe ais.

hebat x?
si kakak yg umonye 19taon tahon 2010.. nak wat nescafe ais.
but then x reti. so, mintak tlg adik die yg umonye 10taon 2010.
sgt terox kan kakak srg ni?
tp, hasilnye sangat bes. nyum3. :))
*bakal suami saya. nescafe ais saya bes taw*  :))

SPICE-UP UR BLOG : buat sticky post

salam.
hari ni nak share, macam mana nak buat sticky post.  sticky post tuh macam, post yang melekit. huh?
ok, sebenarnya. sticky post tuh macam post pemberitahuan (contohnya la) bagi sesuatu tempoh masa. kalau korang post benda lain, post pemberitahuan korang tuh akan still kat paling atas. so, orang masuk, tuh post first yang orang akan baca. 
sesuai la bagi sape sape yang buat kontest itu. :)
cara cara nya :


 tekan post option (yang bulat merah)
 pilih 'scheduled at'
 pilih tarikh dan pukul berapa korang nak sampai bila post tuh jadi post utama. :)
 dah siap!

k bye. :)