Skip to main content

pelik doe.

tadi pagi an.
mse aku tga tggu eg, eh bukan.
btw, kalo nk taw sape eg.
________________!
aku tggu kak siti la.
kakak eg ot.
sbb nk tmpg die nk g kotaraya.
nk berlatih bwk keta. ohoho.
sok kena berjuang~~
wooo. tkot2!

okei. aku da melalut.
stop it lisa!

back to da track.

mse tg tggu uh.
tbe2 dtg la kucing neh...
die hulurkan kepala die...
then me "meow" dgn grg.
dua kali je lak uh.

die pndg aku.
aku pndg die balik..

dalam hati aku...
"pekehal lak kucing neh?"
cam pelik gila ot.
die dtg, hulur kepala.
me "meow" dgn kuat..
then bla cam uh je..

siyes xpaham.

ade kah kerna aku trlalu comel.
lalu die dtg menegur aku.

*kn biasa kalo kucing nk mengawan die bunyi ala2 grg cam uh.
**eh, ye ke? ke kucing bunyi cam uh time die nk gadow.

em, bia la.

rse cam nk g masok je jasad kucing mane2.
g tnye, nape kucing uh wat cam uh.
curus weh, eh silap. curious.
btw, curious uh susah nk pronounce la.
ku-ri-yus.
btol an pronounce die cm neh?

melalut lg. ish!
ape la lisa!

emm..

sbenanye an..
(gaya cam nk cter secret je)

aku neh cam xda perasaan sgt dgn kucing neh.
aku xda la bnci.
n xda la suke.
siyes, kalo jmpe kucing... mcm..

"ok, di situ ade kucing,"

perasaan nya sama bila ade baby.
macam,

"ok, di situ ade baby,"

cam uh la.

kn dua bnda neh mcm ramai org suka gile..
besenye reaksi bila jmpe dua neh.

kalo kucing. mcm...

"KUCINGGGG!!!!! comel nyeee~" then org uh g angkat. belai2. gosok2. then main2 lg... amik letak ats riba. kalo kucing baek xpe. kalo kucing uh tbe2 cakar baju yg hrga die agk2 dalam rm4000, cane? (ok, part hrga baju uh aku tipu je. malampau la baju hrga cam uh)

kalo baby lak.

"comelllll nyeee la baby neh, tgok pp die.. tgok bibir die.. rse cam nk kiss la, " then amik dukung. kalo baby uh x nanges xpa. kalo nanges..? tuh yg seram.

xnormal ke aku as perempuan sbb x suka KUCING n BABY?

kalo da dtg time geli.(ini refer to kucing je)

neh xperince aku kalo tgh makan kat DC, uitm shah alam.
DC is dataran cendekia ot. tmpt mkn la.

mmg xboley la.
kucing dok bersiar2 kat bwh meja aku mkn pon, aku menjerit.
tmbh2 kalo die meow2 nk mknn.
kdg2 die tnung je...
da la mata oren. seram!
kalo laki tenung tajam cam uh, mst da cair da.
(hoho. xtingin pon act. =.=")
sgt xsuka.
nk bg, kang die kaco lg.
tp, bese nye afta da nk abes mkn aku bg la jgk...
kesian~

tp, aku xda la bnci 2 bnda neh...

kdg2, kalo tbe2 mood ade..
boley je ot riba kucing, dukung baby.

hari uh kat kg, sbb aku terlalu bosan,
aku pgi main dgn kucing.
boley plak.
humm.
tgok time n ketika la bnda neh.

*hope nnt da kawen aku suka baby aku. hahaha. naluri ibu x muncul lg. haha
**n kalo ditakdirkan hasben aku uh suke kuceng... emm, tpksa la suke kucen jgk.

Comments

diyanah said…
oh saya hanya suka sama baby comel dan pandai sahaja. tak comel tak pandai reject. mintak mintak lah nanti dapat anak comel comel gebu dan pandai pandai sahaja. hoyeah
N E E q L I S A said…
comel uh gene bapak n mak, ko carik la hasben cun2 skit. nnt dapat la baby comell...

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…