Skip to main content

berinai!

penatnya.
bru balik dr umah kazen aku.
sok dia nikah.
congrats ya kak jaja.
(name bakal hasben die aku lupe la. OPS!)

hari neh bnyk men dgn lada.
lada besar. lada kering.
n aku jd tukang gunting kecik2 sbb nk blender.

afta da bwat suma2 uh.
aku pon menyelinap la...
away from da hell kitchen uh.
roward to da heaven TV. haha.

layan mr bean.
layan gang pngembaraan yg boley tahan kelaka la jgk.
afta dat, aku makan.
sate ot. tp amik 3btg je.
sbb x bpe mnt act sate.
ye, cam pelik sbb xske sate an?
emmm..

afta dat, aku nek atas.
part neh plg bes.
aku tlg pakaikan inai untuk my kazen yg nk kawen uh..

yg x boley aku pon tmpg pakai. hahha.
da merah aa jari. adoyai.
mule2, mmg tolak abes aa.
say XNAK untuk inai
afta dat, aku lak beria2 nk pakai.
sbb cam sronok tgok kazen aku pakai.

not long afta dat..
mak aku ajak balik.
erk, inai x bpe kering lagi...
tp, basoh la jgk.

turun tgga da sgn2. hahaha.
masok kn tgn lam poket.
skali tyme trun uh, ramai la lak tggu kat tgga.
bapak segan.
tp, stil maintain cun n cool. hahha.
 skali kena serbu.
mne tgn? kata pakai inai.
n makcik2 aku dok belek la tgn.
lebey2 lak.
cam aku lak nk nikah sok. hahaha

sok, kena bgun awal. hohoh.
harap2 sok berjalan dgn lancar.

n hopefully..
kak jaja bahagia. n kekal ke anak cucu. amin.

*tamao jd pengapit! aaaaa!!
**hacker, bkn aku lak ngek yg kawen. kazen aku la. adoyai!

Comments

Popular posts from this blog

:(

salam.
kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku?
bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku.

bye. :(

nescafe ais.

hebat x?
si kakak yg umonye 19taon tahon 2010.. nak wat nescafe ais.
but then x reti. so, mintak tlg adik die yg umonye 10taon 2010.
sgt terox kan kakak srg ni?
tp, hasilnye sangat bes. nyum3. :))
*bakal suami saya. nescafe ais saya bes taw*  :))

SPICE-UP UR BLOG : buat sticky post

salam.
hari ni nak share, macam mana nak buat sticky post.  sticky post tuh macam, post yang melekit. huh?
ok, sebenarnya. sticky post tuh macam post pemberitahuan (contohnya la) bagi sesuatu tempoh masa. kalau korang post benda lain, post pemberitahuan korang tuh akan still kat paling atas. so, orang masuk, tuh post first yang orang akan baca. 
sesuai la bagi sape sape yang buat kontest itu. :)
cara cara nya :


 tekan post option (yang bulat merah)
 pilih 'scheduled at'
 pilih tarikh dan pukul berapa korang nak sampai bila post tuh jadi post utama. :)
 dah siap!

k bye. :)