Skip to main content

berinai!

penatnya.
bru balik dr umah kazen aku.
sok dia nikah.
congrats ya kak jaja.
(name bakal hasben die aku lupe la. OPS!)

hari neh bnyk men dgn lada.
lada besar. lada kering.
n aku jd tukang gunting kecik2 sbb nk blender.

afta da bwat suma2 uh.
aku pon menyelinap la...
away from da hell kitchen uh.
roward to da heaven TV. haha.

layan mr bean.
layan gang pngembaraan yg boley tahan kelaka la jgk.
afta dat, aku makan.
sate ot. tp amik 3btg je.
sbb x bpe mnt act sate.
ye, cam pelik sbb xske sate an?
emmm..

afta dat, aku nek atas.
part neh plg bes.
aku tlg pakaikan inai untuk my kazen yg nk kawen uh..

yg x boley aku pon tmpg pakai. hahha.
da merah aa jari. adoyai.
mule2, mmg tolak abes aa.
say XNAK untuk inai
afta dat, aku lak beria2 nk pakai.
sbb cam sronok tgok kazen aku pakai.

not long afta dat..
mak aku ajak balik.
erk, inai x bpe kering lagi...
tp, basoh la jgk.

turun tgga da sgn2. hahaha.
masok kn tgn lam poket.
skali tyme trun uh, ramai la lak tggu kat tgga.
bapak segan.
tp, stil maintain cun n cool. hahha.
 skali kena serbu.
mne tgn? kata pakai inai.
n makcik2 aku dok belek la tgn.
lebey2 lak.
cam aku lak nk nikah sok. hahaha

sok, kena bgun awal. hohoh.
harap2 sok berjalan dgn lancar.

n hopefully..
kak jaja bahagia. n kekal ke anak cucu. amin.

*tamao jd pengapit! aaaaa!!
**hacker, bkn aku lak ngek yg kawen. kazen aku la. adoyai!

Comments

Popular posts from this blog

:(

salam. kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku? bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku. bye. :(

Minyak ikan yang sangatlah bagus untuk kesihatan

Penah dengar tak minyak ikan, fish oil, ect ect? Ape yang bagus sangat minyak ikan atay fish oil ni? Actually dalam minyak ikan ni ada omega-3.. Korang tau tak omega 3 ni banyaaaak sangat khasiat dia.. tapi yang sedihnya badan kita ni tak hasilkan omega 3 ni sendiri.. so penting actually untuk korang amik supplement omega 3 in ur daily diet. Disebabkan banyaknya khasiat omega 3 ni. Daily requirement is about 1000-2000mg per day So sehari boleh la nak consume 1 atau 2 tablet omegaguard 1 capsule omega guard ada 999mg (campuran DHA and EPA) Antara khasiat omega 3 ni ✅ kesihatan jantung - kurangkan radang so xde la senang dapat heart attack - kurangkan cholesterol and tekanan darah yg jugak akan kurangkan risiko dapat jantung block ✅ kesihatan otak - otak kita banyak made of fat. So bila kita makan omega guard ni yg good fat ni dia akan meningkat congnitivity otak kita. 😊 ✅ kesihatan sendi - maintain bone density - joint mobility - kurang rasa sakit sendi bila nak

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41 *i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee** Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja.  Ni my checklist. Boleh amik as a guide.  1) Bukak akaun kwsp 2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u! 3) Medical checkup 4) Passport pic 5) Labcoat 6) Cop - benda paling penting! 7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr 8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result Things~~ add up if u r going to pa