Skip to main content

berinai!

penatnya.
bru balik dr umah kazen aku.
sok dia nikah.
congrats ya kak jaja.
(name bakal hasben die aku lupe la. OPS!)

hari neh bnyk men dgn lada.
lada besar. lada kering.
n aku jd tukang gunting kecik2 sbb nk blender.

afta da bwat suma2 uh.
aku pon menyelinap la...
away from da hell kitchen uh.
roward to da heaven TV. haha.

layan mr bean.
layan gang pngembaraan yg boley tahan kelaka la jgk.
afta dat, aku makan.
sate ot. tp amik 3btg je.
sbb x bpe mnt act sate.
ye, cam pelik sbb xske sate an?
emmm..

afta dat, aku nek atas.
part neh plg bes.
aku tlg pakaikan inai untuk my kazen yg nk kawen uh..

yg x boley aku pon tmpg pakai. hahha.
da merah aa jari. adoyai.
mule2, mmg tolak abes aa.
say XNAK untuk inai
afta dat, aku lak beria2 nk pakai.
sbb cam sronok tgok kazen aku pakai.

not long afta dat..
mak aku ajak balik.
erk, inai x bpe kering lagi...
tp, basoh la jgk.

turun tgga da sgn2. hahaha.
masok kn tgn lam poket.
skali tyme trun uh, ramai la lak tggu kat tgga.
bapak segan.
tp, stil maintain cun n cool. hahha.
 skali kena serbu.
mne tgn? kata pakai inai.
n makcik2 aku dok belek la tgn.
lebey2 lak.
cam aku lak nk nikah sok. hahaha

sok, kena bgun awal. hohoh.
harap2 sok berjalan dgn lancar.

n hopefully..
kak jaja bahagia. n kekal ke anak cucu. amin.

*tamao jd pengapit! aaaaa!!
**hacker, bkn aku lak ngek yg kawen. kazen aku la. adoyai!

Comments

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…