Skip to main content

yes, im happy.

alhamdulillah sgt.
yg 2nd neh da mkin tunjuk progression.
pe yg aku bwat, ade hasilnya.
im so grateful. thanx Allah.
walau x sehebat member2 aku.
tp, aku nk syuko gak! hee.

awl da kol my mom. haha.
mak ckp, yg awl2 uh baru nk kenal bntuk soklan.
so, myb x leh cope.
yg 2nd neh, da boley cope la uh....
my mom mmg sgt memahami. thanx mak!

kalo yg awl2 uh, nk kol pon alahai.... cam xnk kol je.
mmg lmbt gila aa gtawu.
malu kot!

yg awl2 uh trok sgt.
biase nya aku akn gtaw kawan aku srg neh.
bdk medic di mesir sana.

tp, yg awal2 uh..
aku x ckp sepatah pon sal uh kat die.
malu sgt dgn die.
bg aku die senior aku.
*lisa! mmg die senior pon.

aku cam contohi die la.
cara die pk, wat aku kagum.
hubungan die dgn Allah aku salute.
bg aku die hbt.

kalo nk dibandingkan dgn aku yg... emmm

die rajin. aku malas.
die baek. aku agk xbaek.

mcm mane neh?

aku nk sama dgn die.
aku nk jadi rajin cam die.
aku nk jadi baek cam die.
aku nk jadi tabah cam die.
aku nk berfikiran matang cam die..

*thanx sbb jadi part of pendorong lisa untuk berjaya dalam lisa nye stadi.

pape hal. aku sgt hepi. =]

thanx to my MAK, my AYAH, my adik2. my FRENsSs~

em, nnt kena pindah g delima 1.
yg kat atas bukit uh.
adoyai!
da la dalam stadi week. siot je taw.
emm. sabow je la.....

bnyk nye brg nk kena angkut.
BAJU? BUKU yg TEBAL2 uh. NOTES?

pk pasal pindah je da penat.huu. =.="

ye. pindah is satu bnde yg memenatkan!
tgkat bape la aku bakal merempat neh.
i hope tgkat bawah.
yg pling jaoh dgn bilik TV.

suda la jdoh kan aku dgn bilik TV.
hehe.

Comments

budak medic kat mesir??
macm taw je spe.
hehe
Nik Lisa said…
tawu?
snyp2 je k. =P
Nik Lisa said…
i dont need dat kind of comment meh.

Popular posts from this blog

:(

salam. kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku? bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku. bye. :(

Minyak ikan yang sangatlah bagus untuk kesihatan

Penah dengar tak minyak ikan, fish oil, ect ect? Ape yang bagus sangat minyak ikan atay fish oil ni? Actually dalam minyak ikan ni ada omega-3.. Korang tau tak omega 3 ni banyaaaak sangat khasiat dia.. tapi yang sedihnya badan kita ni tak hasilkan omega 3 ni sendiri.. so penting actually untuk korang amik supplement omega 3 in ur daily diet. Disebabkan banyaknya khasiat omega 3 ni. Daily requirement is about 1000-2000mg per day So sehari boleh la nak consume 1 atau 2 tablet omegaguard 1 capsule omega guard ada 999mg (campuran DHA and EPA) Antara khasiat omega 3 ni ✅ kesihatan jantung - kurangkan radang so xde la senang dapat heart attack - kurangkan cholesterol and tekanan darah yg jugak akan kurangkan risiko dapat jantung block ✅ kesihatan otak - otak kita banyak made of fat. So bila kita makan omega guard ni yg good fat ni dia akan meningkat congnitivity otak kita. 😊 ✅ kesihatan sendi - maintain bone density - joint mobility - kurang rasa sakit sendi bila nak

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41 *i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee** Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja.  Ni my checklist. Boleh amik as a guide.  1) Bukak akaun kwsp 2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u! 3) Medical checkup 4) Passport pic 5) Labcoat 6) Cop - benda paling penting! 7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr 8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result Things~~ add up if u r going to pa