Skip to main content

yes, im happy.

alhamdulillah sgt.
yg 2nd neh da mkin tunjuk progression.
pe yg aku bwat, ade hasilnya.
im so grateful. thanx Allah.
walau x sehebat member2 aku.
tp, aku nk syuko gak! hee.

awl da kol my mom. haha.
mak ckp, yg awl2 uh baru nk kenal bntuk soklan.
so, myb x leh cope.
yg 2nd neh, da boley cope la uh....
my mom mmg sgt memahami. thanx mak!

kalo yg awl2 uh, nk kol pon alahai.... cam xnk kol je.
mmg lmbt gila aa gtawu.
malu kot!

yg awl2 uh trok sgt.
biase nya aku akn gtaw kawan aku srg neh.
bdk medic di mesir sana.

tp, yg awal2 uh..
aku x ckp sepatah pon sal uh kat die.
malu sgt dgn die.
bg aku die senior aku.
*lisa! mmg die senior pon.

aku cam contohi die la.
cara die pk, wat aku kagum.
hubungan die dgn Allah aku salute.
bg aku die hbt.

kalo nk dibandingkan dgn aku yg... emmm

die rajin. aku malas.
die baek. aku agk xbaek.

mcm mane neh?

aku nk sama dgn die.
aku nk jadi rajin cam die.
aku nk jadi baek cam die.
aku nk jadi tabah cam die.
aku nk berfikiran matang cam die..

*thanx sbb jadi part of pendorong lisa untuk berjaya dalam lisa nye stadi.

pape hal. aku sgt hepi. =]

thanx to my MAK, my AYAH, my adik2. my FRENsSs~

em, nnt kena pindah g delima 1.
yg kat atas bukit uh.
adoyai!
da la dalam stadi week. siot je taw.
emm. sabow je la.....

bnyk nye brg nk kena angkut.
BAJU? BUKU yg TEBAL2 uh. NOTES?

pk pasal pindah je da penat.huu. =.="

ye. pindah is satu bnde yg memenatkan!
tgkat bape la aku bakal merempat neh.
i hope tgkat bawah.
yg pling jaoh dgn bilik TV.

suda la jdoh kan aku dgn bilik TV.
hehe.

Comments

siti said…
budak medic kat mesir??
macm taw je spe.
hehe
N E E q L I S A said…
i dont need dat kind of comment meh.

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…