Skip to main content

1991. READ plis.

1991. read plis.



I LOVE REPUBLIC OF 1991

sape kata perkenalan, persahabatan di alam maya.
xbaik? xelok?
aku kenal mereka. xda plak aku jd makin terok.
makin ok ade la.
bnyk nasihat.
bnyk ilmu aku dapat.

walau hanya di alam maya aku kenal mereka.
tp, hati yg bertaut.
ukhuwah yg terjalin.
mmbuat aku terharu.
sungguh, aku kagum dgn ukhuwah ini.

ye. aku bertuah.

sungguh. aku sayang mereka.

xperlu aku nk state name srg2.
sbb name mereka da ade dalam hati aku.
n aku taw aku pon ade dalam hati mereka.

to those 91-ers who read dis.

ingat.
lisa sayang kamu.
may ALLAH bless us.







Comments

Asy_raAf said…
yeah!!!!!!!!!! ukhwah fil sabillilah!!!!!!!!
♥KHAIRI♥ said…
lisa kite syg lisa n rep 1991 jge...ngee~
wany said…
yess...ro91 is the best ouhh..
n bagi aku satu benda yang paling bermakna dalam hidup aku..
N E E q L I S A said…
acap : yep2. moga ukhuwah yg terjalin diberkati Allah. ;)

pemetik bintang : amyny ye? awat sdey?

iza : me too. no doubt bout it.

khairi : kite jgk. ;)

wany : yea. sgt meaningfuljumpa kamu sume.
::Kouru:: said…
i miss budak2 republic..
safiamira said…
walaupun kite x brape rapat...
uhibbuki fillah abdan abada...
bkn lisa je, tp sume republicanz
N E E q L I S A said…
ziza : da lama xnmpk? g mane? bz ye?

safiamira : ehem. yup2. xrapat pd dsarnya. di hati, ttp bertaut. =)
::Kouru:: said…
yup leesa..bz sangat2..
naseb baik final dah habis..last paper kitorang hari nih tadi..huuhu
N E E q L I S A said…
cane? ok x exam.
hrp2 da wat yg terbaek.
insyaAllah.

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…