Skip to main content

dila & her future bratz bag~



ni adik saya lah!

NIK NURADILA NIK YUSOF.

bersama cinta hatinya.
pe lg, game2 PC la.

die gamers ok.
pndai men counter strike.

post kali ni.
sy nk cerita pasal adik saya.
kesah die yg ngoks~ ^^
baru je happen td.
dalam kul 8pm.

alkisah nya...

saya bru pas mandi.
masok2 bilik. tgok Hp.
eh, ade miskol from my MOM.

saya kol la balik.
adik saya angkat.

"kakak! dila dapat num 2,"

nape la bdk neh smgt gtaw aku neh?
eh, lupe lak rituh ade jnji nk bg die bag bratz.

tataw ape itu bratz?
sila google ye.

BUT

if n only if she manages to get num 1.

"tp, dila dpt num 2, cane nk bg bag bratz neh? x boley la kn?"

saje aku nk usik die lg.
pdhal mmg aku nk bg pon. dila cam nk sgt je bag bratz uh.

"xpe la. nnt kakak bg la bag bratz uh kat dila. nnt dila bg kat abdullah...tp, kakak bg kat dila la dulu... sbb dila nk ambik... dila xnk bg kat abdullah.. dila nk simpan.. "

hahaha. boley plak.. kata nk tlg bgkan kat abdullah.. then, ckp die nk simpan lak. jujur sgt la adik aku neh...

but, abdullah? sape pulak bdk abdullah neh???
berfikir jap aku td... abdullah? owhh bdk uh...

abdullah,bdk yg salo celen dgn dila la nk dpt 1st place..
kol before yg neh...
aku ckp, aku nk bg bag bratz uh kat abdullah kalo abdullah dpt num 1 lg.
saje je la an.. nk gertak skit dila.
nk bg die bwat lek lok...

then, yg x boley bla nye....
adik aku neh g gtawu kat abdullah neh aku nk bg bag bratz kat die.
ngok la adik aku.

aku rse aku xda la ngok cam uh mse aku kanak2 dulu. *ho ho ho.
wat lawak btolla adik aku...

die ckp cam ni kat abdullah tu.

"abdullah, kakak syo oyk kalu awok dapat num 1, kakak nok bagi bag bratz ko awok.."

aku pe lg. bantai gelak aa!

then aku ckp aa.. aku grau je ot...

afta dat, aku mntk nk ckp kat mak pulak...

mak aku ckp, dila mane pena ckp dgn abdullah uh...
tp, sbb aku ckp nk bg bratz kat abdullah...
boley die tgor abdullah uh..mak aih!

then, gelak2 dgn mak aku....

then, mak pass hp kat dila pulak...
las2 an, dila ckp..

"nnt la dila ckp balik kat abdullah kakak x jadi nk bg bratz. kakak grau je. kakak neh nyusoh ko dila la.... ish!"

dila o dila,,,... kelaka btol la~

xleh differentiate ke gurauan dgn bukan gurauan?
adoyai adik kakak neh. hehehe

minda kanak-kanak 9 taon katakan.

k. habes.

T A T A

**imy~
*mr hacker, dila da minx bratz da. kata nk bg present. mane nye?


Comments

M. Faiz Syahmi said…
Kids nowadays..
hahahahaha..
ni baru boleh cakap "bijak, bijak!"

tu baru urs adik..
belom urs children..
kang byk lg peristiwa lucu yg menghiburkan ati ibunya nnt.. XP

wait n see. ^^
haha!
dye tengah excited kott
Nik Lisa said…
faiz :
haha.
my kids.
mst lg fun~ haha.

siti :
haha. tawu xpa.
xcited terlebey...
tuh yg ngok uh!
M. Faiz Syahmi said…
betol3.
same like their mother.
like to play. XP

this is a compliment.
please take it seriously. =]
Nik Lisa said…
i like to play?
haha.

bila masa?

ok. ok. i tried to be serious to accept ur serious compliment.hahaha. =P
faiz..
lisa mmg ske maen,
tp tak kemaruk mana.


kan lisa kan?
haha!
Nik Lisa said…
xlah!
aku baek.
xsuka maen la~ =)

Popular posts from this blog

:(

salam. kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku? bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku. bye. :(

Minyak ikan yang sangatlah bagus untuk kesihatan

Penah dengar tak minyak ikan, fish oil, ect ect? Ape yang bagus sangat minyak ikan atay fish oil ni? Actually dalam minyak ikan ni ada omega-3.. Korang tau tak omega 3 ni banyaaaak sangat khasiat dia.. tapi yang sedihnya badan kita ni tak hasilkan omega 3 ni sendiri.. so penting actually untuk korang amik supplement omega 3 in ur daily diet. Disebabkan banyaknya khasiat omega 3 ni. Daily requirement is about 1000-2000mg per day So sehari boleh la nak consume 1 atau 2 tablet omegaguard 1 capsule omega guard ada 999mg (campuran DHA and EPA) Antara khasiat omega 3 ni ✅ kesihatan jantung - kurangkan radang so xde la senang dapat heart attack - kurangkan cholesterol and tekanan darah yg jugak akan kurangkan risiko dapat jantung block ✅ kesihatan otak - otak kita banyak made of fat. So bila kita makan omega guard ni yg good fat ni dia akan meningkat congnitivity otak kita. 😊 ✅ kesihatan sendi - maintain bone density - joint mobility - kurang rasa sakit sendi bila nak

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41 *i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee** Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja.  Ni my checklist. Boleh amik as a guide.  1) Bukak akaun kwsp 2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u! 3) Medical checkup 4) Passport pic 5) Labcoat 6) Cop - benda paling penting! 7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr 8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result Things~~ add up if u r going to pa