Skip to main content

dila & her future bratz bag~



ni adik saya lah!

NIK NURADILA NIK YUSOF.

bersama cinta hatinya.
pe lg, game2 PC la.

die gamers ok.
pndai men counter strike.

post kali ni.
sy nk cerita pasal adik saya.
kesah die yg ngoks~ ^^
baru je happen td.
dalam kul 8pm.

alkisah nya...

saya bru pas mandi.
masok2 bilik. tgok Hp.
eh, ade miskol from my MOM.

saya kol la balik.
adik saya angkat.

"kakak! dila dapat num 2,"

nape la bdk neh smgt gtaw aku neh?
eh, lupe lak rituh ade jnji nk bg die bag bratz.

tataw ape itu bratz?
sila google ye.

BUT

if n only if she manages to get num 1.

"tp, dila dpt num 2, cane nk bg bag bratz neh? x boley la kn?"

saje aku nk usik die lg.
pdhal mmg aku nk bg pon. dila cam nk sgt je bag bratz uh.

"xpe la. nnt kakak bg la bag bratz uh kat dila. nnt dila bg kat abdullah...tp, kakak bg kat dila la dulu... sbb dila nk ambik... dila xnk bg kat abdullah.. dila nk simpan.. "

hahaha. boley plak.. kata nk tlg bgkan kat abdullah.. then, ckp die nk simpan lak. jujur sgt la adik aku neh...

but, abdullah? sape pulak bdk abdullah neh???
berfikir jap aku td... abdullah? owhh bdk uh...

abdullah,bdk yg salo celen dgn dila la nk dpt 1st place..
kol before yg neh...
aku ckp, aku nk bg bag bratz uh kat abdullah kalo abdullah dpt num 1 lg.
saje je la an.. nk gertak skit dila.
nk bg die bwat lek lok...

then, yg x boley bla nye....
adik aku neh g gtawu kat abdullah neh aku nk bg bag bratz kat die.
ngok la adik aku.

aku rse aku xda la ngok cam uh mse aku kanak2 dulu. *ho ho ho.
wat lawak btolla adik aku...

die ckp cam ni kat abdullah tu.

"abdullah, kakak syo oyk kalu awok dapat num 1, kakak nok bagi bag bratz ko awok.."

aku pe lg. bantai gelak aa!

then aku ckp aa.. aku grau je ot...

afta dat, aku mntk nk ckp kat mak pulak...

mak aku ckp, dila mane pena ckp dgn abdullah uh...
tp, sbb aku ckp nk bg bratz kat abdullah...
boley die tgor abdullah uh..mak aih!

then, gelak2 dgn mak aku....

then, mak pass hp kat dila pulak...
las2 an, dila ckp..

"nnt la dila ckp balik kat abdullah kakak x jadi nk bg bratz. kakak grau je. kakak neh nyusoh ko dila la.... ish!"

dila o dila,,,... kelaka btol la~

xleh differentiate ke gurauan dgn bukan gurauan?
adoyai adik kakak neh. hehehe

minda kanak-kanak 9 taon katakan.

k. habes.

T A T A

**imy~
*mr hacker, dila da minx bratz da. kata nk bg present. mane nye?


Comments

M. Faiz Syahmi said…
Kids nowadays..
hahahahaha..
ni baru boleh cakap "bijak, bijak!"

tu baru urs adik..
belom urs children..
kang byk lg peristiwa lucu yg menghiburkan ati ibunya nnt.. XP

wait n see. ^^
siti said…
haha!
dye tengah excited kott
N E E q L I S A said…
faiz :
haha.
my kids.
mst lg fun~ haha.

siti :
haha. tawu xpa.
xcited terlebey...
tuh yg ngok uh!
M. Faiz Syahmi said…
betol3.
same like their mother.
like to play. XP

this is a compliment.
please take it seriously. =]
N E E q L I S A said…
i like to play?
haha.

bila masa?

ok. ok. i tried to be serious to accept ur serious compliment.hahaha. =P
siti said…
faiz..
lisa mmg ske maen,
tp tak kemaruk mana.


kan lisa kan?
haha!
N E E q L I S A said…
xlah!
aku baek.
xsuka maen la~ =)

Popular posts from this blog

:(

salam.
kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku?
bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku.

bye. :(

nescafe ais.

hebat x?
si kakak yg umonye 19taon tahon 2010.. nak wat nescafe ais.
but then x reti. so, mintak tlg adik die yg umonye 10taon 2010.
sgt terox kan kakak srg ni?
tp, hasilnye sangat bes. nyum3. :))
*bakal suami saya. nescafe ais saya bes taw*  :))

SPICE-UP UR BLOG : buat sticky post

salam.
hari ni nak share, macam mana nak buat sticky post.  sticky post tuh macam, post yang melekit. huh?
ok, sebenarnya. sticky post tuh macam post pemberitahuan (contohnya la) bagi sesuatu tempoh masa. kalau korang post benda lain, post pemberitahuan korang tuh akan still kat paling atas. so, orang masuk, tuh post first yang orang akan baca. 
sesuai la bagi sape sape yang buat kontest itu. :)
cara cara nya :


 tekan post option (yang bulat merah)
 pilih 'scheduled at'
 pilih tarikh dan pukul berapa korang nak sampai bila post tuh jadi post utama. :)
 dah siap!

k bye. :)