Skip to main content

ke bintang jap td. besh^^


td an saya kluar taw...
g PASARAYA BINTANG.
tp, saya x nmpk bintang pon.
menipu btol la.
tataw relevan ape die taruk name bintang.
hipotesis yg dapat sy bwat...
mungkin pemilik pasaraya neh ske bintang ot.
xpon name die bintang.
xpe la. bwat penat saya pk je.

main point nye an,
td sy spend dwet bnyk gila kot.
stok 3 mggu.
nnt cafe x bukak ot.
cafe dkt fak je bukak.
ngat dekat?
kalo sy rajen sy pegi la.
kalo x rajen, sy mkn je stok2 yg sy beli kat pasaraya bintang td.

walau g pasaraya bintang je,
sy ade gk amek gmba.
cam whore la kata kan.
hehe.

nnt sy upload ye.

btw, sy spend rm50.
kawan sy rm30.
n my other fren die spend rm70.
dis is happened bila pompuan da stat shopping.
sume capai. sume msok bakul.
bile kat kaunter.
mule aa wat muke terkejut.

tp an..

manusia ade duet.
n then pakai duet beli makanan
then makanan masok perot.
n lpas uh defecate...

so, ade kah taraf duit itu sama dgn hasil defecation?
im wondering bout that.. hemmm

hasil defecation is directly proportional with money spent on food.
agree?


*sdey bgt~ brg2 skrg mahal la.
beli 2brg da rm20. gila btol!
bru sedar, sbb kena gune dwet sndri....
dulu pakai mak punye je ot. hahaha...

Comments

~claizani~ said…
bintg dri umah aku kt seksyn7 tu dekt jer cik lisa..jln kaki je da sampai...silalah ke sksen7 cik lisa..
N E E q L I S A said…
cla..
neh bintang mane neh?

mu buke dok johor ke?

pelik sbb bintang kat sini pon kat syeksen 7.
mmg bintang dibina kat syeksen 7 ek? haha
~claizani~ said…
hehee...umah simpanan kt sksyen7 la..
kt shah alam..hoho..
g bintang aku g jln kaki jer weh..dekat ngat.=]
x balip ker???
N E E q L I S A said…
ye ke?
mu ado rumoh cini ko?
dkt gilo kot syeksen 7 sgn uitm uh...
ye ke? dekat gilo sapa leh jale kaki..
hehehe...

balik? em bulan 12 baru stat cuti.
sdey kowt!

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…