Skip to main content

bersgka baik jom. ;)

nape aku tataw?
hal siyes cam uh. aish.
mereka busy kot.

xpe la. at least skrg aku da taw.
moga dia baik2 je n tabah hadapi semua tuh.
insyaAllah.

kawan aku ckp an..
selemah2 ukhuwah is bersangka baik.
so, no matter wat.
try la bersangka baik dgn member2.

some examples

situasi 1

walaupon.
biasanya. kul 12 mmg time makan.
tp, kawan kita uh tdow lg.
habes macam mana?
nk g makan dulu ke macam mane?
kang ksian lak kat die.
emm.
so, bsgka baik lah.
maybe dia penat.
bkn nye xda makanan kat dalam bilik.

situasi 2

aku neh jenis ske berckp.
no doubt bout dat.
tp, mmbe aku neh jenis senyap skit.
bila aku mmbebel srg2 (ckp sal pelajaran okei?)
then dia dgn salambe nye,
"hah, ape ko ckp? aku xdgr la."
tp jrg la dia ckp neh.
biase nye dia wat bdow je.
n tpksa la tnye member aku yg srg lg..
hati da panas.
tp, bersgka baik la.
MAYBE dia penat nk bercakap. hoho. (>*<)


situasi 3

alamak, sexy nye kawan aku srg neh.
pakai baju ketat nk mati.
aish3.
nk tgor cam seram je..
habes mcm mane?
mencegah dgn hati itu selemah2 iman.
kalo x berani nk cegah scara lisan or action.
so, brsgka baik lah.
MAYBE, baju die suma basoh ot.
terpksa amek adik die punye ot.

ntah la. payah sbenanye nk bersgka baik neh.
susah sgt.
tp, i'll try.

tmbh2 kalo da pndg slack gila dgn sesetengah manusia neh.
cam suma dia buat uh, mmg xelok aa.
tabaek lisa.
bersgka baik oke.

insyaallah.

Comments

Popular posts from this blog

:(

salam.
kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku?
bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku.

bye. :(

nescafe ais.

hebat x?
si kakak yg umonye 19taon tahon 2010.. nak wat nescafe ais.
but then x reti. so, mintak tlg adik die yg umonye 10taon 2010.
sgt terox kan kakak srg ni?
tp, hasilnye sangat bes. nyum3. :))
*bakal suami saya. nescafe ais saya bes taw*  :))

SPICE-UP UR BLOG : buat sticky post

salam.
hari ni nak share, macam mana nak buat sticky post.  sticky post tuh macam, post yang melekit. huh?
ok, sebenarnya. sticky post tuh macam post pemberitahuan (contohnya la) bagi sesuatu tempoh masa. kalau korang post benda lain, post pemberitahuan korang tuh akan still kat paling atas. so, orang masuk, tuh post first yang orang akan baca. 
sesuai la bagi sape sape yang buat kontest itu. :)
cara cara nya :


 tekan post option (yang bulat merah)
 pilih 'scheduled at'
 pilih tarikh dan pukul berapa korang nak sampai bila post tuh jadi post utama. :)
 dah siap!

k bye. :)