Skip to main content

Of My Lovely Hobbies

salam! 

lama gila tinggal hobbies aku yang memang aku suke gila buat.

antara hobies yang di-tinggalkan :

1) amik gambar2 guna lomo cam.

haih, pe kabar lah Ultra Wide Slim and Yashica aku? 
missed them much. but, xda masa sangat nak main dorang. T_T
dan tiada wang jua. 
sedih hati ku. huwaa!

taken with UWS. pemandangan belakang rumah saya. :)
2) menjahit jahit.

sebab mesin jahit rosak. 
hadooi. 
lau x memang banyak jugak lah dalam otak aku ni nak buat ape.
tiba tiba teringin nak buat baju kurung sendiri.
baju kurung oter skit. 
custom made lah konon. nak taruk riben ke. 
auww. mesti cohmel cam aku. huahuahua
and also tote bag.

dulu masa cuti yang konon 1 bulan then dipendekkan jadi 1 minggu jer..
aku sempat buat bag kecik ni..


sekarang dah buruk dah. wiwiwiw.

3) baca buku buku 

ni lagi satu.
sejak ada laptop sayang aku ni.
memang aktiviti membaca selalu je tertangguh.
ish ish ish..
sedihh tau tak?
rindu diri ku yang dulu.
masuk mph muka ceria je.
sekarang tidak lagi, mph pon xmau masuk. --.--"


koleksi novel kat rumah. suka gila sidney sheldon! 

-----------------------------------------

tuh je la kot.

aku rasa semua ni sebab kekangan masa kot. 
haiih.
sebab memang busy pon sekarang ni.
busy belajar, busy jumpa kawan, busy berborak atau mungkin aku xpandai arrange time kot.

k bye!

Comments

Lea Isnawi said…
pandai ko menjahit!

kagum

Popular posts from this blog

:(

salam.
kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku?
bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku.

bye. :(

nescafe ais.

hebat x?
si kakak yg umonye 19taon tahon 2010.. nak wat nescafe ais.
but then x reti. so, mintak tlg adik die yg umonye 10taon 2010.
sgt terox kan kakak srg ni?
tp, hasilnye sangat bes. nyum3. :))
*bakal suami saya. nescafe ais saya bes taw*  :))

SPICE-UP UR BLOG : buat sticky post

salam.
hari ni nak share, macam mana nak buat sticky post.  sticky post tuh macam, post yang melekit. huh?
ok, sebenarnya. sticky post tuh macam post pemberitahuan (contohnya la) bagi sesuatu tempoh masa. kalau korang post benda lain, post pemberitahuan korang tuh akan still kat paling atas. so, orang masuk, tuh post first yang orang akan baca. 
sesuai la bagi sape sape yang buat kontest itu. :)
cara cara nya :


 tekan post option (yang bulat merah)
 pilih 'scheduled at'
 pilih tarikh dan pukul berapa korang nak sampai bila post tuh jadi post utama. :)
 dah siap!

k bye. :)