Skip to main content

Of My Lovely Hobbies

salam! 

lama gila tinggal hobbies aku yang memang aku suke gila buat.

antara hobies yang di-tinggalkan :

1) amik gambar2 guna lomo cam.

haih, pe kabar lah Ultra Wide Slim and Yashica aku? 
missed them much. but, xda masa sangat nak main dorang. T_T
dan tiada wang jua. 
sedih hati ku. huwaa!

taken with UWS. pemandangan belakang rumah saya. :)
2) menjahit jahit.

sebab mesin jahit rosak. 
hadooi. 
lau x memang banyak jugak lah dalam otak aku ni nak buat ape.
tiba tiba teringin nak buat baju kurung sendiri.
baju kurung oter skit. 
custom made lah konon. nak taruk riben ke. 
auww. mesti cohmel cam aku. huahuahua
and also tote bag.

dulu masa cuti yang konon 1 bulan then dipendekkan jadi 1 minggu jer..
aku sempat buat bag kecik ni..


sekarang dah buruk dah. wiwiwiw.

3) baca buku buku 

ni lagi satu.
sejak ada laptop sayang aku ni.
memang aktiviti membaca selalu je tertangguh.
ish ish ish..
sedihh tau tak?
rindu diri ku yang dulu.
masuk mph muka ceria je.
sekarang tidak lagi, mph pon xmau masuk. --.--"


koleksi novel kat rumah. suka gila sidney sheldon! 

-----------------------------------------

tuh je la kot.

aku rasa semua ni sebab kekangan masa kot. 
haiih.
sebab memang busy pon sekarang ni.
busy belajar, busy jumpa kawan, busy berborak atau mungkin aku xpandai arrange time kot.

k bye!

Comments

Lea Isnawi said…
pandai ko menjahit!

kagum

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…