Skip to main content

FMTY #1

please be safe!


ps :  auuww, kucing puss in boot ni comel betol! 


pss : huwaaa. baru balik dari hospital. but, tak de patients sangat.
sorang je yang baru admit.

dia ada tonic clonic seizure.

for the first time, i tengok tonic clonic live!
it happens every 15 minutes kot!
last for 2-3 sec only.

but, today got interesting cases.

first is NOMA or cancrum oris.

a very rare condition.
patient, 2 years old. presented to hospital with necrotizing facial mucosa.
the facial mucosa appeared thin, and got dark2 area which resembles dead tissue la.

second is lymphoma.

9 years old boy presented to hospital due to unilateral right distended abdo, hard and tender a/w night sweat, persistant fever, LOA, LOW, myalgia, athralgia ect.

k lah bye!

Comments

nuraru said…
ok this was the 1st time i heard bout noma.

p/s: puss in boot sgt comel!

Popular posts from this blog

:(

salam.
kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku?
bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku.

bye. :(

nescafe ais.

hebat x?
si kakak yg umonye 19taon tahon 2010.. nak wat nescafe ais.
but then x reti. so, mintak tlg adik die yg umonye 10taon 2010.
sgt terox kan kakak srg ni?
tp, hasilnye sangat bes. nyum3. :))
*bakal suami saya. nescafe ais saya bes taw*  :))

SPICE-UP UR BLOG : buat sticky post

salam.
hari ni nak share, macam mana nak buat sticky post.  sticky post tuh macam, post yang melekit. huh?
ok, sebenarnya. sticky post tuh macam post pemberitahuan (contohnya la) bagi sesuatu tempoh masa. kalau korang post benda lain, post pemberitahuan korang tuh akan still kat paling atas. so, orang masuk, tuh post first yang orang akan baca. 
sesuai la bagi sape sape yang buat kontest itu. :)
cara cara nya :


 tekan post option (yang bulat merah)
 pilih 'scheduled at'
 pilih tarikh dan pukul berapa korang nak sampai bila post tuh jadi post utama. :)
 dah siap!

k bye. :)