Skip to main content

so-not-cool stuffs


i just recalled an advertisement on FLY FM if i'm not mistaken lah..
regarding people squatting on toilet bowl.

at the very firsssst time when i heard about the ads
i wassss like, WHY, WHY and WHY these kind of ads are existed?
paham x, macam pelik gila bila ads cam tuh wujud.
sebab i macam xleh terima ada manusia squatting atas mangkuk jambannn.
FUUUUUU. 

i cant accept the fact people squatting on that.
like, it is very super duper dangerousss whaaat.
and yet, why people still daredevil-lu climb onto the bowl and eventually squat on it?
x gayat kah?

whatever it is.
i can't accept and can't believe people would do thaat.

huuu, really.

ps : please don't squat on toilet bowl. it's dangerous people. why must do things that hazardous to you? 

Comments

Jo Qusary said…
I agree it's very dangerous to squat on toilet bowls... but then, part of their fault lies on the fact that most public places in Malaysia do not provide squatting toilets and not everyone, especially Muslims, likes to share those sitting toilets with strangers... who likes having their butt getting smeared with someone else's germs anyway...

plus, having only paper toilet rolls inside the cubicle, and no water hose? Insane. And this actually happens right in 'oh-so-modern-and-sophisticated' KL, PJ, Shah Alam, JB, Penang etc...
Ninie said…
sy lah slh sorg yg penah mcangkung atas jmbn duduk T___T mase kecik2 sll buat mcm tu sbb geli nak duduk.

tp da besar gedabak ni mmg x lah nak cangkung atas tu. mau pecah jmbn tu. skrg just avoid je tnds mcm tu. sy geliii dgn tnds duduk T__T

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

officially married

alhamdulillah.

im officially married to the man that i ll love forever insyaallah.
to my best friend of 5 years.

introducing to u all officially.



mohammad nizam mohd yusop
love of my life, thief of my heart.
hee. :)
we r married on 22nd of september
insyaALLAH forever.
being a married couple means lots of responsibilities
if before u can just went out n have fun then go back to ur own life
now u cant do it anymore
u can la but u ald have someone u must think after too beside urself.

anyhow, i appreciate that.
i love my married life.
Post lama baru nk up. Lolz.....