Skip to main content

catching up things.

cerita 1

i bought a new handphone.
HTC wildfire.
red in colour.


and now, im broke.
papa kedana macam mana mahu hidup? T__T

cerita 2

my car kena clamp.
kesalahan?
menghalang laluan bomba.
what say you? 
ada berani macam saya mahu halang LALUAN BOMBA.


balasan nya, kereta kena clamp in rainy days.
oh damn.

cerita 3

saya masuk SUPOST.
which stand for sukan antara posting.
saya wakil sukan "BALING SELIPAR"
whatttdaafud is that..??

mainan budak budak time kecik kecik dulu. 

ala, mainan ni.


ada ingat ka?

game dia simple.

siapa jatuhkan selipa kena bina balik.
kumpulan lawan pulak kena halang yg kumpulan yang jatuhkan selipa from bina balik. 

the best part is, we won. 
baling selipa team perempuan RUBAN menang! oyeah. 
1st place. :)

  

team baling selipa! :)

winning nye feeling is awesome. 

overall, posting aku dapat num 2. 
and dapat gelaran "GANAS" 
very funny.

questions here are, who really care? 
hahaha.

n yeah, victory faces.


memang have fun lah during supost. :)

but but, every happy things have the sad things. 

the sad thing is, i was injured. ececeeh.
at the knee sebab jatuh cam nangka busuk. haha
very big, inflammed, with pus. but can't upload the pic of it. aurahh.
but, have put flavin on the wound. its getting ok lah i think.

my pants koyak. n also my shoes. tapak die tercabut. 


anyhow, its fun. 
bersukan is fun.

k bye. 

Comments

Miss P said…
muka kat foto kedua sgt priceless...
atiqah said said…
hahahhahaahahahha....
kita memang GANAAAZZZZ

Popular posts from this blog

:(

salam. kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku? bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku. bye. :(

Minyak ikan yang sangatlah bagus untuk kesihatan

Penah dengar tak minyak ikan, fish oil, ect ect? Ape yang bagus sangat minyak ikan atay fish oil ni? Actually dalam minyak ikan ni ada omega-3.. Korang tau tak omega 3 ni banyaaaak sangat khasiat dia.. tapi yang sedihnya badan kita ni tak hasilkan omega 3 ni sendiri.. so penting actually untuk korang amik supplement omega 3 in ur daily diet. Disebabkan banyaknya khasiat omega 3 ni. Daily requirement is about 1000-2000mg per day So sehari boleh la nak consume 1 atau 2 tablet omegaguard 1 capsule omega guard ada 999mg (campuran DHA and EPA) Antara khasiat omega 3 ni ✅ kesihatan jantung - kurangkan radang so xde la senang dapat heart attack - kurangkan cholesterol and tekanan darah yg jugak akan kurangkan risiko dapat jantung block ✅ kesihatan otak - otak kita banyak made of fat. So bila kita makan omega guard ni yg good fat ni dia akan meningkat congnitivity otak kita. 😊 ✅ kesihatan sendi - maintain bone density - joint mobility - kurang rasa sakit sendi bila nak

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41 *i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee** Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja.  Ni my checklist. Boleh amik as a guide.  1) Bukak akaun kwsp 2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u! 3) Medical checkup 4) Passport pic 5) Labcoat 6) Cop - benda paling penting! 7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr 8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result Things~~ add up if u r going to pa