Skip to main content

don't use TULISAN BESAR out of nowhere.

MENGGUNAKAN HURUF BESAR SECARA TIBA TIBA IS VERY ANNOYING.
ITS LIKE U ARE BENGANG WITH OTHERS. 
PADAHAL U R NOT.
BUT SINCE U TIBA TIBA TUKAR HURUF BESAR SO MACAM X BEST JE AKU YANG JADI TUKANG BACA.

XSUKA XSUKA XSUKA.

OWH, HARI NI I TENGOK DUA VENTOUSE DELIVERY.
VACUUM ASSISTED DELIVERY.

HOOO RAYH! :D

lebih kurang ini macam lah tadi.
PALING CUAK BILA VACUUM TUH TERCABUT.
SCARREEEYYYY GILO.

MO DAH JERIT SURUH PANGGIL SPECIALIST.
AKU N MIN DAH BUAT MUKA DRAMATIK KAT SITU.
MACAM HAPE JE. -.-""


PERTANYAAN :

"ADA SUKAKAH KAMU BACA AKU TAIP TULISAN BESAR MACAM INI?"

Comments

J a e i n said…
HIHII.
FOR US, SOMETIMES KAMI MALAS NK OFFKAN CAPSLOCKS SBB TGH BUAT KERJA.

(TULIS SPECIFICATION KT DRAWING)


SO, WE GET USED TO IT. KIHKIH.

*mesti tak suka kann.haha.
Nik Lisa said…
@J a e i n

if so, dimaafkan lah wehh.
ni aku tau die bkan budak drawing cam kau, so.. mmg xde motif.. lgpon mule2 taip huruf kecik then tiba2 jadi huruf besar... so no excusee lahhh.
:: cikNuurul :: said…
xsukeee,..wuwuwu,..tp kadang2 datang sengalnye kami ni,.gune je tulisan besar tu,.hehehe,..gerammmm je memasing,.hihi

Popular posts from this blog

:(

salam. kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku? bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku. bye. :(

Minyak ikan yang sangatlah bagus untuk kesihatan

Penah dengar tak minyak ikan, fish oil, ect ect? Ape yang bagus sangat minyak ikan atay fish oil ni? Actually dalam minyak ikan ni ada omega-3.. Korang tau tak omega 3 ni banyaaaak sangat khasiat dia.. tapi yang sedihnya badan kita ni tak hasilkan omega 3 ni sendiri.. so penting actually untuk korang amik supplement omega 3 in ur daily diet. Disebabkan banyaknya khasiat omega 3 ni. Daily requirement is about 1000-2000mg per day So sehari boleh la nak consume 1 atau 2 tablet omegaguard 1 capsule omega guard ada 999mg (campuran DHA and EPA) Antara khasiat omega 3 ni ✅ kesihatan jantung - kurangkan radang so xde la senang dapat heart attack - kurangkan cholesterol and tekanan darah yg jugak akan kurangkan risiko dapat jantung block ✅ kesihatan otak - otak kita banyak made of fat. So bila kita makan omega guard ni yg good fat ni dia akan meningkat congnitivity otak kita. 😊 ✅ kesihatan sendi - maintain bone density - joint mobility - kurang rasa sakit sendi bila nak

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41 *i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee** Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja.  Ni my checklist. Boleh amik as a guide.  1) Bukak akaun kwsp 2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u! 3) Medical checkup 4) Passport pic 5) Labcoat 6) Cop - benda paling penting! 7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr 8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result Things~~ add up if u r going to pa