Pages

Sunday, April 17, 2011

sheehan's

salam.

saya ada beberapa cerita.
mari mulakan.

cerita 1

kenapa saya x boleh balik rumah sekarang?

sebab nya,

1) kalau balik, kerja belajar saya sewajibnya tidak akan bergerak.
mungkin bergerak, tapi hanya dua tiga pages. dan itu sangat bahaya.

2) kalau balik, saya akan gedik untuk buat aktiviti baking. serius gatal nak buat cake sekarang ni. cepat salahkan gamba cake ni.

saya namakan cake pelangi, boleh?
3) oh ye, saya juga for sure akan menjahit. saya geram tengok blog yang buat benda handmade. saya rasa macam nak buat jugak.

4) dan juga, sebab saya rasa sudah lewat jika saya balik sekarang. kalau nak balik, seharusnya balik malam jumaat hari tu lagi.

--------------------------------------------------------------

cerita dua.

walaupun saya di dalam minggu belajar. saya masih tidak dapat melupakan kegiatan harian saya, iaitu online.
tambahan lagi facebook. saya suka facebook-ing!

dan ada member saya pergi post gambar time dia pergi belon air panas hari tuh.
dia guna camera LCA+ then dia sumbat dengan filem elitechrome.
(ye, LCA+ itu jatuh bawah lomo jugak)

mari lihat gamba.
amik dari facebook pelayar ibu kota cinta, <== dia otai! :)

real, xda nak edit edit. <3
terbaik suka suka suka sejuta kali!
saya jatuh cinta dengan kaler dia. lawa gila. 
tiba tiba rasa nak pinjam LCA+. 
sape baik hati, nak kasi pinjam? :)

--------------------------------------------------------------

cerita 3

ini cerita pasal mimpi.

semalam ye semalam saya mimpi.
dan ianya sangat scary.
bukan pasal hantu yang pasti.

pasal ini.
ok lah.

habis sudah cerita saya. 

terima kasih kerana membaca. 
bye, harus pegi sambung belajar. 

ps : does anybody remember sheehan's sydrome cause what?
-
-
-
-
-
-
-
-
-
hypopituiturism.  :)
(post partum ischemic necrosis)

macam mana?
pituitary gland ni ada due bahagian, ant and post.
yang ant di supply oleh portal venous system, post lak dari arterial system.
bila perempuan ngandung, die akan hasil kan banyak prolactin. (anterior)
so, lactotropes nye cells, which are acidophils.. dia akan jadi banyak dan banyak.
tapi blood supply xsignificant sebab dari portal venous system je.
bila time beranak, banyak kuar darah, pressure change pastu, portal system pressure decrease..
berlakulah necrosis, and ischemia..

which later on will lead to HYPOPITUITURISM!

6 comments:

LeeyanaTheKim said...

heee =)
*saya memang rajin*

cik najihah said...

sedapnye kek kat atas tu.,,,huhu mengancam

melle amir said...

lca tu lomo ke ape?

qucachahir said...

saya datang melawat.. ;)
thankz singgah blog saya yew.. =)

Raji berkata said...

lisas kau boleh jahit plushie tak?

~Nabilah~ said...

waaa...bgos btol...pndai msk...pndai jahit....btw,kek 2 nmpk mcm sdp jer...hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...