Skip to main content

TV SHOW : grey's anatomy

salam.

tahniah grey's anatomy sebab berjaya membuat kan aku menitis kan air mata.



bagi aku, aku suke cerita ni sebab dia banyak guna term term yang aku paham.
lagipon dapat tengok hows the intern work. 
hectic gila kot.

cerita ni is about surgical intern yang live to survive hospital yang sentiasa ramai orang tuh. best la, sebab case dia macam macam and very interesting. i yang tengok pon macam at least dapat gain ilmu jugak la. plus, cerita ni banyak part part saspen. tang tuh yang ditunggu tunggu tuh. suke benor aku tengok tang tang saspen ni. :P


serius kot, first time aku tengok grey's anatomy
aku menangis.

(abaikan saat saat pertaama first episode season 1 grey's anatomy, memang agak celaka sikit. -.-")

ok balik kepada kenapa aku menangis tengok cerita tuh.

sebab nya :

1) mengenang nanti aku akan kena marah dengan doctor senior aku. (peeehhhh, alasan boleh terima x? i sensitive tau. hik hik.)

2) mengenang nanti aku kena jaga patient. and tiba tiba patient tuh sesak nafas, bloood pressure turun, then aku kena cepat cepat fikir ape aku kena buat, dan bila aku cakap kasi ubat ni, and tibe2 patient tuh allergik plak ubat yang aku cadangkan tuh... then aku kena fikir ubat lain dalam masa yang genting itu. aku rasa aku yang collapse nanti . ( tanda tanda kena mantopkan ilmu pharmacology)

3) dan lain lain. hahahhaha. (xda idea dah)

so now, aku tengah melayan grey's anatomy la. :)

tapi beware lah, cerita ni banyak part tut sikit. 
cam bongok je. -.-"


yeehaw. 

k lah, bye bye.

Comments

sueRAFE said…
grey anatomy mmg terbaik. bila tgk ni tingtingting dalam otak nak jadi dokttor laaaaa. hihi
qucachahir said…
hai..singgah blog n follow.. :)
nice blog..
WZulhilmi said…
even org yg tak amik medical courses sedih bila tgk cerita nih... =(
solo molo said…
feberet !!!~


jom teka yang mana satu solomolo ? > http://solomolo.blogspot.com/2011/04/teka-yang-mana-satu.html
Anonymous said…
Salam jugak..huhu dh lame x lyn cite cmnie.
n i k l i s a said…
@sueRAFE

hahaha, pendorong baik punye. :)
n i k l i s a said…
@WZulhilmi


yeah, memang sedih~ hohohoh
n i k l i s a said…
@Novelgurl

dah tu layan cerita macam mana sekarang?
Rahmad said…
wow..nice entry..
singgah n follow your blog..
tengkorakemas said…
tengok kat channel apa?

kalau cite house memang rumit, si house tu ada gaya dan solution sendiri,

tapi sekarang kat axn, musim csi, hawaii five 0 dan leverage, hehe

dah tak tertengok siri lain xD
Sca Ndx said…
ok dah lama tinggal grey. house tak pernah tgk. supernatural lah best. :)
Raji berkata said…
owh ak tgk cter drama jepong jer psl doktor2 nih
kalau dlu rajin gak tgk house
;D

aah byk gak risk jdi doktor nih kan
nak2 allergic ngn ubat tuh =.=
kalau ak sure ak yg pengsan nervous ttaw nk wtper =.=

ps: aah scandx supernatural lah best kan? hahaha
Anonymous said…
singgah n follow awk..
n i k l i s a said…
@tengkorakemas

kite donlod la tengkorakemas..

yup2, inteligent sgt dah dia tuh.

layan axn eh? kite belaja xbalik rumah, xda tv.

so suka hati je, nak tengok donlod. hehe
n i k l i s a said…
@Sca Ndx

supernatural pasal ape?
jakun nye xpernah tgok supernatural.
n i k l i s a said…
@Raji berkata

jepong aku nengok gak.
team medical dragon, code blue dengan voice.
besssssst best! :)

aku pon rasa aku akan pengsan. :(

Popular posts from this blog

:(

salam.
kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku?
bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku.

bye. :(

nescafe ais.

hebat x?
si kakak yg umonye 19taon tahon 2010.. nak wat nescafe ais.
but then x reti. so, mintak tlg adik die yg umonye 10taon 2010.
sgt terox kan kakak srg ni?
tp, hasilnye sangat bes. nyum3. :))
*bakal suami saya. nescafe ais saya bes taw*  :))

SPICE-UP UR BLOG : buat sticky post

salam.
hari ni nak share, macam mana nak buat sticky post.  sticky post tuh macam, post yang melekit. huh?
ok, sebenarnya. sticky post tuh macam post pemberitahuan (contohnya la) bagi sesuatu tempoh masa. kalau korang post benda lain, post pemberitahuan korang tuh akan still kat paling atas. so, orang masuk, tuh post first yang orang akan baca. 
sesuai la bagi sape sape yang buat kontest itu. :)
cara cara nya :


 tekan post option (yang bulat merah)
 pilih 'scheduled at'
 pilih tarikh dan pukul berapa korang nak sampai bila post tuh jadi post utama. :)
 dah siap!

k bye. :)