Skip to main content

my very teribble dinner years back.

salam.

tadi baru lepas tengok album gamba kawan kat facebook tercinta.
akhir akhir sem ni gamaknya banyak yang buat jamuan dinner la kan?
alaaa, yang siap ada tema tuh.

lantas aku teringat balik kenangan dinner bertema aku zaman dulu dulu.
jom baca.

last aku join dinner bertema is masa aku form 5.
can u imagine that, form 5 girlss~ 
4 years ago tuh, tiba tiba rasa tua.

and its not like a grand dinner or what.
it was held kat kitorang punye dewan sekolah.
and it sucks, so sucks i cant help myself to describe it here.
everything messed up. from head to toe.

tema lelaki : i dont knowthe exact tema, but they all wears coat thingy, with necktie, vest and all that. 
and for the girls, the theme was : busana muslimah *yawn*

jujur aku cakap tema itu sangat lah lame, dan membosankan.

*sekolah aku tuh biasanya time prep hanya dibenarkan pakai tudung hitam, putih atau krim yang kosong sahaja, xboleh ada design langsung, kalau ada cikgu akan gunting, maka bila dibenarkan pakai tudung kaler lain besides those 3 colours dan tudung yang ada berlian shiny shiny, ofkos la students akan merasa sangat heaven. 

aku tahu cikgu berniat baik dan murni dengan menetapkan tema sebegitu.
ye la, nak elak students pakai bukan bukan kot.


hasilnya, student ramai pakai baju kurung sahaja.
dan nampak menyerlah sedikit sebab dibenarkan pakai tudung sama kaler dengan bunga baju.

ape ape je la.

mulanya, aku nak pakai baju kurung biasa je, tambah tudung kaler lain. (kan rasa heaven kaan?)
tapi tiba tiba kawan kasi aku jubah.
try2 padan, so, ape lagi.
melaram aa pakai jubah. (extra heaven aku rasa, serius xtipu)

tapi tudung xjadi, serius buruk gila, gelembungg2. 
arhhhh. T_T

yang xtahan nye siap pakai kasut interview.
bajet lawa aa,
padahal bile tengok balik gamba dulu2,
mesti rasa macam..
'gila ah zaman dulu aku xda taste langsung. -.-'

actually, xda kasut sesuai, xkan nak pakai kasut sekolah.
sandal pon sandal jantan je aku hado.
so, pakai la kasut interview, bapak skema pulak tuh kasut tuh. 
dah la besar, jalan pon macam terseksa gila.

mekap pulak xmenahan.
putih gila muka aku, cam taruk bedak 5 kantan.
burok kot! -.-"

fashion victim. aaaa! :(

xmenahan lagi, aku malam tuh camwhore gile.
semua jantan aku nak amik gamba together. 

tapi x terambik lak dengan my crush. 
malu laa. hik hik. <== gedik rasa nak bagi penampar je. 

in a nutshell, malam tuh i end up feeling so suck.
bukan sweet memory la. damn gile.

pastu kan, bila masuk U ni,
ingatkan ada ah dinner grand kat hotel besar ke ape,
tengok tengok xda jugaaaak.

dekan cakap, xda faedah buat event macam tuh.
ape laa nasib aku an..

nak gak g dinner tema masquerade (?) , tema fairytale ke, tema ape ape je la...







hahaha, dari atas tema topeng, dark fairy tale, white fairy tale, geek style.

tapi semua tuh mimpi saja. how sadd.

dekan lagi suka event ilmiah macam kursus urus jenazah, feqah perubatan ke, quiz : sape cepat dia dapat ke,..

aku pon suke event ilmiah macam tuh, tapi still i want event dinner,
okay fine xleh pakai lawa lawa ke apa, aku pon macam malas je sebenarnya.
tapi bagilah kitorang dinner tempat grand2 sikit, 
u know, makan meja bulat dengan kawan kawan macam fun je. 

cemburu okay?

hurmmm, k lah bye.

p/s : meroyan nak pro, habis sapu kata nak dinner grand grand. LOL

asalnya aku nak share gambar, tapi sebab gambar terlalu buruk untuk ditayangkan maka niat tuh terpaksa dibatalkan. 

Comments

nizam27391 said…
haha.. lawak..ngan orang len bleh ambik gambar.. dengan crush xambik.. apa laa awak..
aku pernah attend dinner yang ada theme masa part 2 dulu..Masqurade dinner..best sangat2..mcm2 gaya ada..haha

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…