Skip to main content

my very teribble dinner years back.

salam.

tadi baru lepas tengok album gamba kawan kat facebook tercinta.
akhir akhir sem ni gamaknya banyak yang buat jamuan dinner la kan?
alaaa, yang siap ada tema tuh.

lantas aku teringat balik kenangan dinner bertema aku zaman dulu dulu.
jom baca.

last aku join dinner bertema is masa aku form 5.
can u imagine that, form 5 girlss~ 
4 years ago tuh, tiba tiba rasa tua.

and its not like a grand dinner or what.
it was held kat kitorang punye dewan sekolah.
and it sucks, so sucks i cant help myself to describe it here.
everything messed up. from head to toe.

tema lelaki : i dont knowthe exact tema, but they all wears coat thingy, with necktie, vest and all that. 
and for the girls, the theme was : busana muslimah *yawn*

jujur aku cakap tema itu sangat lah lame, dan membosankan.

*sekolah aku tuh biasanya time prep hanya dibenarkan pakai tudung hitam, putih atau krim yang kosong sahaja, xboleh ada design langsung, kalau ada cikgu akan gunting, maka bila dibenarkan pakai tudung kaler lain besides those 3 colours dan tudung yang ada berlian shiny shiny, ofkos la students akan merasa sangat heaven. 

aku tahu cikgu berniat baik dan murni dengan menetapkan tema sebegitu.
ye la, nak elak students pakai bukan bukan kot.


hasilnya, student ramai pakai baju kurung sahaja.
dan nampak menyerlah sedikit sebab dibenarkan pakai tudung sama kaler dengan bunga baju.

ape ape je la.

mulanya, aku nak pakai baju kurung biasa je, tambah tudung kaler lain. (kan rasa heaven kaan?)
tapi tiba tiba kawan kasi aku jubah.
try2 padan, so, ape lagi.
melaram aa pakai jubah. (extra heaven aku rasa, serius xtipu)

tapi tudung xjadi, serius buruk gila, gelembungg2. 
arhhhh. T_T

yang xtahan nye siap pakai kasut interview.
bajet lawa aa,
padahal bile tengok balik gamba dulu2,
mesti rasa macam..
'gila ah zaman dulu aku xda taste langsung. -.-'

actually, xda kasut sesuai, xkan nak pakai kasut sekolah.
sandal pon sandal jantan je aku hado.
so, pakai la kasut interview, bapak skema pulak tuh kasut tuh. 
dah la besar, jalan pon macam terseksa gila.

mekap pulak xmenahan.
putih gila muka aku, cam taruk bedak 5 kantan.
burok kot! -.-"

fashion victim. aaaa! :(

xmenahan lagi, aku malam tuh camwhore gile.
semua jantan aku nak amik gamba together. 

tapi x terambik lak dengan my crush. 
malu laa. hik hik. <== gedik rasa nak bagi penampar je. 

in a nutshell, malam tuh i end up feeling so suck.
bukan sweet memory la. damn gile.

pastu kan, bila masuk U ni,
ingatkan ada ah dinner grand kat hotel besar ke ape,
tengok tengok xda jugaaaak.

dekan cakap, xda faedah buat event macam tuh.
ape laa nasib aku an..

nak gak g dinner tema masquerade (?) , tema fairytale ke, tema ape ape je la...







hahaha, dari atas tema topeng, dark fairy tale, white fairy tale, geek style.

tapi semua tuh mimpi saja. how sadd.

dekan lagi suka event ilmiah macam kursus urus jenazah, feqah perubatan ke, quiz : sape cepat dia dapat ke,..

aku pon suke event ilmiah macam tuh, tapi still i want event dinner,
okay fine xleh pakai lawa lawa ke apa, aku pon macam malas je sebenarnya.
tapi bagilah kitorang dinner tempat grand2 sikit, 
u know, makan meja bulat dengan kawan kawan macam fun je. 

cemburu okay?

hurmmm, k lah bye.

p/s : meroyan nak pro, habis sapu kata nak dinner grand grand. LOL

asalnya aku nak share gambar, tapi sebab gambar terlalu buruk untuk ditayangkan maka niat tuh terpaksa dibatalkan. 

Comments

nizam27391 said…
haha.. lawak..ngan orang len bleh ambik gambar.. dengan crush xambik.. apa laa awak..
aku pernah attend dinner yang ada theme masa part 2 dulu..Masqurade dinner..best sangat2..mcm2 gaya ada..haha

Popular posts from this blog

:(

salam.
kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku?
bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku.

bye. :(

nescafe ais.

hebat x?
si kakak yg umonye 19taon tahon 2010.. nak wat nescafe ais.
but then x reti. so, mintak tlg adik die yg umonye 10taon 2010.
sgt terox kan kakak srg ni?
tp, hasilnye sangat bes. nyum3. :))
*bakal suami saya. nescafe ais saya bes taw*  :))

SPICE-UP UR BLOG : buat sticky post

salam.
hari ni nak share, macam mana nak buat sticky post.  sticky post tuh macam, post yang melekit. huh?
ok, sebenarnya. sticky post tuh macam post pemberitahuan (contohnya la) bagi sesuatu tempoh masa. kalau korang post benda lain, post pemberitahuan korang tuh akan still kat paling atas. so, orang masuk, tuh post first yang orang akan baca. 
sesuai la bagi sape sape yang buat kontest itu. :)
cara cara nya :


 tekan post option (yang bulat merah)
 pilih 'scheduled at'
 pilih tarikh dan pukul berapa korang nak sampai bila post tuh jadi post utama. :)
 dah siap!

k bye. :)