Pages

Monday, April 4, 2011

hadiah wanita tiap bulan

salam

every month, woman are given their own special time to experience menstrual cycle.
atau period orang kita selalu dok panggil.

time ni lah mood jadi x stabil.
sebab hormone dah naik turun.
yang sepatutnya turun naik, yang naik turun.

maka senang lah bagi perempuan itu mengeluarkan kata kata nista, yang berbisa.
dan boleh membuatkan telinga si pendengar bernanah dan hati pon jadi panas.

jadi, haruslah kamu menjaga hati wanita wanita yang sedang period, atau akan period.
senang cerita, jangan cari pasal.

biasanya, perkara ini akan reda bila nak hujung hujung period.

how its happen?

menstrual-cycle-iheartguts


tengok day 6 tuh, HORMONE HELL.
a very bad day lah to mess with us. 

yang paling xbest, kalau sakit over sangat, dan kepala pening pening.
segala benda nak buat sume x jadi.
serius x suka. 

how to cure it?
amik je pontalon, painkiller tuh. -.-"
the very least i can do when having exaggerated pain during menses.

*namun begitu ye kawan kawan, ubat jangan makan selalu.
nanti kidney tersumbat.
susah hidup nanti.

k lah bye.

gamba disedut dari sini

13 comments:

aNis sHazLiN said...

illustration yg serius comel! :)

Raji berkata said...

owhhh ni ker proses2 time period ker?
bru first time taw @@

redbirdfe said...

tak elok lerr amek ubat selaluuu. huhu

melle amir said...

cute gila chart tu

N said...

make sense..haha, tapi poning tengok ilustrasi ni

Fa said...

huwaaa..
comel comel.
and aku cm kau jugak la lisa.
(hv no idea why wanna keep calling you nisa.LOL)
aku pon amik ubat jugak~
skandal aku ckp..
org y slalu sengugut nih susah dpt anak.
betol ka puan doktor?! (yea.aku tahu kau blom kawin tpi sbb formal kena ah Puan an??) :P

n i k l i s a said...

@aNis sHazLiN

yeah, sebab pinnk. haha tp tulisan hitam kecik.

n i k l i s a said...

@Raji berkata

yeahh.. bukan penah belaja ke sekolah menengah dulu?

n i k l i s a said...

@redbirdfe

yup2, xelok

n i k l i s a said...

@melle amir

yeahhh.

n i k l i s a said...

@N

agak ah, serabut sikit. tulisan kecik.

n i k l i s a said...

@Fa

yup2.

ye ke? xda ketan kot..
sebab proses dinding uterus tuh period still happen.
means u r normal..

Anati Soki said...

anat kalau pening anat tido.. hehehehe .. bangun tido insya-allah lega

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...