Skip to main content

hadiah wanita tiap bulan

salam

every month, woman are given their own special time to experience menstrual cycle.
atau period orang kita selalu dok panggil.

time ni lah mood jadi x stabil.
sebab hormone dah naik turun.
yang sepatutnya turun naik, yang naik turun.

maka senang lah bagi perempuan itu mengeluarkan kata kata nista, yang berbisa.
dan boleh membuatkan telinga si pendengar bernanah dan hati pon jadi panas.

jadi, haruslah kamu menjaga hati wanita wanita yang sedang period, atau akan period.
senang cerita, jangan cari pasal.

biasanya, perkara ini akan reda bila nak hujung hujung period.

how its happen?

menstrual-cycle-iheartguts


tengok day 6 tuh, HORMONE HELL.
a very bad day lah to mess with us. 

yang paling xbest, kalau sakit over sangat, dan kepala pening pening.
segala benda nak buat sume x jadi.
serius x suka. 

how to cure it?
amik je pontalon, painkiller tuh. -.-"
the very least i can do when having exaggerated pain during menses.

*namun begitu ye kawan kawan, ubat jangan makan selalu.
nanti kidney tersumbat.
susah hidup nanti.

k lah bye.

gamba disedut dari sini

Comments

aNis sHazLiN said…
illustration yg serius comel! :)
Raji berkata said…
owhhh ni ker proses2 time period ker?
bru first time taw @@
redbirdfe said…
tak elok lerr amek ubat selaluuu. huhu
melle amir said…
cute gila chart tu
N said…
make sense..haha, tapi poning tengok ilustrasi ni
Fa said…
huwaaa..
comel comel.
and aku cm kau jugak la lisa.
(hv no idea why wanna keep calling you nisa.LOL)
aku pon amik ubat jugak~
skandal aku ckp..
org y slalu sengugut nih susah dpt anak.
betol ka puan doktor?! (yea.aku tahu kau blom kawin tpi sbb formal kena ah Puan an??) :P
n i k l i s a said…
@aNis sHazLiN

yeah, sebab pinnk. haha tp tulisan hitam kecik.
n i k l i s a said…
@Raji berkata

yeahh.. bukan penah belaja ke sekolah menengah dulu?
n i k l i s a said…
@N

agak ah, serabut sikit. tulisan kecik.
n i k l i s a said…
@Fa

yup2.

ye ke? xda ketan kot..
sebab proses dinding uterus tuh period still happen.
means u r normal..
Anati Soki said…
anat kalau pening anat tido.. hehehehe .. bangun tido insya-allah lega

Popular posts from this blog

:(

salam.
kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku?
bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku.

bye. :(

nescafe ais.

hebat x?
si kakak yg umonye 19taon tahon 2010.. nak wat nescafe ais.
but then x reti. so, mintak tlg adik die yg umonye 10taon 2010.
sgt terox kan kakak srg ni?
tp, hasilnye sangat bes. nyum3. :))
*bakal suami saya. nescafe ais saya bes taw*  :))

SPICE-UP UR BLOG : buat sticky post

salam.
hari ni nak share, macam mana nak buat sticky post.  sticky post tuh macam, post yang melekit. huh?
ok, sebenarnya. sticky post tuh macam post pemberitahuan (contohnya la) bagi sesuatu tempoh masa. kalau korang post benda lain, post pemberitahuan korang tuh akan still kat paling atas. so, orang masuk, tuh post first yang orang akan baca. 
sesuai la bagi sape sape yang buat kontest itu. :)
cara cara nya :


 tekan post option (yang bulat merah)
 pilih 'scheduled at'
 pilih tarikh dan pukul berapa korang nak sampai bila post tuh jadi post utama. :)
 dah siap!

k bye. :)