Skip to main content

bestnyew pewgang jantung manusiew betowl.

salam. salam salam.

gewdiknyew cawkawp mawcawm iniw.
sumew words nawk taruwk huruwf w.
auwww.

ok, serious serious.

sedar x sedar lagi 4 hari nak exam besar.
huwaaaa, mak orang xready lagi. 
xmau exam boleeeeh? 

hari tuh ada revision kelas ANATOMY, 
dr nilar cakap, nanti kitorang OSPE, kitorang kena identify dari specimen yang betol.
dean kitorang dr khalid yusof suruh. 

aku teros rasa down,
bala ni balaaa~

dah la kitorang batch first PRO EXAM, campur year 1 year 2.
(dah macam spm. -.-")
kire pelopor aa.
then, first batch jugak identify gross specimen.
tambah tension 10%!

tapi, terasa hebak jugak. kah kah kah.
padahal budak budak oversea, ipta lain sume dah lama main cadaver.

so, tadi aku pegi la lab gross anatomy..
pergi mengkaji organ betol betol.
selama ni, mana ada kitorang nak kaji bebetol. huahuahu.
kaji cadaver bila ada lecturer je.

yang lain sume kaji patung.
macam la nanti masuk clinical nanti kena periksa patung. -.-"

banyak lak membebel..adei.

ape ape hal, jangan down sangat.
believe in urself!

and never ever wanna quit. fight till end. :)
sebenarnya nak cakap..
officially today..
saya telah memegang jantung manusia betol. 
yeahhh! tibe tibe terbayang macam mana lah kalau jadi surgeon nanti. 
macam besssst je. :)

heart a.k.a jantung
selain jantung, saya juga pegang lung, liver dan spleen. :)

liver  a.k.a hati
left lung a.k.a paru paru kiri
sebab apa kiri? dia ada 2 part je (upper, lower) dikerat oleh oblique fissure
spleen a.k.a tataw, ape eh spleen in malay?  

ps : gambar ehsan google semata mata. :)

ok lah bye. 

Comments

syafeeq faXys said…
eeuwwww.

thank god I'm not a doctor or even a medical student.

Lepas ni study elok2,kau kena cover untuk orang2 macam aku.hahaha.

btw cam cool jek.
A.D said…
good luck exam..all the best k :)
Anonymous said…
bestnye!
dulu ak pegang organ tkus je. siap men cucuk-cucuk gi.. hehe =='

jelesnye.. jntung manusia tu mesti kecik je kan. O.o

Popular posts from this blog

:(

salam.
kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku?
bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku.

bye. :(

nescafe ais.

hebat x?
si kakak yg umonye 19taon tahon 2010.. nak wat nescafe ais.
but then x reti. so, mintak tlg adik die yg umonye 10taon 2010.
sgt terox kan kakak srg ni?
tp, hasilnye sangat bes. nyum3. :))
*bakal suami saya. nescafe ais saya bes taw*  :))

SPICE-UP UR BLOG : buat sticky post

salam.
hari ni nak share, macam mana nak buat sticky post.  sticky post tuh macam, post yang melekit. huh?
ok, sebenarnya. sticky post tuh macam post pemberitahuan (contohnya la) bagi sesuatu tempoh masa. kalau korang post benda lain, post pemberitahuan korang tuh akan still kat paling atas. so, orang masuk, tuh post first yang orang akan baca. 
sesuai la bagi sape sape yang buat kontest itu. :)
cara cara nya :


 tekan post option (yang bulat merah)
 pilih 'scheduled at'
 pilih tarikh dan pukul berapa korang nak sampai bila post tuh jadi post utama. :)
 dah siap!

k bye. :)