Pages

Thursday, April 28, 2011

bestnyew pewgang jantung manusiew betowl.

salam. salam salam.

gewdiknyew cawkawp mawcawm iniw.
sumew words nawk taruwk huruwf w.
auwww.

ok, serious serious.

sedar x sedar lagi 4 hari nak exam besar.
huwaaaa, mak orang xready lagi. 
xmau exam boleeeeh? 

hari tuh ada revision kelas ANATOMY, 
dr nilar cakap, nanti kitorang OSPE, kitorang kena identify dari specimen yang betol.
dean kitorang dr khalid yusof suruh. 

aku teros rasa down,
bala ni balaaa~

dah la kitorang batch first PRO EXAM, campur year 1 year 2.
(dah macam spm. -.-")
kire pelopor aa.
then, first batch jugak identify gross specimen.
tambah tension 10%!

tapi, terasa hebak jugak. kah kah kah.
padahal budak budak oversea, ipta lain sume dah lama main cadaver.

so, tadi aku pegi la lab gross anatomy..
pergi mengkaji organ betol betol.
selama ni, mana ada kitorang nak kaji bebetol. huahuahu.
kaji cadaver bila ada lecturer je.

yang lain sume kaji patung.
macam la nanti masuk clinical nanti kena periksa patung. -.-"

banyak lak membebel..adei.

ape ape hal, jangan down sangat.
believe in urself!

and never ever wanna quit. fight till end. :)
sebenarnya nak cakap..
officially today..
saya telah memegang jantung manusia betol. 
yeahhh! tibe tibe terbayang macam mana lah kalau jadi surgeon nanti. 
macam besssst je. :)

heart a.k.a jantung
selain jantung, saya juga pegang lung, liver dan spleen. :)

liver  a.k.a hati
left lung a.k.a paru paru kiri
sebab apa kiri? dia ada 2 part je (upper, lower) dikerat oleh oblique fissure
spleen a.k.a tataw, ape eh spleen in malay?  

ps : gambar ehsan google semata mata. :)

ok lah bye. 

4 comments:

syafeeq faXys said...

eeuwwww.

thank god I'm not a doctor or even a medical student.

Lepas ni study elok2,kau kena cover untuk orang2 macam aku.hahaha.

btw cam cool jek.

jajajaja said...

im impress!

A.D said...

good luck exam..all the best k :)

nur said...

bestnye!
dulu ak pegang organ tkus je. siap men cucuk-cucuk gi.. hehe =='

jelesnye.. jntung manusia tu mesti kecik je kan. O.o

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...