Skip to main content

time do travel. ryte?

dulu time kecik2 layan neh.

kat sini men add je sume org.
cam pelik pon ade.
wat pe nk add sume org.
add mmber2 suda an?
las2 dlm ramai2 member uh...
ciput je kenal.
adoi.
sggup plak uh spend mase lame2 dok wat background untuk FS neh.
xda kija btol.

bile da besar sikit kenal lak neh.


ini boley la tahan bes jgk.
member2 yg kenal2 je.
yg xkenal x add sgt.
huuu.

* ni tmpt aku dgn kawan aku. ;]

bila da besar, da jd dak U neh.
mmg x sah kalo xda neh.


lg sng n cpt.
xda wat2 background cam fs n ms da.
da besa kata kan. hehe

ini pon layan jua.
sonok.diari la konon. hahaha.

ape lg, kalo bukan.
encik blogger syg.

yg anda tgh bace skrg neh la.

time do change kn?

dr begini jd begitu.
begitu juga dgn manusia.
mdh bosan.
bila da bosan.
mula mncari keseronokan laen.
ini lumrah.

;]

Comments

saya_arief said…
haha..
btol2 kronologi 2..
blog tetap di hati..
lbey kurang aku r.
time f4 buat fs.
then ms.
pastu dtle fs, buat fb.
n now,
blog!
haha!
Nik Lisa said…
hahaa. yeah BLOG!
M. Faiz Syahmi said…
why do people like to change?
no need to change.
just keep the history safely within yourself.
Nik Lisa said…
ntah. aku mudah bosan.
M. Faiz Syahmi said…
bosan? makanlah kitkat! hwehehehehe.. :))
syafeeq faXys said…
people do NEED to change..
welcome to 2009..
Nik Lisa said…
kitkat? erk.

yea. so true. change for better life

Popular posts from this blog

:(

salam. kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku? bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku. bye. :(

Minyak ikan yang sangatlah bagus untuk kesihatan

Penah dengar tak minyak ikan, fish oil, ect ect? Ape yang bagus sangat minyak ikan atay fish oil ni? Actually dalam minyak ikan ni ada omega-3.. Korang tau tak omega 3 ni banyaaaak sangat khasiat dia.. tapi yang sedihnya badan kita ni tak hasilkan omega 3 ni sendiri.. so penting actually untuk korang amik supplement omega 3 in ur daily diet. Disebabkan banyaknya khasiat omega 3 ni. Daily requirement is about 1000-2000mg per day So sehari boleh la nak consume 1 atau 2 tablet omegaguard 1 capsule omega guard ada 999mg (campuran DHA and EPA) Antara khasiat omega 3 ni ✅ kesihatan jantung - kurangkan radang so xde la senang dapat heart attack - kurangkan cholesterol and tekanan darah yg jugak akan kurangkan risiko dapat jantung block ✅ kesihatan otak - otak kita banyak made of fat. So bila kita makan omega guard ni yg good fat ni dia akan meningkat congnitivity otak kita. 😊 ✅ kesihatan sendi - maintain bone density - joint mobility - kurang rasa sakit sendi bila nak

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41 *i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee** Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja.  Ni my checklist. Boleh amik as a guide.  1) Bukak akaun kwsp 2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u! 3) Medical checkup 4) Passport pic 5) Labcoat 6) Cop - benda paling penting! 7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr 8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result Things~~ add up if u r going to pa