Skip to main content

sorrow,go away.

cerita 1

kelaka la.
smpi skrg pon.
kalo name die appear kat YM ke. FB ke.
mesti aku cam 'eh, die la!'
aiyo lisa. smpi bila lisa?
stop it already la.
it's useless.

*chewa. tba2 je an.

cerita 2

aku pena kija kat CC dulu.
kat situ, aku kenal ramaaaiii org sgt.
lepas aku, spupu aku lak kija.
aku tataw la pe jd.
tbe2 ade srg neh, msj.
kate.. die kenal aku kat kedai uh.
amek num from my kazen.
aku cam oooookay!
org nk kenal an. aku cam y not.
tp. yg x boley bla pabila dia menuturkan.
"jom kapel" dgn xkenal nya. xpena jumpe.
aiyoh. mamat neh ngat aku sangap nk berpakwe ke?
hahaha. soree ok.
skng aku rimas bila die asek BUZZ aku pnye YM ja.
soree la an. aku xsuka kau! kau jgn kacau aku lg.
bila aku xnak kapel, stat aa kuar ayt sdey.
xensem la. miskin la.. ape la.. sume2 uh la.
siap ckp xnk kawan lg. xnk kacau aku da.
tp. BUZZ lg.
kalo kau kotakan words ko uh.
idop aku lg aman taw x?
tension tol dgn org mcm mcm neh.
org xnk. xnk la k..

*hrp sgt kau phm.

cerita 3

aku xsemesra semalam?
aku ckp aku sdey.
aku tipu je uh.
ade sbb len actualy.
tp. soree.
im not telling u.. soree sgt.

cerita 4.

to bdk felda.
aku nk sgt kita cam dulu.
sbb?... perlu sbb ka?

Comments

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…