Skip to main content

gath 120909

olla.
nk cter ni.
semalam an.
aku g MID VALLEY!
g jumpe dak2 rep.

kronologinya.

kul 12lbh nek bas dgn izrin. nek u80.bapak aa.
xdapat tmpt duduk. hence berdiri la aku dr shah alam ke kl cntral.
nseb bek x bersila je ats bs uh.
haahaha.
smpi je kl cntral.
kitrg follow je la manusia2 neh.
tbe2 smpi kat KTM.
beli tiket. g platform pe sume...
tggu. tggu.

tyme neh aku dgn izrin je.
then, efa dtg.
ok then, train dtg.
bajet nk naek la neh.
tp,xdapat.

so, ktrg kol raf. ckp nk tmpg.
ktrg punye la trun g bwh.
then, die ckp kat atas lak...
so,naek la balik atas.
bapak aa bnyk gila berjalan.

then.
3.00 smpi MID.
tiket wayang 3.20.
alamak. aku n izrin x smyg lg!
so, ktrg g la smyg...

afta dat, g kat cinema die..
kat situ, ade efa, rafiq, faiz, feeq n gafar da tggu.
excited je nmpk srg uh. hahaha. ;P
tersengih2.

ktrg pon pegi la kat drg.
before msok uh, pkcik yg jga pintu wyg uh nk cek ic efa.
efa mmg bermuke budak2. hahaha. kecian efa.

then,msok la...
cter: GAMERZ.
ok ye kwan2.
AMARAN KERAS.
sape yg x nk puasa nya kurus, jgn la tgok cter neh.sgt sgt sgt la trox.
rugi je duit. huhu.

tp,xpe. then kuar je da kul 5pm.
time untuk dcide nk mkn kat mne.
bnyk la kedai2 mkn yg kuar.
KFC? wat? KFC lg. tamao. tamao.
so, lastly, ktrg g BURGER KING.

order pe sume. amek gmba. borak2.
kat cini, irfan dtg. aku ngan kan zaheiri irfan.
rupenye irfan habib uh.

EFA
cute sgt. budak neh bnyk ckp. camne die dalam republic. cam uh la die kat luar. in short(aku bkn nk ckpko short taw) she is fun!

IZRIN
die lawa. slim n slender. chewa, ayat myspace lak. hehe. she's talkative tp dgn org yg die selesa je kot. cam aku! hahaha.

WANY
haa, yg neh aku x bnyk berbual sgt. gitu2 je. sbb x sempat nk culik die from feeq.(>.<) 

 FEEQ 
 bapak aa feeq. xckp dgn aku pon. tp, aku phm. ko mmg pendiam. haha. xpe2. so, dimaafkan. he's tall! sgt2.  

RAFIQ 
neh gang la. haha. baju pon same. (die tiru aku!) baek sgt. sggup blanja+antar kamiorg balik ke sarang masing2. thanx! 

 GAFAR 
 xda satay pon beb! die neh pelik kot. tyme ktrg jalan2. tbe2 die hilang. rupe2 g beli brg. n ade skali die hlg, aku tgok die tgh usha rantai. nk bg sape gafar? tyme ktrg kuar pggung, die still dok kat dalam uh. hahaha. pelik aa ko. 

 FAIZ 
 dis guys, kelaka gila aa ko weh. gelak je kije dok dgn ko. bercakap x brenti. ko mmg mcm uh eh? ley wat idop org happy. ;] 

 IRFAN 
 baru aku tawu ko pon uitm shah alam. kolej kenanga kot. plus, dak asasi law. wow. 

 pengalaman balik uh lg bes.berdebar gila kot. yg si efa kena belik before 10. da la jam. naseb bek malam uh pk gad skema die x jga. so,lepas la. adventure strosnya. nk anta aku g shah alam plak. da la dalam keta uh aku srg je pompuan. doa je la nothing happen. nseb bek shah alam agk sng dijumpai. n faiz pon trun shah alam gk. jadi dak perindu kejap. kelaka dow. die ade aa kat perindu skang neh. boley plak an. hehehe.

Comments

wany said…
hehehhe...apekah xsmpat culik dr feeq ni.adeehh..tulah.xpe.next time kite boraak lg.
anisewater said…
hahaha....
tergolek2 aku bacer post ko ney...
klaka2...:))

pasai aku uh...xbenar2...ayat hiperbola..
ko nak jadik hiperbola cam faiz gak?hahaha:)))

ari kamis bukak pose kat sunway jom!haha:))
syafeeq faXys said…
tau xpe,ko x ckp ngan aku,lg la aku segan xD
Nik Lisa said…
safiamira : bila mau ketemu?

wany : hahaha. btol la. x smpt culik. ;P

izrin : ape lak x btol. ko comeyl wat. sunway plak? hahaha.

feeq : aku xsegan act. tp, xda mse nk tgor ko. hik3.tapew2. nex tyme.
wa said…
hahaha.takpe.len kali xpaya culik.bia dtg sndri.cewaah..
izrin,jom laaa...sunway2.ala.khamis?da balek daa
anisewater said…
aku xkesah ari ape asalkan lepas selase...haha:))
nak lepaskan kempunan kat snway...:pp

jom la lisaaaaa~~~
M. Faiz Syahmi said…
NeeqLisa : aku klaka ke?? mana ade.. aku serius je manjang.. tipulah ko ni~ hahahaha~ bkn jadik residence perindu jek, siap jadik student uitm la kejap... hihihihi.. tenkiu sbb suggest kolej tu. xda masalah sgt.

Izrin : ape ni weh.. bila aku hiperbola.. ceit2..
Nur Areefah said…
oit short2 slow sket..sensitip uh..ngahahaaa~
ak baek??? ahahaha
ak jht dow..buat efa cuak..ngee~~
ptt ar lisa xbyk ckp mse blek s.alam...die xkomfiden dgn aku rupenye..ish3..
Nik Lisa said…
izrin ; sunway plak? bile nk pi?

faiz ; ko mmg. campk la tgh laut, stil ley survive. hahaha.

efa ; haha efa. sowiee. ;P tp, da mmg kn? xdapat dinafikan.

raf ; hahaha. xda la. sje je pon.

Popular posts from this blog

:(

salam. kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku? bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku. bye. :(

Minyak ikan yang sangatlah bagus untuk kesihatan

Penah dengar tak minyak ikan, fish oil, ect ect? Ape yang bagus sangat minyak ikan atay fish oil ni? Actually dalam minyak ikan ni ada omega-3.. Korang tau tak omega 3 ni banyaaaak sangat khasiat dia.. tapi yang sedihnya badan kita ni tak hasilkan omega 3 ni sendiri.. so penting actually untuk korang amik supplement omega 3 in ur daily diet. Disebabkan banyaknya khasiat omega 3 ni. Daily requirement is about 1000-2000mg per day So sehari boleh la nak consume 1 atau 2 tablet omegaguard 1 capsule omega guard ada 999mg (campuran DHA and EPA) Antara khasiat omega 3 ni ✅ kesihatan jantung - kurangkan radang so xde la senang dapat heart attack - kurangkan cholesterol and tekanan darah yg jugak akan kurangkan risiko dapat jantung block ✅ kesihatan otak - otak kita banyak made of fat. So bila kita makan omega guard ni yg good fat ni dia akan meningkat congnitivity otak kita. 😊 ✅ kesihatan sendi - maintain bone density - joint mobility - kurang rasa sakit sendi bila nak

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41 *i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee** Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja.  Ni my checklist. Boleh amik as a guide.  1) Bukak akaun kwsp 2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u! 3) Medical checkup 4) Passport pic 5) Labcoat 6) Cop - benda paling penting! 7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr 8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result Things~~ add up if u r going to pa