Skip to main content

miss u beb. serius.

kawan : assalamualaikum. lame xdgr kabar. majuk dgn aku ke?

aku : majuk? xda la. ko yg x engat aku, an?

kawan : bkn. dulu kn kita BZ. soree.

aku : xpe2. cane life?

then,merapu2 kejap. half manusia, half [i-don-noe-sbb-die-ckp-top-secret!] la...
aku HOT gila die xnk cter pe top secret die uh.
afta dat...

kawan : cane life?

aku : ok je. cam bese la.

kawan : eh, boley plak? bese ko bnyk cter an?

aku : (tanduk da naik!) owh, semalam aku tdo dgn laki.

kawan : bia btol??

aku : btol la. hahaha.

kawan : ko boley gelak. astaga!

aku : da maju skang. hahaha.

kawan : gtau r ko men2 je td. an an?

aku : mne ade men2.

kawan : ckp btol2 la! jgn men2 psl maruah ko weh!!(emo gile kot)

aku : xmen2 la. tp. ktrg xwat pape aa(hehehe)

kawan : ok. ok. ko tdow mane?

aku : (nk troskan drma ke? ckp hotel mne2 ke. emm. die da emo smcm. kesian.. so...) dalam bas. ;P

kawan : NIKNURLISA!!!! wEI?! KO TAU AK AKU MCM NAK NANGIS TADI AU BLE KO KTA CAM UH!! argh!! bnci tol aku dgn manusia neh!!(emo dowh die nehh.. penuh perasaan die marah. [=.="])

aku : hahaha (die hot. aku gelak lak) nape nanges lak?

kawan : da da. aku hot dgn ko neh.

aku : aku hot td. ko hot skrg. fair n square la an?

kawan : fair n lovely. ko lg jahat aa tp.(fair n lovely? bkn pencuci muke ke uh?)

aku : pe lak jht? ak ckp bnde btol. ko je pk len.

kawan : org len pon akn pk len aa kalo ckp cam uh. da da. cter len?

aku : ok beb. cter len plak...

konklusinya. jgn carik pasal dgn aku. kalo ko xnk kena pasal dgn aku. hahahahaha.

*die marah sgt bile aku pggl die beb. haha. xseswai katanya.
abes nk aku pggl pew? pembawa h1n1 uh? cam nk dekat dgn beb da an? hahahahaha.

**ingt beb aku srg neh. mesti ingt sula. sula dgn ko cam xleh pisah aa. ;P

Comments

@pEaCE@ said…
hahaha.. otak blueee
syafiqahlaniza said…
haha!
ayat nak gempak je~
N E E q L I S A said…
eyi : bukan aku! kawan aku uh. hahaha.

pika : hahhaa biase la. pdn muka!
syafiqahlaniza said…
pakwe siap tdo kat rumah dohh aritu~
N E E q L I S A said…
haha.ko mmg.gempak!
aku xsmpi thp uh lg aa
hacker said…
aku la kawan dier tuh.... bengong nik nurlisa seorang nih an..kwan saper la uh
N E E q L I S A said…
kawan ko la yang! haha.

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…