Skip to main content

take notes okay.

dulu kan.
aku pena bace satu "love novel' neh.
si heroin nek bas.
besides her is as usual la.
detik2 pertemuan pertama aannn...
A GUY la an..
then. die tertido.
n once die da bgun.
skali kepala da landing baek punye atas bahu guy tu.

--------------------STOP!--------------------

aku bukan nk cter sal novel uh act.

aku nk cter sal aku. hehehe.
semalam naik bas.
sorang2 je kot. T_T
*xpena nek bas sorang2 lg! seram.
bese kalo dok dgn sukma, men taram je duduk.
bersila la...siap2 peluk2 sukma lg time tdo.
kepala tayah ckp aa.. lentok sana. lentok sini.

sekali kali neh. tepi aku uh laki.
MAK! AYAH! tamahu!

tp, xkn aku nk halau kot.
so dok je la...

mesej2 dgn sukma.
sukma suh berkenalan, mane la tahu jodoh ke.
*sukma tabley bla. hahaha.
aku cam xpela.
tp, bnyk la aku punye xpe.
las2 ckp jgk.
aku an peramah. hahahaha.

bual. bual. bual. bual lg.
tp. ktrg juz ckp bnde2 basic la.
then, mata da ngantok.
its time to sleep.
so aku pon tdow la....
emmm nyenyak je kot.
smpi x sedar bila mase aku da terlentok atas bahu die.
O-M-G!
kalo da smpi tertidow ats bahu..
juz imgine.
btpa rapat nya kitorang.
MAK. org da x suci da. huhuhuh.
btw. bahu die bes. ;P

kesah novel terjadi kat aku beb!
boley msok novel neh.
bab tidow je la... hahaha.

die plak boley x kejut aku. huuu...
bia je kot. baek aa konon. ;P

adoi. pengalaman btol la.
BTW, die bdk part 5, acturial science. bdk pndai an? hehee.

thanx bg aku pinjam bahu.
skrg baru brani mntk. hahahaha.

ye la. td aku malu kot. ;P

Comments

sitinoramira said…
errrr
dh x suci?
hahahaha
ish, dak aktuari tu
awat x ngorat..
ngeeeeeeeeee
Syed said…
wah!
ade mamat tu carik t..
da sewa bahu..
kene r byr sewa~
haha!!
jeng jeng anak pakcik sulaiman said…
bongok.haha
Nik Lisa said…
safiamira :
haha. da xsuci? aku ade taip ka?hahaha.
aku an pemalu.ade ke soh aku yg pemalu neh ngorat. aish! ;

syairazi :
carik? erh. jgn la. xnak bayar swa kot. hahaha.

bdk yg bajet aku tatawu la sape, (wek!) :
bongok? biase je kot. hahaha
haha!
ad lak kne byr sewa
Nik Lisa said…
ntah. kedekut gila
sure lena gler kau tdo.
dapat bau ketiak.
haha!
Nik Lisa said…
haha. die pakai dedoren. hahahaha.

Popular posts from this blog

:(

salam. kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku? bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku. bye. :(

Minyak ikan yang sangatlah bagus untuk kesihatan

Penah dengar tak minyak ikan, fish oil, ect ect? Ape yang bagus sangat minyak ikan atay fish oil ni? Actually dalam minyak ikan ni ada omega-3.. Korang tau tak omega 3 ni banyaaaak sangat khasiat dia.. tapi yang sedihnya badan kita ni tak hasilkan omega 3 ni sendiri.. so penting actually untuk korang amik supplement omega 3 in ur daily diet. Disebabkan banyaknya khasiat omega 3 ni. Daily requirement is about 1000-2000mg per day So sehari boleh la nak consume 1 atau 2 tablet omegaguard 1 capsule omega guard ada 999mg (campuran DHA and EPA) Antara khasiat omega 3 ni ✅ kesihatan jantung - kurangkan radang so xde la senang dapat heart attack - kurangkan cholesterol and tekanan darah yg jugak akan kurangkan risiko dapat jantung block ✅ kesihatan otak - otak kita banyak made of fat. So bila kita makan omega guard ni yg good fat ni dia akan meningkat congnitivity otak kita. 😊 ✅ kesihatan sendi - maintain bone density - joint mobility - kurang rasa sakit sendi bila nak

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41 *i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee** Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja.  Ni my checklist. Boleh amik as a guide.  1) Bukak akaun kwsp 2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u! 3) Medical checkup 4) Passport pic 5) Labcoat 6) Cop - benda paling penting! 7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr 8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result Things~~ add up if u r going to pa