Skip to main content

take notes okay.

dulu kan.
aku pena bace satu "love novel' neh.
si heroin nek bas.
besides her is as usual la.
detik2 pertemuan pertama aannn...
A GUY la an..
then. die tertido.
n once die da bgun.
skali kepala da landing baek punye atas bahu guy tu.

--------------------STOP!--------------------

aku bukan nk cter sal novel uh act.

aku nk cter sal aku. hehehe.
semalam naik bas.
sorang2 je kot. T_T
*xpena nek bas sorang2 lg! seram.
bese kalo dok dgn sukma, men taram je duduk.
bersila la...siap2 peluk2 sukma lg time tdo.
kepala tayah ckp aa.. lentok sana. lentok sini.

sekali kali neh. tepi aku uh laki.
MAK! AYAH! tamahu!

tp, xkn aku nk halau kot.
so dok je la...

mesej2 dgn sukma.
sukma suh berkenalan, mane la tahu jodoh ke.
*sukma tabley bla. hahaha.
aku cam xpela.
tp, bnyk la aku punye xpe.
las2 ckp jgk.
aku an peramah. hahahaha.

bual. bual. bual. bual lg.
tp. ktrg juz ckp bnde2 basic la.
then, mata da ngantok.
its time to sleep.
so aku pon tdow la....
emmm nyenyak je kot.
smpi x sedar bila mase aku da terlentok atas bahu die.
O-M-G!
kalo da smpi tertidow ats bahu..
juz imgine.
btpa rapat nya kitorang.
MAK. org da x suci da. huhuhuh.
btw. bahu die bes. ;P

kesah novel terjadi kat aku beb!
boley msok novel neh.
bab tidow je la... hahaha.

die plak boley x kejut aku. huuu...
bia je kot. baek aa konon. ;P

adoi. pengalaman btol la.
BTW, die bdk part 5, acturial science. bdk pndai an? hehee.

thanx bg aku pinjam bahu.
skrg baru brani mntk. hahahaha.

ye la. td aku malu kot. ;P

Comments

safiamira said…
errrr
dh x suci?
hahahaha
ish, dak aktuari tu
awat x ngorat..
ngeeeeeeeeee
Syairazi said…
wah!
ade mamat tu carik t..
da sewa bahu..
kene r byr sewa~
haha!!
jeng jeng anak pakcik sulaiman said…
bongok.haha
N E E q L I S A said…
safiamira :
haha. da xsuci? aku ade taip ka?hahaha.
aku an pemalu.ade ke soh aku yg pemalu neh ngorat. aish! ;

syairazi :
carik? erh. jgn la. xnak bayar swa kot. hahaha.

bdk yg bajet aku tatawu la sape, (wek!) :
bongok? biase je kot. hahaha
syafiqahlaniza said…
haha!
ad lak kne byr sewa
syafiqahlaniza said…
sure lena gler kau tdo.
dapat bau ketiak.
haha!
N E E q L I S A said…
haha. die pakai dedoren. hahahaha.

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

Pro exam MBBS

Q : How was it?  A : It was very intense. I never felt that high intensity of fear. glad I made it. :)
Ni cerita PRO exam saya. 7th Batch MBBS UiTM :)

---------------------------------


Masa final sem year 5 kitorang ada EOS 2. Masa ni kita kena cover 3 postings' exam written and clinical exam for medicine (my last posting). Tak mahu la cerita sal EOS exam. Such a bad memories to me. HEHE. Ok, lepas exam ni, kite diberi masa 2 minggu untuk study week. And after that, teros PRO! 


Memang xde masa langsung nak relax. Lepas EOS ja, masuk gear 5, kena ready for pro exam! Tapi, aku sempat balik kampung konon konon nak tenangkan fikiran. HEHE. Tapi lepas balik dari kampung, teros menggelabah ayam banyak sangat nak kena revise balik. T_T
Now, jadual exam.
31.3.2014 - 13.4.2014 : STUDY WEEK 14.4.2014 : MEQ 1 & 2 15.4.2014 : MCQ 1 & 2 16.4.2014 : MME 17.4.2014 : Clinical Day 1 18-20.4.2014 : CUTI 21.4.2014-24.4.2014 : Clincal Day 2, 3, 4, 5 25.4.2014 : ANNOUNCEMENT OF RESULT
------------…