Pages

Thursday, April 12, 2012

story of BF, GF and Y - if u know who.

hati perempuan ni sensitif.
maka jaga lah dia. jangan mudah mudah nak usik. nak buang.

situasi satu

GF yang dibetray oleh BF nya.
BF nya cheating behind her back without her knowing.
sedih kan kalau jadi perempuan tuh?

me : sedih sedih sedihhh la kan.

actually, 
dah banyak kali dengar cerita macam ni.
hari tuh time keluar dengan kawan pon, macam ni jugak.
dorang dah 5 years kot couple. 
tup tup putus sebab lelaki tuh ada girl lain. 
--- aku ada cerita pasal ni kat member aku, i wonder dia ingat ke x?

yes, mungkin peringkat awal ni kawan kawan jer.
tapi kalau si lelaki tuh jenis suka kacau, suka flirt, suka mengatal.
mana la tidak hati perempuan yang kena kacau tuh terusik.

bila dah dapat yang baru, of course yang lama ni akan dibuang.
itu lumrah alam. 

maka, bagi lelaki.. buat lah dinding perisai kat diri awak tuh.
mungkin sekarang awak rasa awak setia.
tapi selama mana lah sangat?

dengan awak satu kelas, ditakdirkan pula satu group..
macam mana tuh nak tahan dari tersuka, lalu terjatuh cinta, lalu terkapel, lalu tercurang..
paham tak? nak tak nak awak kena buat benteng, dinding pada diri awak sendiri. 
u have to control yourself. salah satu cara, treat everybody equally and cam biasa je.
cam lelaki biasa, bukan lelaki yang gatal terlebih. like the old you. masa awal awal awak ada GF dulu dulu.

situasi dua

perempuan yang kena kacau dek BF kat atas ni. lets called her Y.

mula mula memang la tak nak.
tapi perempuan mana yang tak suka kena kacau.
dalam sudut hati yang dalaaam, deep inside.
akan ada jugak berbunga bunga.
percaya lah.

kali pertama --> steady lagi.
kali kedua ---> suka sikit + start sms
kali ketiga --> suka suka sukaa + tiap tiap hari sms.

then tersuka, terjatuh cinta, terkapel... 

dalam situasi ni, harap harap si Y ni pon dinding kebal since dia tahu dah la kot (harap harap) yang BF ni dah ada GF.  dan  untuk si BF, berbalik kat atas balik la.

-----------------------------

yang sedih nya, si GF la. dia yang dicurangi. dia lah yang dok sedih sorang sorang kat bilik.
BF n Y boleh gi round UiTM, explorace sama sama pulaak. aiyoo.
so sweet, happy nye! auwww.

if i am that GF i would say this.

boleh nak curang. tapi bagitau awal je la.
so that, boleh si GF ni cari pengganti jugak. ada pahemm? 
xda lah time si BF tinggalkan si GF ni, si GF ni terkapai kapai baru nak mencari.
kesian GF tauu.

kalau boleh, bagitau awal awal. senang sikit kan?

tapi kalau boleh memang GF tak nak la kan. sebab for sure la GF ni sayang kat BF dia. walaupun relationship baru 2 tahun, nak compare dengan 5 tahun memang sikit sangat. tapi baik clash masa 2 tahun dari 5 tahun. that will be more heartbreaking!

--------------------------------

so, moral of the story

1) kalau nak couple, sila lah bertanggungjawab sikit. be more matured. awak dah dewasa dah. xperlu nak flirt dengan perempuan lain kalau awak dah cukup bahagia dengan awak punya GF.
2) kalau nak clash, sila lah inform awal. jangan nak ter ter ter banyak sangat. hati orang sume xfikir. then salah kan ter ter ter tuh.
3) and, in relationship, GF-BF komunikasi tuh penting. makanya, bawak bawak lah berdiskusi. jangan nak lepas tangan buat senyap TAPIII dalam senyap senyap dok sms, ambik gamba dengan perempuan lain. cuba fikir kalau pasangan anda buat macam tu kat anda. apa yang anda anda semua rasa? 
4) think before u act. tolong lah. 

till then bye bye.

ps : ingat masa masa kita spend together. masa kita happy. u will surely miss that. 

8 comments:

Amira rajin said...

lisa, aku kenal ke org tu?
anything happen, just be strong.
kau deserve yang lebih baik.

Miss A.Liyana said...

betttoool! hmph!

Nik Lisa said...

@Amira rajin

aku rasa kenal. :)
kitorang ok. just ni la. problem skit.

Nik Lisa said...

@Miss A.Liyana

kan kan kan? :)

namasayasyazmin :) said...

sabar lisa, chill kay :)
u deserve better :)

Anonymous said...

be strong lisa...:D
ak ade utk ko..haha

Nik Lisa said...

@namasayasyazmin :)

tq beb. :)

Nik Lisa said...

@Anonymous

so sweet but i dont know u. HAHA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...