Skip to main content

story of BF, GF and Y - if u know who.

hati perempuan ni sensitif.
maka jaga lah dia. jangan mudah mudah nak usik. nak buang.

situasi satu

GF yang dibetray oleh BF nya.
BF nya cheating behind her back without her knowing.
sedih kan kalau jadi perempuan tuh?

me : sedih sedih sedihhh la kan.

actually, 
dah banyak kali dengar cerita macam ni.
hari tuh time keluar dengan kawan pon, macam ni jugak.
dorang dah 5 years kot couple. 
tup tup putus sebab lelaki tuh ada girl lain. 
--- aku ada cerita pasal ni kat member aku, i wonder dia ingat ke x?

yes, mungkin peringkat awal ni kawan kawan jer.
tapi kalau si lelaki tuh jenis suka kacau, suka flirt, suka mengatal.
mana la tidak hati perempuan yang kena kacau tuh terusik.

bila dah dapat yang baru, of course yang lama ni akan dibuang.
itu lumrah alam. 

maka, bagi lelaki.. buat lah dinding perisai kat diri awak tuh.
mungkin sekarang awak rasa awak setia.
tapi selama mana lah sangat?

dengan awak satu kelas, ditakdirkan pula satu group..
macam mana tuh nak tahan dari tersuka, lalu terjatuh cinta, lalu terkapel, lalu tercurang..
paham tak? nak tak nak awak kena buat benteng, dinding pada diri awak sendiri. 
u have to control yourself. salah satu cara, treat everybody equally and cam biasa je.
cam lelaki biasa, bukan lelaki yang gatal terlebih. like the old you. masa awal awal awak ada GF dulu dulu.

situasi dua

perempuan yang kena kacau dek BF kat atas ni. lets called her Y.

mula mula memang la tak nak.
tapi perempuan mana yang tak suka kena kacau.
dalam sudut hati yang dalaaam, deep inside.
akan ada jugak berbunga bunga.
percaya lah.

kali pertama --> steady lagi.
kali kedua ---> suka sikit + start sms
kali ketiga --> suka suka sukaa + tiap tiap hari sms.

then tersuka, terjatuh cinta, terkapel... 

dalam situasi ni, harap harap si Y ni pon dinding kebal since dia tahu dah la kot (harap harap) yang BF ni dah ada GF.  dan  untuk si BF, berbalik kat atas balik la.

-----------------------------

yang sedih nya, si GF la. dia yang dicurangi. dia lah yang dok sedih sorang sorang kat bilik.
BF n Y boleh gi round UiTM, explorace sama sama pulaak. aiyoo.
so sweet, happy nye! auwww.

if i am that GF i would say this.

boleh nak curang. tapi bagitau awal je la.
so that, boleh si GF ni cari pengganti jugak. ada pahemm? 
xda lah time si BF tinggalkan si GF ni, si GF ni terkapai kapai baru nak mencari.
kesian GF tauu.

kalau boleh, bagitau awal awal. senang sikit kan?

tapi kalau boleh memang GF tak nak la kan. sebab for sure la GF ni sayang kat BF dia. walaupun relationship baru 2 tahun, nak compare dengan 5 tahun memang sikit sangat. tapi baik clash masa 2 tahun dari 5 tahun. that will be more heartbreaking!

--------------------------------

so, moral of the story

1) kalau nak couple, sila lah bertanggungjawab sikit. be more matured. awak dah dewasa dah. xperlu nak flirt dengan perempuan lain kalau awak dah cukup bahagia dengan awak punya GF.
2) kalau nak clash, sila lah inform awal. jangan nak ter ter ter banyak sangat. hati orang sume xfikir. then salah kan ter ter ter tuh.
3) and, in relationship, GF-BF komunikasi tuh penting. makanya, bawak bawak lah berdiskusi. jangan nak lepas tangan buat senyap TAPIII dalam senyap senyap dok sms, ambik gamba dengan perempuan lain. cuba fikir kalau pasangan anda buat macam tu kat anda. apa yang anda anda semua rasa? 
4) think before u act. tolong lah. 

till then bye bye.

ps : ingat masa masa kita spend together. masa kita happy. u will surely miss that. 

Comments

Amira rajin said…
lisa, aku kenal ke org tu?
anything happen, just be strong.
kau deserve yang lebih baik.
Nik Lisa said…
@Amira rajin

aku rasa kenal. :)
kitorang ok. just ni la. problem skit.
sabar lisa, chill kay :)
u deserve better :)
Anonymous said…
be strong lisa...:D
ak ade utk ko..haha
Nik Lisa said…
@Anonymous

so sweet but i dont know u. HAHA

Popular posts from this blog

:(

salam.
kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku?
bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku.

bye. :(

nescafe ais.

hebat x?
si kakak yg umonye 19taon tahon 2010.. nak wat nescafe ais.
but then x reti. so, mintak tlg adik die yg umonye 10taon 2010.
sgt terox kan kakak srg ni?
tp, hasilnye sangat bes. nyum3. :))
*bakal suami saya. nescafe ais saya bes taw*  :))

SPICE-UP UR BLOG : buat sticky post

salam.
hari ni nak share, macam mana nak buat sticky post.  sticky post tuh macam, post yang melekit. huh?
ok, sebenarnya. sticky post tuh macam post pemberitahuan (contohnya la) bagi sesuatu tempoh masa. kalau korang post benda lain, post pemberitahuan korang tuh akan still kat paling atas. so, orang masuk, tuh post first yang orang akan baca. 
sesuai la bagi sape sape yang buat kontest itu. :)
cara cara nya :


 tekan post option (yang bulat merah)
 pilih 'scheduled at'
 pilih tarikh dan pukul berapa korang nak sampai bila post tuh jadi post utama. :)
 dah siap!

k bye. :)