Skip to main content

broga's journey part I

Assalamualaikum. 

8 p.m - 12 a.m : 

Long story cut short.

Nizam, the event creator reached Sungai Buloh. We have to go out quite early because I didn't have sport shoes. I lent my shoes to my sister and now i left with no shoes. So, I have to buy myself a new one. Then, Nizam pulak kena beli tracksuit la ape la. Macam macam pulak kan.

Drove leisurely to Shah Alam thru highway-avoided punye jalan sebab kedekut nak bayar tol. On the way, Yna mesej saying something about berkumpul kat McD Semenyih kul 12 p.m. Err. Salah faham di situ. Teros call her explain the journey again. N ter bagitahu nak beli kasut baru. Sekali dapat shoe advisor. Thanx Yna for that. :'P around 9.30 pm reached there. Teros pergi Tesco to buy things la. Nizam rembat what he wants to buy. But I xjumpa kasut pon. Ape la Tesco Shah Alam ni. Then, dah bayar bagai. Ternampak Bata. Maka, aku pon usha sport shoes there, then teros amik satu, bayar, amik stokin jugak. Then off to makan makan place.

Kitorang makan dalam kul 11 p.m gitu la jugak. Then lepak lepak jap. Dalam pukul 12 a.m baru start pick-up orang.

12.15 a.m :
Fetch Dylla kat Syeksen 7 Shah Alam tuh. xsangka dia duk situ je. AHAHA. 

12.30 a.m :
Off to UKM, Bangi nak jemput Ariff Putra. Bestfriend Nizam. 

1.30 a.m :
Sampai UKM. call ariff tanya dia kolej ape bagai. he said, Keris Mas. Nizam dengar Primas. Bila tanya guard mana kolej Primas for sure lah guard tu x tahu. -.-" Nak mencari kolej si arif ni pon bapak susah gilos. N ukm lagi besar from UiTM Shah Alam. Lagi complicated jalan dia.. awhhh. Setelah call banyak kali bagai akhirnya berjaya jumpa.

1.45 a.m :
Arif da amik, now bertolak to GMI. Nasib baik dua dua in Bangi. So, Dalam kul 2 a.m gitu sampai Bangi. Feeq dah berdiri depan gate GMI. So, feeq dok depan tepi driver, Nizam. Aku, Arip, Dylla dok belakang. So, off we go to Semenyih. Destinasi --> McD Semenyih. 

3.00 a.m : 
Sampai McD Semenyih. Lepak lepak di sana. Sampai sampai je Arip dah g kaunter order. Lapar lettew. Huahua. Then, Dylla pulak. Feeq xingat bila dia pegi. Aku n Nizam belom lagi. Baru lepas makan malam kot. 

3.30 a.m :
Yna and the gang, Fifie and Afiq sampai. :) Fifie ni muda setahun. Dorang sume budak IPG Seremban yang awesome! Then dapat tahu Yna orang Kelantan jugok! YEaaah. Then saya telah memalukan diri di situu. Borak x ingat dunia, gelak jua. Arip dah cari port tidur. Letih dan kecewa sebab dia dinner TOP 5 tapi x menang. Hewhew. Yna n gang g beli makan. Aku n Nizam pon. HARUS MAKAN sikit. sebab xnak hypoglycemia kat atas sana. :) Dah 8 orang, maka menantilah kami orang ke-9 iaitu Fyda. 

cuba teka siapakah ini? :)
gath sekejap di mcD

4.00 a.m : 
Fyda sampai! Yeehaa. Sume dah bersiap. Baju segala dah tukar, bertolak. Berenti stesen minyak kejap. Beli air untuk naik atass. Air minum. Air untuk solat sume. Lepas tuh kitorang pon bergerak ke Broga Hills. Jyeahh. 


4.15 a.m :
Sampai Broga Hills. OMG. Memang gelap sangat. Xda lampu langsung. We park our car dalam ladang kelapa sawit kott. Depan Ladang Arnab. HAHA! Then, dah bersiap pakai kasut segala. Kereta kunci semua. Kitorang g beli torchlight kat amoi yang jual tuh. A MUST thing to buy. Sebab memang gelap x nampak apa apa pown kalo xda torchlight. Dia ada jual walking stick jugak. If u rasa u need it, beli lah. Aku rasa cam tak perluu je. HAHA.

ze torchlight. 

4.30 a.m :
Lepas baca doa, semoga perjalanan kami diberkati. Kitorang pon gerak naik. :) EXCITED OKAY. Sambungan nye?  Tunggu. :D

k bye. :)


Comments

Anonymous said…
dah pernah pegi sana sekali, rasa nak pergi lagi. :)
perlu la tu mention top 5 tapi tak menang, huhu

Popular posts from this blog

:(

salam. kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku? bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku. bye. :(

Minyak ikan yang sangatlah bagus untuk kesihatan

Penah dengar tak minyak ikan, fish oil, ect ect? Ape yang bagus sangat minyak ikan atay fish oil ni? Actually dalam minyak ikan ni ada omega-3.. Korang tau tak omega 3 ni banyaaaak sangat khasiat dia.. tapi yang sedihnya badan kita ni tak hasilkan omega 3 ni sendiri.. so penting actually untuk korang amik supplement omega 3 in ur daily diet. Disebabkan banyaknya khasiat omega 3 ni. Daily requirement is about 1000-2000mg per day So sehari boleh la nak consume 1 atau 2 tablet omegaguard 1 capsule omega guard ada 999mg (campuran DHA and EPA) Antara khasiat omega 3 ni ✅ kesihatan jantung - kurangkan radang so xde la senang dapat heart attack - kurangkan cholesterol and tekanan darah yg jugak akan kurangkan risiko dapat jantung block ✅ kesihatan otak - otak kita banyak made of fat. So bila kita makan omega guard ni yg good fat ni dia akan meningkat congnitivity otak kita. 😊 ✅ kesihatan sendi - maintain bone density - joint mobility - kurang rasa sakit sendi bila nak

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41 *i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee** Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja.  Ni my checklist. Boleh amik as a guide.  1) Bukak akaun kwsp 2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u! 3) Medical checkup 4) Passport pic 5) Labcoat 6) Cop - benda paling penting! 7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr 8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result Things~~ add up if u r going to pa