Pages

Tuesday, April 24, 2012

broga's journey part II


perjalanan naik mengambil masa 1 jam 45 minit.
antara kisah menarik masa mendaki.

1) semua orang pon semangat. cepat je mendaki. time awal awal xda orang sangat lagi. tup tap tup tap, dah halfway. memang nice sangat.
2) dah separuh jalan, orang dah mula ramai. so, kat atas sana pon ada jam. kat depan orang berderet. memang kena pandai-pandai mahu hidup. teroskan jugak.
3) fyda muscle cramp. cian fyda. sebab dia xmakan sebelum naik. mana x hypog. yang sweetnya, semorang cam tolong. kalau ada yang terlaju, memang tunggu lah. very sweet.
4) tukang snap : fifi and afiq tukang snap. thanx bangat. aku jadi yang x bertauliah je. banyak snap candid. :)
5) kalo part part yang curam tuh, dia ada sediakan tali. maksudnya kena bergantung kat tali uh, tarik badan kita guna tali. very challenging~
6) sometime ada dua jalan. so, kena pilih nak guna jalan yang mana.
7) memang kena hati hati sangat sebab kadang kadang ada lubang or curam yang sangat sangat dalam kat tepi. bila tengok masa on the way nak balik, baru macam ya Allah, ni ke yang aku lalu pagi tadi?
8) solat atas broga memang terbaik. cara jugak space so that kitorang boleh solat jemaah. tapi buat dua trip la. sebab xmuat sangat. :)
9) sampai puncak memang rasa besssst sangat! atas sana sejukk dan nyaman. rasa cam nak tidor je. 
 
pendakian itu. :)


 

view from above : cantik sangat! 


 

see betapa ramai nye orang~


 

muka penat


 

the photographers


 

group photo!


  

6.30 a.m - 8 a.m :
dok melepak kat atas sana. solat, tunggu sunrise, posing bergambar. LALALA. borak borak. :P





8 a.m :
agak agak dah puas, kitorang turun. sesungguhnya nak turun tuh bapak susah. sakit lutut dow. -.-" feeq tengah ditimpa kemalangan masa ni. jari dia kena duri kot? then berdarah. nasib baik ada plaster. then teroskan jugak perjalanan.


8.45 a.m :
sampai bawah. semua dah tarik nafas lega. teros pergi kat kereta. :) plan apa yang nak dibuaat, :) we came up with refreshing time kat petronas n g breakfast jap.


9.00 a.m :
sampai PETRONAS. bersihkan diri. tukar baju bersih. time ni fie sangat cool tau. she played yna's guitar sambil nyanyi lagu kosong! adikkk, i admired u so much! :)

9.45 a.m :
gerak ke PASAR SEMENYIH.  breakfast. sekali g kedai PANTAI TIMUR. a.k.a my hometown. makanan dia pon banyak makanan kelantan. akok la, laksam la, nasi dagang la.. auwww. but, aku xmakan pon, xde selera.

10.30 a.m :
we said GOODBYE. and gerak balik tempat masing masing. :) auww, penaaaat tapi suke sangat! :)

YNA.DYLLA.FIFIE.FYDA.FEEQ.AFIQ.ARIF.NIZAM

U GUYS ARE AWESOME.

k bye.

ps : gambar di cilok dari banyak sumber. harap halalkan ye. sayang korang,. muahh.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...