Skip to main content

broga's journey part II


perjalanan naik mengambil masa 1 jam 45 minit.
antara kisah menarik masa mendaki.

1) semua orang pon semangat. cepat je mendaki. time awal awal xda orang sangat lagi. tup tap tup tap, dah halfway. memang nice sangat.
2) dah separuh jalan, orang dah mula ramai. so, kat atas sana pon ada jam. kat depan orang berderet. memang kena pandai-pandai mahu hidup. teroskan jugak.
3) fyda muscle cramp. cian fyda. sebab dia xmakan sebelum naik. mana x hypog. yang sweetnya, semorang cam tolong. kalau ada yang terlaju, memang tunggu lah. very sweet.
4) tukang snap : fifi and afiq tukang snap. thanx bangat. aku jadi yang x bertauliah je. banyak snap candid. :)
5) kalo part part yang curam tuh, dia ada sediakan tali. maksudnya kena bergantung kat tali uh, tarik badan kita guna tali. very challenging~
6) sometime ada dua jalan. so, kena pilih nak guna jalan yang mana.
7) memang kena hati hati sangat sebab kadang kadang ada lubang or curam yang sangat sangat dalam kat tepi. bila tengok masa on the way nak balik, baru macam ya Allah, ni ke yang aku lalu pagi tadi?
8) solat atas broga memang terbaik. cara jugak space so that kitorang boleh solat jemaah. tapi buat dua trip la. sebab xmuat sangat. :)
9) sampai puncak memang rasa besssst sangat! atas sana sejukk dan nyaman. rasa cam nak tidor je. 
 
pendakian itu. :)


 

view from above : cantik sangat! 


 

see betapa ramai nye orang~


 

muka penat


 

the photographers


 

group photo!


  

6.30 a.m - 8 a.m :
dok melepak kat atas sana. solat, tunggu sunrise, posing bergambar. LALALA. borak borak. :P





8 a.m :
agak agak dah puas, kitorang turun. sesungguhnya nak turun tuh bapak susah. sakit lutut dow. -.-" feeq tengah ditimpa kemalangan masa ni. jari dia kena duri kot? then berdarah. nasib baik ada plaster. then teroskan jugak perjalanan.


8.45 a.m :
sampai bawah. semua dah tarik nafas lega. teros pergi kat kereta. :) plan apa yang nak dibuaat, :) we came up with refreshing time kat petronas n g breakfast jap.


9.00 a.m :
sampai PETRONAS. bersihkan diri. tukar baju bersih. time ni fie sangat cool tau. she played yna's guitar sambil nyanyi lagu kosong! adikkk, i admired u so much! :)

9.45 a.m :
gerak ke PASAR SEMENYIH.  breakfast. sekali g kedai PANTAI TIMUR. a.k.a my hometown. makanan dia pon banyak makanan kelantan. akok la, laksam la, nasi dagang la.. auwww. but, aku xmakan pon, xde selera.

10.30 a.m :
we said GOODBYE. and gerak balik tempat masing masing. :) auww, penaaaat tapi suke sangat! :)

YNA.DYLLA.FIFIE.FYDA.FEEQ.AFIQ.ARIF.NIZAM

U GUYS ARE AWESOME.

k bye.

ps : gambar di cilok dari banyak sumber. harap halalkan ye. sayang korang,. muahh.

Comments

Popular posts from this blog

:(

salam.
kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku?
bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku.

bye. :(

nescafe ais.

hebat x?
si kakak yg umonye 19taon tahon 2010.. nak wat nescafe ais.
but then x reti. so, mintak tlg adik die yg umonye 10taon 2010.
sgt terox kan kakak srg ni?
tp, hasilnye sangat bes. nyum3. :))
*bakal suami saya. nescafe ais saya bes taw*  :))

SPICE-UP UR BLOG : buat sticky post

salam.
hari ni nak share, macam mana nak buat sticky post.  sticky post tuh macam, post yang melekit. huh?
ok, sebenarnya. sticky post tuh macam post pemberitahuan (contohnya la) bagi sesuatu tempoh masa. kalau korang post benda lain, post pemberitahuan korang tuh akan still kat paling atas. so, orang masuk, tuh post first yang orang akan baca. 
sesuai la bagi sape sape yang buat kontest itu. :)
cara cara nya :


 tekan post option (yang bulat merah)
 pilih 'scheduled at'
 pilih tarikh dan pukul berapa korang nak sampai bila post tuh jadi post utama. :)
 dah siap!

k bye. :)