Skip to main content

careless mistake.

sebab careless,
aku tertinggal hp lagi. -.-"""
yang first, read here

semalam makan dekat shah alam.
then boleh plak tertinggal..
sampai sg buloh baru perasan hp xda.
call punye call, x angkat pon hp.
sedih i..

tp macam ada harapan jugak.
sebab hp x off pon.

kalo curi biasanya dia off kan?

then, aku pon pecut la dengan kuasa kuda.
dari sg buloh p shah alam balik.
dalam 20 minutes je da sampai.

sampai2.
kedai da gelap. time tuh dalam kul 11.10 pm kot.
awal pulak kedai ni tutup. T__T
dah kecewa sikit da sebenarnya.

tapi nasib baik, lampu belakang kedai still bukak lagi.
so, aku pon masuk la..

then tengok tengok dorang dok kumpul ramai ramai tgh tgok hp aku.

lega gilaaaaaa!

and betol la jangkaan aku,
diorang x reti nak angkat.

hp tuh kalo nak accept call kena drag down.
xda button hp colour hijau tuh.

makanya, aku pon say thanx ape sume sebelom balik umah~ 

alhamdulillah, x kena curi.
lau x memang aku guna hp murah je la lepas ni..

:) k bye.

aku pakai hp ape? sila baca kat sini.

Comments

sarah mohamad said…
Alhamdulillah. Allah bagi rezeki lagi tuu. HEHEHE Guna henfon apa senanya? :D
nuraru said…
ish3 lisa ni...beware tau hp mhl tuuuu hehehe
azuha rahimi said…
tula...tepon cggih sgt...kih3

Popular posts from this blog

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41

*i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee**

Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja. 
Ni my checklist. Boleh amik as a guide. 
1) Bukak akaun kwsp
2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u!
3) Medical checkup
4) Passport pic
5) Labcoat
6) Cop - benda paling penting!


7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr
8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result
Things~~ add up
if u r going to paeds first then
- kalkulator kecik,
- buku drug doses (frankshan)
- …

surgery posting

hye.
lama benar x menulis dengan jaya nya.
banyak beza dulu dengan sekarang. tengok cara penulisan pun dah tahu. cara penulisan dulu cam gedik budak budak nak penampar pon ada. adei.
tapi sekarang aku rasa cara penulisan aku lebih matured dan santai gitu. aku rasa la. orang lain rasa mane den nak tahu. hiks.
sekarang aku tengah ongoing neurosurgical posting. menarik posting ni. jap g aku cerita. sekarang nak cerita pasal UiTM hiks.
faculty of medicine (FOM) UiTM ni memang pemurah kalau nak tahu. surgery posting kitorang ada 4 sub-specialities which are
1) hepatobiliary 
belajar lah sampai muntah pasal liver (hati), gall bladder (hempedu) dan pancreas kat sini. tiap tiap hari kalo di ikutkan akan jumpe patient kuning (jaundice) tapi sebab wad hepato, student xleh masuk sesuka hati, makanya limited sikit pendedahan kitorang. ye la, we doctors to be, learn thru patient. sama macam engineer to be, mesti they olls pon kena kaji mesin sedia ada if nak paham how it works, right?  sedih ye di…

officially married

alhamdulillah.

im officially married to the man that i ll love forever insyaallah.
to my best friend of 5 years.

introducing to u all officially.



mohammad nizam mohd yusop
love of my life, thief of my heart.
hee. :)
we r married on 22nd of september
insyaALLAH forever.
being a married couple means lots of responsibilities
if before u can just went out n have fun then go back to ur own life
now u cant do it anymore
u can la but u ald have someone u must think after too beside urself.

anyhow, i appreciate that.
i love my married life.
Post lama baru nk up. Lolz.....