Skip to main content

padang besar --> wedding --> kuala perlis --> sg buloh!

long story cut short nye version lah ni k. :)

saturday

5 am : 

reach changlun. parents amik. bawak pegi rumah makcik. 

rehat rehat borak borak

10 am : 

keluar pegi padang besar. shopping time! :) 
memang rambang mata giloss. 
at last aku dapat baju and beg. nak rembat skirt tapi x berkenan pulak. 
adik beradik mak ayah sume dapat barang masing masing.
semua dah senyum happy. 

2 pm :

g majlis nikah. but arrived a bit late. hehehe. 
shopping nye pasal.

5 pm : dok lepak lepak kat rumah. rehat rehat tengok tv. yeah!

sunday

kenduri day. :)

ni lah pengantin!

abe faiz + kak ayu

pegi konvoi ramai ramai g alor star.
makan makan. amik gambow. <== penting!





6 pm : off to kuala perlis untuk makan besar 
makan seafood! ikan pari bakar memang sedap gilaaaaaa. 
awwww nak makan lagi!

kumpul 5 family kot. memang meja panjangg. :)

tapi, x amik gamba la pulak. T__T

then kitorang adik beradik jalan jalan tepi laut.


monday

its time for me to go back. separated from my family.
aku balik sg buloh balik.
my family balik kelantan. 

sobs.

that's all. its how my get-away end. 
bessssst!

ps : macam nak wat post to wrap up la 2011. emm

Comments

Popular posts from this blog

:(

salam. kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku? bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku. bye. :(

nescafe ais.

hebat x? si kakak yg umonye 19taon tahon 2010.. nak wat nescafe ais. but then x reti. so, mintak tlg adik die yg umonye 10taon 2010. sgt terox kan kakak srg ni? tp, hasilnye sangat bes. nyum3. :)) * bakal suami saya. nescafe ais saya bes taw *  :))

Minyak ikan yang sangatlah bagus untuk kesihatan

Penah dengar tak minyak ikan, fish oil, ect ect? Ape yang bagus sangat minyak ikan atay fish oil ni? Actually dalam minyak ikan ni ada omega-3.. Korang tau tak omega 3 ni banyaaaak sangat khasiat dia.. tapi yang sedihnya badan kita ni tak hasilkan omega 3 ni sendiri.. so penting actually untuk korang amik supplement omega 3 in ur daily diet. Disebabkan banyaknya khasiat omega 3 ni. Daily requirement is about 1000-2000mg per day So sehari boleh la nak consume 1 atau 2 tablet omegaguard 1 capsule omega guard ada 999mg (campuran DHA and EPA) Antara khasiat omega 3 ni ✅ kesihatan jantung - kurangkan radang so xde la senang dapat heart attack - kurangkan cholesterol and tekanan darah yg jugak akan kurangkan risiko dapat jantung block ✅ kesihatan otak - otak kita banyak made of fat. So bila kita makan omega guard ni yg good fat ni dia akan meningkat congnitivity otak kita. 😊 ✅ kesihatan sendi - maintain bone density - joint mobility - kurang rasa sakit sendi bila nak