Skip to main content

trip to changlun, kedah

cuti sebelum new year hari tuh.
aku ada pegi changlun, kedah and kuala perlis.
boleh kata unplanned-get-away with family jugak aa.

lama tau kitorang x kumpul satu family holiday.
biasanya memang aku lah yang tertinggal.
sobss. :(

sebenarnya kitorang ke kedah sebab cousin aku nikah.
so, first and foremost, i wanna bid "congratulations la to my abe faiz sebab dah selamat kahwin"
please hurry up and get a comel comel babiess please! HAHAHA.

so, malam jumaat tuh lepas dah habis kelas bagai.
aku dengan adik aku, long ~ bermusafirlah ke puduraya.
serious x biasa gila.
sebab kitoang biasa balik naik bas kat PUTRA je.
biasalah nak balik kelantan. :)

tapi buat-buat cam tahu je, teros jalan and at last jumpa. :)

route to go to puduraya.

if from sg buloh (my current place)

sg buloh --> putra --> jalan ke lrt (star kot (?) ) just ikot jejantas --> berenti kat stesen plaza rakyat --> jalan ikot signboard or manusia --> reach pudu central. 

if from kl central pon sama gak la.

sampai2 puduraya, perot dok dendang lagu mak yong mintak di isi.
so kitorang p la KFC. makan makan. habis makan dalam kul 10.30..
kitorang p cari surau.
isyak x solat lagi...
nak cari surau lagi, nak solat lagi...
dalam kul 10.45 jugak la baru siap.

turun platform.
sekali pakcik bas lain cakap bas kitorang da geraaak.
dia cakap gi kejar bas kat luaa. balaaa~
hadoi cuak!

kitorang pon lari lari anak kot kejar bas kat luar.
nasib ada lagi bas tuh.
kalau x -- mahu terlepas -- ~ -.-"

alhamdulillah berjaya naik bas.
aku pon macam biasa tidor dengan lenanya...
memang non-stop tidor till sampai tempat di tuju iaitu changlun.

NASIB BAIK GILA ADIK AKU TERJAGA TIME BERHENTI KAT CHANGLUN.

lau x memang memang sampai perlis kot kitorang..
kakak yang x boleh di harap betol aku ni. -.-

nak buat macam mana, aku naik bas memang lupa daratan sikit.
tidor je keje. 

akhirnya kitorang sampai and parents jemput sume lahh.
awww, happy sangat dapat jumpa. 

ok, next. sambung later. k bye!

ps : wedding + kuala perlis. stay tuned!


Comments

Anak Munsyi said…
Hye ! jum join contest :) http://fyqaanakmunsyi.blogspot.com/2012/01/contest-awek-hot-2012.html

Popular posts from this blog

:(

salam.
kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku?
bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku.

bye. :(

nescafe ais.

hebat x?
si kakak yg umonye 19taon tahon 2010.. nak wat nescafe ais.
but then x reti. so, mintak tlg adik die yg umonye 10taon 2010.
sgt terox kan kakak srg ni?
tp, hasilnye sangat bes. nyum3. :))
*bakal suami saya. nescafe ais saya bes taw*  :))

SPICE-UP UR BLOG : buat sticky post

salam.
hari ni nak share, macam mana nak buat sticky post.  sticky post tuh macam, post yang melekit. huh?
ok, sebenarnya. sticky post tuh macam post pemberitahuan (contohnya la) bagi sesuatu tempoh masa. kalau korang post benda lain, post pemberitahuan korang tuh akan still kat paling atas. so, orang masuk, tuh post first yang orang akan baca. 
sesuai la bagi sape sape yang buat kontest itu. :)
cara cara nya :


 tekan post option (yang bulat merah)
 pilih 'scheduled at'
 pilih tarikh dan pukul berapa korang nak sampai bila post tuh jadi post utama. :)
 dah siap!

k bye. :)