Pages

Sunday, January 8, 2012

trip to changlun, kedah

cuti sebelum new year hari tuh.
aku ada pegi changlun, kedah and kuala perlis.
boleh kata unplanned-get-away with family jugak aa.

lama tau kitorang x kumpul satu family holiday.
biasanya memang aku lah yang tertinggal.
sobss. :(

sebenarnya kitorang ke kedah sebab cousin aku nikah.
so, first and foremost, i wanna bid "congratulations la to my abe faiz sebab dah selamat kahwin"
please hurry up and get a comel comel babiess please! HAHAHA.

so, malam jumaat tuh lepas dah habis kelas bagai.
aku dengan adik aku, long ~ bermusafirlah ke puduraya.
serious x biasa gila.
sebab kitoang biasa balik naik bas kat PUTRA je.
biasalah nak balik kelantan. :)

tapi buat-buat cam tahu je, teros jalan and at last jumpa. :)

route to go to puduraya.

if from sg buloh (my current place)

sg buloh --> putra --> jalan ke lrt (star kot (?) ) just ikot jejantas --> berenti kat stesen plaza rakyat --> jalan ikot signboard or manusia --> reach pudu central. 

if from kl central pon sama gak la.

sampai2 puduraya, perot dok dendang lagu mak yong mintak di isi.
so kitorang p la KFC. makan makan. habis makan dalam kul 10.30..
kitorang p cari surau.
isyak x solat lagi...
nak cari surau lagi, nak solat lagi...
dalam kul 10.45 jugak la baru siap.

turun platform.
sekali pakcik bas lain cakap bas kitorang da geraaak.
dia cakap gi kejar bas kat luaa. balaaa~
hadoi cuak!

kitorang pon lari lari anak kot kejar bas kat luar.
nasib ada lagi bas tuh.
kalau x -- mahu terlepas -- ~ -.-"

alhamdulillah berjaya naik bas.
aku pon macam biasa tidor dengan lenanya...
memang non-stop tidor till sampai tempat di tuju iaitu changlun.

NASIB BAIK GILA ADIK AKU TERJAGA TIME BERHENTI KAT CHANGLUN.

lau x memang memang sampai perlis kot kitorang..
kakak yang x boleh di harap betol aku ni. -.-

nak buat macam mana, aku naik bas memang lupa daratan sikit.
tidor je keje. 

akhirnya kitorang sampai and parents jemput sume lahh.
awww, happy sangat dapat jumpa. 

ok, next. sambung later. k bye!

ps : wedding + kuala perlis. stay tuned!


1 comment:

Anak Munsyi said...

Hye ! jum join contest :) http://fyqaanakmunsyi.blogspot.com/2012/01/contest-awek-hot-2012.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...