Skip to main content

my HP went missing. :(

previous post. aku ada cakap pasal HP i hilang. Missing in action. 
too bad lah kan.
but aku redha je la.
since hp kan benda kecik, nak jumpa balik mmg susah..

cani cerita dia...
aku follow satu patient ni untuk case write up.
i thought she will undergo SVD(spontaneous vaginal deliveries) 
kuar baby ikut bawah la..
but then something went haywire skit,
cervix xmau open lepas almost 4 hours.. 
then doctor decide untuk masuk OT (operation theathre) for LSCS (low segment caesarian section) 
bedah perut la kirenye..

aku n partner aku ape lagi, of course la nak follow.
first time nak masuk OT, memang noob gila la..
semua nak tanggal..
jam bagai... adoii.. HP pon ngatkan xboleh nak masuk
padahal mmg poket baju OT tuh untuk letak barang2 berharga. 

so, aku pon tinggal je HP aku, JAM aku dalam white-coat aku..
then aku gantung je macam tuh..  
kirenye, everybody yang jalan tepi whitecoat aku tuh akan nampak there is a HP in the pocket.

memang peluang keemasan bg mereka yang berhati busuk..
maybe i thought cam ok nak tnggal barang in there since changing room tu doctors and nurses je yang masuk.
there are all insyaAllah baik2 kann? and busy too... so bila nak mencurii? masuk pon gopohh gapahh je nak kejar OT...
but, i never thought about cleaners. 
they can also went in.. emmm
i know im being prejudice here, but then.. entahh la.
sebab i am a medical student, later will be a doctor insyaAllah, i never penah terdetik once ke ape ke, nak ambik HP orang sesuka hati je..

but biar lah, we never know hati orang kan? 
so, lets stop here.. malas la nak tuduh sape2..
semoga orang yang ambik tuh sedar diri die, and reallize what her action is sooo wrong.. and silalah berubah n bertaubat..

sedih memang sedih sebab HP tuh the very first HP i bought by my own money.
worth rm1000 dulu lahh. sekarang kurang sikit.
terkilan sebab in there ada GPS.
sekarang dah xda, nak drive jauh2 pon cam dah x yakin. T__T

hadooii. pasrah je laa..

number pon kena beli yang baru..
sebab sim card lama register atas nama orang lain..
memang xleh nak rescue la..

silalah call 0135937810..
if ada orang jawab tell me okay! 

sebab i ada try call banyak kali, but xda orang jawab..
i guess, the burglar dah throw away my simcard tuh... 
sob sobb. i sayang number tuh, upax kot. 

ok, once again pasrah! 

Comments

nizam said…
594 laa..
WZulhilmi said…
Tumpang simpati. Let this be a lesson for us. Bila nk beli yg baru?? *tetiba*
Lea Isnawi said…
sabar la eh

try la pegi celcom center, buat balik no tue
boleh je, ari tu pun hp masuk dlm lubang tandas
then pegi buat balik no tu kat celcom center, bayar rm10 je
no upax memang syg giler kan..hehe
sedihnyeeee,..same goes to me last yer,.sabar k,.mmg sayang,barang yg dibeli dgn duit sndiri,.tp apekan daya,.cuai adalah salah satu sifat manusia,.huhu
unieMARKS :) said…
kesian dia. mmg sedih bila hilng Hp dr hasil krgt sndri

Popular posts from this blog

:(

salam.
kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku?
bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku.

bye. :(

nescafe ais.

hebat x?
si kakak yg umonye 19taon tahon 2010.. nak wat nescafe ais.
but then x reti. so, mintak tlg adik die yg umonye 10taon 2010.
sgt terox kan kakak srg ni?
tp, hasilnye sangat bes. nyum3. :))
*bakal suami saya. nescafe ais saya bes taw*  :))

SPICE-UP UR BLOG : buat sticky post

salam.
hari ni nak share, macam mana nak buat sticky post.  sticky post tuh macam, post yang melekit. huh?
ok, sebenarnya. sticky post tuh macam post pemberitahuan (contohnya la) bagi sesuatu tempoh masa. kalau korang post benda lain, post pemberitahuan korang tuh akan still kat paling atas. so, orang masuk, tuh post first yang orang akan baca. 
sesuai la bagi sape sape yang buat kontest itu. :)
cara cara nya :


 tekan post option (yang bulat merah)
 pilih 'scheduled at'
 pilih tarikh dan pukul berapa korang nak sampai bila post tuh jadi post utama. :)
 dah siap!

k bye. :)