Pages

Monday, September 5, 2011

congkak berbunyi

malam tuh, aku dan cousins aku ramai ramai kumpul kat ruang tamu,
masa tuh dalam pukul 12 lebih dah.
semua dah mamai mamai, lampu meja je yg terpasang.
memang dah get ready nak tidur..

sekali abang man ajak kami semua duduk dalam bulatan.
die ajak bercerita..
topik famous malam malam buta ni..
macam biasalah, cerita hanntuu..

abang man bukak cerita pasal hantu kat asrama.
budak mrsm katakaan.
seriau jugak aku dengar.

akak min pulak bukak cerita pasal hantu sungai.
aku cuak sampai peluk peluk cousin aku wani.
wani budak USJ.
sampai turn dia, dia pandang aku.
sengih.

aku dah pelik kenapa die sengih.
tapi aku abaikan,..
rupe rupenya dia cerita pasal hantu..
tapi hantu dia lawak..
pasal hantu kentut.

sengal punya wani.

dah sampai turn aku..
aku berkira kira nak cerita pasal hantu congkak.
sekali, time aku nak cerita, tiba tiba bunyi ada orang tengah main congkak.

aku menjerit lah.
seriauu, wani aku peluk kuat kuat.

abang man, kak min dengan yang lain tanya ape masalahnya?
aku cakap laa, aku dengar bunyi congkak, and aku nak cerita pasal hantu congkak.

semua dah buat muka seriau.

dorang xperasan. tapi bile dah lama lama dengar, makin kuat bunyi tuh..

abang man n kak min selaku cousin yang paling tua antara kami..
memberanikan diri..pergi intai.
kami yang lain follow belakang.

bunyi tuh dari dalam bilik adik jur.
makin lama makin seriau bila bunyi makin kuat.

daun pintu kami tolak perlahan.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.





rupa rupanya, adik jur yang sedang main congkak.

kitorang tanya apehal main malam malam?

adik jur selamba jawab, adik lupa esok adik ada tournament congkak.
tuh yang bangun jap berlatih..

semua dah buat muka macam ni. -.-"

5 comments:

Sarah Mohd Saleh said...

hahaha...igtkannn betul2 antuu td..eceh..buat suspenn ajerr

hafidah said...

hahaha..kebetulan..naseb lah btol2 ade owng maen congkak..lao x de yg men congkak tuh? hehe..:')

WZulhilmi said...

haha. dan dan main congkak pulak kan.

nuraru said...

huahuahua... macam2..klu sy dh kena ketuk budak tu hehehe

adrinaqamarina said...

heheh jawapan adik tu memang sangat comel~


sy pun ex mrsm juga, femes betol hantu mrsm ni. -.-'

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...