Skip to main content

congkak berbunyi

malam tuh, aku dan cousins aku ramai ramai kumpul kat ruang tamu,
masa tuh dalam pukul 12 lebih dah.
semua dah mamai mamai, lampu meja je yg terpasang.
memang dah get ready nak tidur..

sekali abang man ajak kami semua duduk dalam bulatan.
die ajak bercerita..
topik famous malam malam buta ni..
macam biasalah, cerita hanntuu..

abang man bukak cerita pasal hantu kat asrama.
budak mrsm katakaan.
seriau jugak aku dengar.

akak min pulak bukak cerita pasal hantu sungai.
aku cuak sampai peluk peluk cousin aku wani.
wani budak USJ.
sampai turn dia, dia pandang aku.
sengih.

aku dah pelik kenapa die sengih.
tapi aku abaikan,..
rupe rupenya dia cerita pasal hantu..
tapi hantu dia lawak..
pasal hantu kentut.

sengal punya wani.

dah sampai turn aku..
aku berkira kira nak cerita pasal hantu congkak.
sekali, time aku nak cerita, tiba tiba bunyi ada orang tengah main congkak.

aku menjerit lah.
seriauu, wani aku peluk kuat kuat.

abang man, kak min dengan yang lain tanya ape masalahnya?
aku cakap laa, aku dengar bunyi congkak, and aku nak cerita pasal hantu congkak.

semua dah buat muka seriau.

dorang xperasan. tapi bile dah lama lama dengar, makin kuat bunyi tuh..

abang man n kak min selaku cousin yang paling tua antara kami..
memberanikan diri..pergi intai.
kami yang lain follow belakang.

bunyi tuh dari dalam bilik adik jur.
makin lama makin seriau bila bunyi makin kuat.

daun pintu kami tolak perlahan.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.





rupa rupanya, adik jur yang sedang main congkak.

kitorang tanya apehal main malam malam?

adik jur selamba jawab, adik lupa esok adik ada tournament congkak.
tuh yang bangun jap berlatih..

semua dah buat muka macam ni. -.-"

Comments

hahaha...igtkannn betul2 antuu td..eceh..buat suspenn ajerr
hafidah said…
hahaha..kebetulan..naseb lah btol2 ade owng maen congkak..lao x de yg men congkak tuh? hehe..:')
WZulhilmi said…
haha. dan dan main congkak pulak kan.
nuraru said…
huahuahua... macam2..klu sy dh kena ketuk budak tu hehehe
adrinaqamarina said…
heheh jawapan adik tu memang sangat comel~


sy pun ex mrsm juga, femes betol hantu mrsm ni. -.-'

Popular posts from this blog

:(

salam.
kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku?
bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku.

bye. :(

nescafe ais.

hebat x?
si kakak yg umonye 19taon tahon 2010.. nak wat nescafe ais.
but then x reti. so, mintak tlg adik die yg umonye 10taon 2010.
sgt terox kan kakak srg ni?
tp, hasilnye sangat bes. nyum3. :))
*bakal suami saya. nescafe ais saya bes taw*  :))

SPICE-UP UR BLOG : buat sticky post

salam.
hari ni nak share, macam mana nak buat sticky post.  sticky post tuh macam, post yang melekit. huh?
ok, sebenarnya. sticky post tuh macam post pemberitahuan (contohnya la) bagi sesuatu tempoh masa. kalau korang post benda lain, post pemberitahuan korang tuh akan still kat paling atas. so, orang masuk, tuh post first yang orang akan baca. 
sesuai la bagi sape sape yang buat kontest itu. :)
cara cara nya :


 tekan post option (yang bulat merah)
 pilih 'scheduled at'
 pilih tarikh dan pukul berapa korang nak sampai bila post tuh jadi post utama. :)
 dah siap!

k bye. :)