Skip to main content

keep calm and be responsible


this is a rant. go away if u don't wanna read it.

can't u people be responsible of what u  are required to do?

because that time, as far as i remember, we are already gebang2 about the task. how can u ask so snob, so arrogant? i can't even think la the way u think. how are u going to manage your patient if u can't be responsible to these little task? is it not important? then don't u dare use or take a look at it. be part of it then u can, if not, u don't deserve it. AT ALL.

i'm so touched with one of my male friend. his attitude is like the one who does not care all these things, but he's the one who came to me and ask me, what was his task.. and one of my friend are willing to open back the document (via her ipad) (because my hp was way too small hee) to see how i delegate the job. seriously, i was touched. the one who act like don't care is the one who care. and the one u look like care, is the one who does not bother to care.

and what i really angry about is when u with your snobby nose, not even care, or acting like you know, and lastly u end up coming to me saying, "lisa, i forgot la the task.. how aaa?".. i feel la punching really. pffft. but sabarr. 

seriously la people? 

future doctor, please act like one. please please please.

and one more thing, i did that for a reason. not because i'm lazy or selfish. funny la all these people.

being all selfish when u r required not to be selfish/when u r not being watched. but out of sudden, being all not selfish when u r being watched.

what we called aaa these people? pathetic? attention seeker? hypocrite?

when dealing with not so many people, u don't know your job. the why when u are dealing with many people suddenly, u know.

and the worst part is, stealing what i did. i know my job. i will get it done. don't mess with it. i have reasons why i did not give it.. haiyoo. bullshit la all these.

Comments

Popular posts from this blog

:(

salam. kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku? bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku. bye. :(

Minyak ikan yang sangatlah bagus untuk kesihatan

Penah dengar tak minyak ikan, fish oil, ect ect? Ape yang bagus sangat minyak ikan atay fish oil ni? Actually dalam minyak ikan ni ada omega-3.. Korang tau tak omega 3 ni banyaaaak sangat khasiat dia.. tapi yang sedihnya badan kita ni tak hasilkan omega 3 ni sendiri.. so penting actually untuk korang amik supplement omega 3 in ur daily diet. Disebabkan banyaknya khasiat omega 3 ni. Daily requirement is about 1000-2000mg per day So sehari boleh la nak consume 1 atau 2 tablet omegaguard 1 capsule omega guard ada 999mg (campuran DHA and EPA) Antara khasiat omega 3 ni ✅ kesihatan jantung - kurangkan radang so xde la senang dapat heart attack - kurangkan cholesterol and tekanan darah yg jugak akan kurangkan risiko dapat jantung block ✅ kesihatan otak - otak kita banyak made of fat. So bila kita makan omega guard ni yg good fat ni dia akan meningkat congnitivity otak kita. 😊 ✅ kesihatan sendi - maintain bone density - joint mobility - kurang rasa sakit sendi bila nak

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41 *i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee** Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja.  Ni my checklist. Boleh amik as a guide.  1) Bukak akaun kwsp 2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u! 3) Medical checkup 4) Passport pic 5) Labcoat 6) Cop - benda paling penting! 7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr 8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result Things~~ add up if u r going to pa