Skip to main content

exams and new posting

owh didnt i tell u i have finished the exam.
and didn't i wish "HAPPY NEW YEAR"?

oh my god, what has happen to me nowadays.
aiyo.

anyhow, lets revisit the exam day. which was on 31st december 2012.
yeah, its the last day of the year. and as i say before 6 papers to fight.
owh did i forgot to mention? 6 papers in a day. 

after finished all those papers, i went back to my room hoping to fall asleep.
but i can't. 

i online macam nak gile. excited kot. 
even, i asked my friend to go out makan makan. 
but i end up pening pening head ache dalam kereta and slept. 
sorry! hehe

balik bilik teros tidur. 

i don't realized if i sleep that night i will be in a new 2013 year the day i woke up that morning.

bringing us to 1st January 2013 hence, HAPPY NEW YEAR readers.

this year, i won't think about resolutions.
i just wann my money. haha

after finishing my case write up and all, i studied a lil bit for next exam which is on the next day.

so now, its 2nd of January 2013. exam day. oscee day. 

OSCEE.

talk talk talk.

i have 'THAT' confidence when it came to talking but i'm afraid of my knowledge.
i afraid i didn't know much about the things they required me to talk.

anyhow, i did it.
but, i didn't know about the result. 
i hope they are fine. 

at the same day i went home to my beloved hometown. heee.

after spending some time here. tibe tibe terlajak lak.
isnin kat rumah lagi. cish. haha

anyhow, welcome surgery posting.
please don't be harsh on me. hehe. :)


Comments

Popular posts from this blog

:(

salam. kalo xsuka jangan lah layan. maaf la kan. aku penuhkan newsfeed korang.  mesti bosan kan tengok status aku jer. kang aku delete baru tahu. aku xperlulah orang yang suke sindir menyindir ni. ko saje nk bergurau ke aku xtahu. tapi ayat ko serius menyakitkan hati. pandai gile ko sindir eh? newsfeed ko x gerak ke? kesian. kawan kawan ko xmen fb ke? ke aku je kawan ko yang men fb?  jadi news aku yang banyak naik? annoying gila.  aku xkisah langsung kalau nak delete ko. baru ko puas kan? xjumpa status aku? bodow lah. aku bukan update status gedik mengada pon. aku update status yang orang nak tahu ape aku fikir pasal die. itu pon jadi hal. nak sindir aku bagai. serius benci orang macam tuh.  ok fine. aku deactiveate fb aku. bye. :(

Minyak ikan yang sangatlah bagus untuk kesihatan

Penah dengar tak minyak ikan, fish oil, ect ect? Ape yang bagus sangat minyak ikan atay fish oil ni? Actually dalam minyak ikan ni ada omega-3.. Korang tau tak omega 3 ni banyaaaak sangat khasiat dia.. tapi yang sedihnya badan kita ni tak hasilkan omega 3 ni sendiri.. so penting actually untuk korang amik supplement omega 3 in ur daily diet. Disebabkan banyaknya khasiat omega 3 ni. Daily requirement is about 1000-2000mg per day So sehari boleh la nak consume 1 atau 2 tablet omegaguard 1 capsule omega guard ada 999mg (campuran DHA and EPA) Antara khasiat omega 3 ni ✅ kesihatan jantung - kurangkan radang so xde la senang dapat heart attack - kurangkan cholesterol and tekanan darah yg jugak akan kurangkan risiko dapat jantung block ✅ kesihatan otak - otak kita banyak made of fat. So bila kita makan omega guard ni yg good fat ni dia akan meningkat congnitivity otak kita. 😊 ✅ kesihatan sendi - maintain bone density - joint mobility - kurang rasa sakit sendi bila nak

Preparations sebelom masuk kijee (HOUSEMAN, PEGAWAI PERUBATAN SISWAZAH UD41)

Things u have to get done before u lapor diri as pegawai perubatan UD41 *i posted this after i hv been a pegawai perubatan UD41 for almost 2 years already- hey im finishing soon- hee** Preparations ni memang agak memenatkan laa. Pfft. But untuk senang, just get it ready awal awal before u masuk kerja.  Ni my checklist. Boleh amik as a guide.  1) Bukak akaun kwsp 2) Buat pengesahan akaun gaji - pi bank of your own choice, cakap kat pegawai, i choose u! 3) Medical checkup 4) Passport pic 5) Labcoat 6) Cop - benda paling penting! 7) Nametag - kalau nak buat awal pon boleh, kat spital pulau pinang t boleh suruh department alat tulis buatkan, free jerr 8) and lots of photocopied documents - ic - akaun kwsp - pengesahan akaun gaji - med degree cert - sijil pendaftaran sementara - surat lantikan spa - surat lantikan kkm - surat setuju perlantikan - surat akuan sumpah - medical check up result Things~~ add up if u r going to pa